سینک توکار یا روکار؟ کدامیک برای آشپزخانه شما مناسب تر است؟

سینک ظرفشویی توکار بهتره یا روکار؟

برای “خرید یک سینک” مناسب ، داشتن اطلاعات لازم و کافی موجب می شود که هر فرد بتواند انتخاب درستی برای این موضوع داشته باشد چرا که معمولا این محصول یکبار خریداری شده. حال با توجه به تنوع بسیار در مدل های سینک ظرفشویی توکار و روکار ، انتخاب صحیح را برای خریداران کمی مشکل کرده است. راهنمایی در خصوص این دو محصول می تواند برای مصرف کننده واقعی مفید باشد.

آشپزخانه

سینک توکار بهتر است یا روکار ؟! قیمت سینک ظرفشویی مناسب و با کیفیت چند است؟ واب این سوالات و انتخاب مدل مناسب کاملا سلیقه ای است و به انتظاراتی که از سینک دارید مربوط می شود. دانستن مدل ها ، ویژگی ها و تفاوت های این دو مدل سینک آشپزخانه میتواند به شما کمک بسیاری کند.

ویژگی های سینک ظرفشویی روکار

این مدل سینک آشپزخانه روی سطح کابینت نصب شده و دارای لبه ای رو به بالاست که به دیوار چسبیده و با استفاده از پیچ و رولپلاک یا چسب آکواریوم محکم و آب بندی می شود. اندازه های پرفروش سینک روکار از ۸۰ تا ۱۲۰ سانتی متر با عرض ۵۰ تا ۶۰ سانتی متری می باشد.

  • بدون نیاز به وقت زیادی را صرف خشک کردن لبه های کابینت
  • عدم دردسر احتمالی باد کردن کابینت ها به خاطر نفوذ آب
  • نصب بسیار آسان بدون نیاز به نصاب متخصص
  • تعویض و جابجایی آسانتر در هر زمان و در صورت لزوم
  • قیمت مناسب

معایب استفاده از سینک روکار :

  • نمای ظاهری و تنوع محصول کمتر از سینک توکار
  • محدودیت در عرض تولیدی سینک
  • امکان تجمع میکروب‌ها و باکتری در لبه سینک

ویژگی های سینک ظرفشویی توکار

سینک ظرفشویی توکار ( بر خلاف مدل روکار‌ ) داخل کابینت قرار می گیرد یعنی محل نصب آن بر اساس الگوی خاص سینک برش داده شده و با استفاده از نوار مخصوص و چسب آکواریوم آب بندی می شود. این گروه محصولات تنوع بیشتری داشته و در اندازه های مختلف به فروش می رسد.

مزایای استفاده از سینک توکار :

  • تنوع مدل بسیار در اندازه های مختلف
  • قابل نصب روی انواع صفحات کابینت ( MDF ، سنگ کورین و سایر مدل ها )
  • داشتن لوازم جانبی های بیشتر برای استفاده راحت تر
  • نیاز به نصاب ماهر
  • امکان نشتی و خرابی کابینت ( mdf ) در صورت آب بندی نشدن درست
  • جابجایی و تعویض مشکل

توصیه هایی پیش از خرید سینک آشپزخانه :

نکته های خرید سینک ظرفشویی توکار یا روکار عبارتند از:

  • آنچه که کیفیت سینک مهم است توکار یا روکار بودن آن نیست بلکه جنس سینک ،نصب صحیح ، طرز استفاده و نگهداری از آن بوده که موجب افزایش طول عمر محصول می شود. محصول خود را از برندهای معتبر و با گارانتی تهیه کنید.
  • جنس و ضخامت صفحه سینک را حتما در نظر بگیرید.
  • سعی کنید سینک های ایرانی تهیه کنید چرا که قیمت مناسبی داشته و خدمات پس از فروش بهتری دارند.
  • اندازه سینک و تعداد لگن های آن را حتما بر اساس میزان استفاده در طول روز انتخاب کنید.
  • سعی کنید از کابینتی استفاده کنید که نسبت به رطوبت حساس نباشد.

معرفی انواع سینک

همان‌طور که پیش‌تر در مقاله Undermount Sink vs. Drop-In Sink گفته شد، سینک‌های ظرفشویی سال‌های زیادی است که عضوی جدانشدنی در آشپزخانه‌ هستند. دلیل آن هم نیاز به مکانی برای شست‌وشو اعم از شست‌وشوی مواد غذایی، دستان و ظروف بوده است. اما امروزه درکنار کاربرد مهمی که این محصول دارد، به‌عنوان یک المان در زیبایی آشپزخانه نیز قرار گرفته است.

از این رو انواع مختلفی از این محصول ساخته و روانه بازار شده‌اند که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. اگر انواع مختلف این سینک‌ها را گروه‌بندی کنیم به دو تا از متداول‌ترین مجموعه سینک‌ها خواهیم رسید: سینک‌های روکار و سینک‌های توکار!

برای خرید تجهیزات آشپزخانه خود برروی کمک ما حساب کنید!

سینک‌ های روکار

پیش از بررسی تفاوت سینک روکار و توکار بهتر است با هریک از آن‌ها به‌صورتی جداگانه آشنا شویم. ابتدا با سینک‌های روکار آشنا می‌شویم. سینک‌های روکار درحقیقت همان مدل‌هایی از سینک ظزفشویی را شامل می‌شود که تقریبا همه ما با آن‌ها آشنا هستیم.

مجموعه سینک ظرفشویی‌های روکار را مدل‌هایی تشکیل می‌دهند که برروی کابینت‌ها نصب شده و قرار می‌گیرند. به‌عبارت دیگری زمانی که بخشی از کانتر به‌صورت کامل به سینک اختصاص داده می‌شود و سینک ظرفشویی در آن قسمت قرار می‌گیرد، می‌توان گفت که آن سینک روکار است.

سینک‌ های توکار

همان‌طور که از نام آن پیداست، نصب این دسته از سینک‌ها به‌صورت توکار است. درواقع این مدل سینک‌ها درون کانتر کابینت‌ها قرار گرفته و نصب می‌شوند. این دقیقا برعکس آن است که یک بخشی از کانتر بریدگی داشته باشند تا سینک‌ در آن‌جا قرار بگیرد. اما فرق سینک توکار و روکار به‌صورتی جزئی‌تر در چیست؟ پیشنهاد می شود از جدیدترین انواع گلزار هوم دیدن فرمایید.

همان‌طور که تا الان متوجه شدیم، برای انتخاب سینک ظرفشویی مناسب، مدل‌های متفاوتی وجود دارند که هرکدام از آن‌ها متعلق به دسته متفاوتی هستند. درواقع برای انتخاب سینک مناسب برای آشپزخانه خود، دو دسته اصلی وجود دارند که متشکل از سینک‌های توکار و روکار می‌باشند.

اما برای آن‌که انتخابی ایده‌آل داشته باشیم بهتر است تفاوت سینک روکار و توکار را بیش‌تر بشناسیم؛ بدین ترتیب متوجه می‌شویم ویژگی‌های کدام یک از آن‌ها برای آشپزخانه‌مان کارامدتر هستند. بنابر این اگر برای شما نیز سوال است که سینک توکار یا روکار را انتخاب کنید، توجه شما را به ادامه این مطلب جلب می‌کنیم

سینک توکار و آنچه باید بدانید

مدلی که امروزه به خاطر ظاهر مدرن و طرح های جذاب تر بیشتر در خانه ها مشاهده میشه. یک صفحه کابینت را در نظر بگیرید که داخل آن به اندازه سینک برش خورده است و سینک ظرفشویی در دل کابینت قرار می گیرد به این نوع سینک ظرفشویی، توکار می گویند.

دور تا دور سینک توکار را کابینت پوشش می دهد پس نصب این نوع سینک، کاری تخصصی است. تصویر زیر یک سینک ظرفشویی توکار است. اکثر طراحان داخلی و دیزاینر ها از این نوع سینک در طراحی های خود استفاده می کنند و در آشپزخانه های مدرن و امروزی سینک توکار حرف اول را میزند.

اکثر برند های موجود در بازار مدل های مختلفی برای سینک توکار تولید کرده اند. از محبوب ترین برند ها برای میشه از شاک، بلانکو و نام برد و برای سینک استیل توکار برند های اخوان، استیل البرز، کن و بیمکث حرف اول را میزنند. حتما مدل های سینک گرانیتی را در سایت ما مشاهده کنید و در یک مقاله تخصصی با آشنا شوید.

معایب سینک توکار

تا اینجا من و همسرم متوجه شدیم که سینک قبلی آشپزخانه ما توکار بوده. همسرم همیشه از خیس شدن اطراف سینک کلافه بود و مدام نگران کابینت ها بود. برای این کار دستمال هایی خریده بود و وقتی که ظرف می شست اطراف سینک قرار میداد که رطوبت به کابینت آسیب وارد نکنه.

به خاطر همین زمان هایی که مهمان داشتیم همیشه خودش ظرف ها را می شست تا مراقب خیس شدن کابینت ها باشد. تا اینکه تصمیم گرفتیم ماشین ظرفشویی بخریم تا کمتر از سینک ظرفشویی استفاده کنیم. سینک توکار ایده آل برای کسانی است که ماشین ظرفشویی دارند و روزانه ظروف کمی را با دست می شورند.

کیفیت نصب سینک توکار بسیار مهم است، در صورتی که سینک به خوبی روی صفحه کابینت اجرا نشود و آب بندی اصولی نشده باشد، آب به کابینت نفوذ می کند و بعد از مدتی کابینت خراب می شود. پس اگر قصد دارید حتما از نصاب حرفه ای استفاده کنید و سعی کنید از کابینتی استفاده کنید که نسبت به رطوبت حساس نباشد.

معایب سینک توکار با اینکه قابل توجه هستند اما فروش بیشتری نسبت به سینک روکار دارند و دلیل آن هم زیبایی این نوع سینک است. این نشان میدهد آشپزخانه مدرن اولویت بالایی دارد و خانم ها ترجیح می دهند آشپزخانه زیبا داشته باشند و این دردسر ها را مدیریت کنند.

  سینک روکار به سینک ظرفشویی گفته میشه که در هنگام نصب بر روی صفحه کابینت قرار میگیرد، این سینک‌ها نصب راحت‌تری دارند و انتهای آنها به دیوار متصل میشود. ابعاد سینک روکار در اکثر مدل ها بزرگتر از سینک های توکار است.  امروز اکثر برندهای تولید کننده سینک ظرفشویی روکار با طراحی های جذاب سعی بر این دارند که این نوع سینک را با ظاهری مدرن وارد بازار کنند تا سلیقه مشتریانی که قصد دارند جلب کنند.

تفاوت سینک توکار و روکار در چیست؟

تنوع محصولات در سینک توکار بیشتر از سینک روکار است

  • بیشتر به شکل مستطیل تولید شده اما مدل توکار در شکلهای مستطیل ( گوشه تخت ، گوشه گرد ) ، مربع ، دایره و شکل های خاص عرضه می شود.
  • سینک ظرفشویی روکار فقط در نوع استیل وجود داشته و نمونه شیشه ای ، گرانیتی و دیگر مدل ها را ندارد اما سینک توکار علاوه بر استیل در مدل های گرانیتی ، شیشه ای و دیگر نمونه ها تولید و عرضه می شود.

ما برای دسته‌بندی بهتر، تفاوت‌ها را در ۴ موضوع مختلف توضیح داده‌ایم:

۱. زیبایی و ظاهر سینک توکار و روکار

نمی‌شود انکار کرد که زیبایی، سهم زیادی در انتخاب محصول دارد. در مقایسه سینک روکار و توکار باید بگوییم که مدل توکار ظرافت و زیبایی بیشتری دارد. در اکثر آشپزخانه‌های مدرن و حرفه‌ای از سینک توکار استفاده می‌شود. اگر یک مجله یا ژورنال دکوراسیون داخلی ورق بزنید به‌خوبی متوجه می‌شوید که امروزه در آشپزخانه‌های مدرن کمتر از مدل روکار استفاده می‌کنند. از نظر تنوع مدل نیز، سینک روکار در شرایط خوبی قرار دارد و با انواع فرم‌های مربع، دایره، مستطیل و … قابل خریداری است. در نهایت اگر اولویت شما، زیبایی آشپزخانه است بهتر است یکی از مدل‌های توکار را انتخاب کنید.

۲. نگهداری از سینک توکار و روکار

تجهیزات آشپزخانه به دلیل استفاده مداوم، به تمیز کردن و مراقبت دائمی نیاز دارند. به همین خاطر قبل از انتخاب مدل سینک بهتر است به شرایط نگهداری آن هم توجه کنید:

  • در مدل توکار، رطوبت و قطرات آب به سادگی می‌توانند وارد سطح کابینت شوند. به همین دلیل خشک کردن اطراف سینک بعد از هر بار استفاده ضروری است. باقی ماندن آب و رطوبت روی کابینت می‌تواند بعد از مدتی باعث پوسیدگی آن شود. البته این آسیب بیشتر در کابینت‌های ام دی اف اتفاق می‌افتد. اگر کابینت شما از متریال ضد آبی مثل کورین باشد، نگرانی بابت پوسیدگی آن وجود ندارد.
  • اگر حوصله خشک کردن مداوم اطراف سینک را ندارید بهتر است از مدل‌های روکار استفاده کنید. در سینک روکار اگر آب به اطراف پخش شود روی صفحه سینک و در محدوده لبه قرار می‌گیرد. به همین دلیل نگرانی از بابت آسیب به صفحه کابینت اطراف وجود ندارد.

۳. تفاوت سینک توکار و روکار در نصب

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های سینک توکار و روکار در نحوه نصب آن‌ها است. در مقایسه این دو مدل باید بگوئیم که نصب سینک روکار ساده تر است. اما در هر صورت برای آب‌بندی درست و پیشگیری از مشکلات، بهتر است برای نصب تمام مدل‌های سینک از یک متخصص باتجربه کمک بگیرید.

  • در نصب سینک روکار، صفحه کابینت به صورت عرضی برش داده می‌شود و لبه‌های سینک روی کابینت قرار می‌گیرد. در ادامه به کمک چسب آکواریوم یا نوار آب‌بندی دورتادور سینک پوشیده می‌شود.
  • در نصب سینک توکار، به کمک شابلون یا متر، صفحه کابینت طبق ابعاد سینک برش داده می‌شود. سپس سینک درون این فضا قرار داده می‌شود، به طوری که لبه‌ی آن پایین‌تر از سطح کابینت باشد. در آخر بست‌ها محکم می‌شود و آب‌بندی دور سینک انجام می‌شود.

۴. کیفیت سینک توکار بهتر است یا روکار؟

توجه به کیفیت در خرید سینک اهمیت ویژه‌ای دارد. چون هم برای استفاده دراز مدت خریداری می‌شود و هم به دلیل مجاورت دائمی با آب، باید سطح خوبی از کیفیت را داشته باشد. حقیقت این است که کیفیت سینک توکار و روکار هیچ تفاوتی با هم ندارد!

 در واقع مواد اولیه این دو مدل یکسان است و تفاوت سینک توکار و روکار فقط در فرم ظاهری و نصب آن‌هاست. اکثر تولیدکنندگان مدل‌های متنوع و باکیفیتی را در هر دو نوع ارائه می‌دهند. برای انتخاب یک سینک باکیفیت بهتر است به توصیه‌های زیر دقت کنید:

  • محصول خود را از برندهای معتبر و با گارانتی تهیه کنید.
  • به کیفیت استیل استفاده شده در سینک توجه کنید. استیل ۱۰/۱۸ و استیل ۳۰۴ از مرغوب‌ترین مواد برای ساخت سینک هستند.
  • ضخامت ورقه سینک بهتر است ۰.۷ و بالاتر باشد.
  • سینک‌های شیشه‌ای برای دوام و کیفیت بالا، باید از شیشه سکوریت نشکن باشند.
  • برای درزبندی درست، نوارهای مخصوص آب‌بندی بهتر از چسب آکواریوم عمل می‌کنند. (بعضی از برندها مانند استیل البرز در بسته سینک نوار آب‌بندی قرار می‌دهند)

خرید بهترین سینک روکار و توکار

برای اطمینان بیشتر از انتخاب سینک، خرید خود را از برندهای معتبری مثل استیل البرز، اخوان و سایر برندهای شناخته شده داخلی و خارجی انجام دهید. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه چارسو بزرگترین فروشگاه تجهیزات خانه و آشپزخانه را در دستانتان داشته باشید. در چارسو مدل‌های متنوع سینک توکار و روکار از بهترین برندها ارائه شده است. تمام مدل‌ها شامل اطلاعات و مشخصات فنی دقیق هستند. به علاوه برای کمک به انتخاب بهتر، قابلیت مقایسه بین مدل‌ها و برندها در سایت فراهم شده است. در نهایت با انتخاب مدل سینک، سفارش شما به صورت آنلاین ثبت شده و در سراسر ایران به دست شما خواهد رسید.

دکمه بازگشت به بالا