تعریف جامعی نیز در مورد ایکوئیتی (equity) در فارکس
بازار ارزی فارکس، بازاری است که همیشه با اعتبار و لوریج همراه است. هر معاملهگر مبتدی و حرفهای فارکس میتواند علاوه بر سرمایه خود، مقدار مشخصی لوریج از بروکر بگیرد تا بتواند معاملات بزرگتری را باز کند. گاهی سرمایه ما میتواند برای معاملات بزرگی در نظر گرفته شود، اما چون لازم است تا مقداری از آن سرمایه روی حسابمان به عنوان مارجین باقی بماند، امکان باز کردن معاملات موردنظرمان وجود ندارد؛
در چنین حالتی ارزش لوریج بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد و میتواند ما را از بنبست نجات دهد. دیگر فاکتور مهم برای ثبت نام در لایت فایننس بررسی مقدار سرمایه و موجودی، ایکوئیتی است که در این مقاله از ایتسکا ضمن تعریف مختصری از سایر مفاهیمی که ارائه شد، تعریف جامعی نیز در مورد اکوئیتی ارائه خواهیم داد.
ایکوئیتی در بازار فارکس به چه معناست؟
ایکوئیتی مفهومی است که در ارتباط با سرمایههای ثابت و متغیر ما معنا پیدا میکند. اما برای اینکه بتوانیم معنی ایکوئیتی را درک کنیم؛باید ابتدا با معانی مفاهیم زیر آشنایی داشته باشیم:
· لوریج (Laverage):
لوریج در فارکس به اعتبار اولیهای گفته میشود که کارگزار یا بروکر به معاملهگران میدهد تا معاملات بهتر و بزرگتری را آغاز کنند. تصور کنید یک معاملهگر مبتدی ۱۰۰ دلار به موجودی حساب فارکس خود اضافه کرده است. این فرد میتواند ۱۰۰۰ دلار نیز به عنوان لوریج از بروکر خود بگیرد. آنگاه میتواند یک معامله ۹۰۰ یا ۱۰۰۰ دلاری استارت بزند و ۱۰۰ یا ۲۰۰ دلار باقیمانده را نیز به عنوان مارجین نگهدارد
· مارجین (Margin):
مارجین به حاشیه سود و زیان معاملات در فارکس اطلاق میشود. یعنی معاملهگر وقتی معاملهای را باز میکند، نباید همه موجودی خود را وارد آن معامله کند، بلکه باید مقداری از موجودی حسابش را (بسته به نوع و مقدار معامله) روی حسابش نگهدارد. وقتی معامله وارد ضرر شود، مقدار ضرر از مارجین (موجودی یا بالانس باقیمانده روی حساب فارکس معاملهگر) کسر میشود.
· بالانس (Balance):
بالانس در فارکس به موجودی اصلی حساب فارکس میشود. برای مثال، اگر کسی ۲۰۰۰ دلار به حساب فارکس خود منتقل کند و هنوز هیچ معاملهای را آغاز نکرده باشد، موجودی حساب آن معاملهگر، برابر با ۲۰۰۰ دلار خواهد بود. از روی بالانس میتوان به مقدار سرمایه اصلی معاملهگر دسترسی داشت. اما وقتی پوزیشنهای معاملاتی باز شوند و فرد سرمایه خود را وارد معامله کند، در این صورت مقدار بالانس نمیتواند بیانگر سرمایه اصلی معاملهگر باشد. در چنین حالتی مقدار سرمایه بهوسیله ایکوئیتی مشخص میشود.
· ایکوئیتی (Equity):
اکوئیتی به مقدار بالانس حساب به اضافهی سود و زیانهای حاصل از پوزیشینهای باز گفته میشود. برای مثال، اگر شما دو پوزیشن معاملاتی باز داشته باشید که مجموع سود آنها برابر با ۱۰۰۰ دلار باشد، مقدار اکوئیتی برابر است با: Balance + 1000 = equity حالا اگر دو پوزیشن باز شما ۵۰۰ دلار در ضرر باشند، مقدار اکوئیتی برابر خواهد بود با: Balance – ۵۰۰ = equity
پس میتوان نتیجه گرفت که بسته به تغییر مقدار سود یا زیان معاملات، مقدار ایکوئیتی نیز متغیر خواهد بود. ایکوئیتی را میتوان مقدار سرمایه متغیر هم در نظر گرفت، چراکه سود و زیان حاصل از معاملات به صورت لحظهای تغییر میکند؛ ممکن است معاملهای که ۱۰ دلار در سود است، چند دقیقه یا چند ساعت بعد، ۱۰ دلار در ضرر قرار بگیرد. پس مقدار equity هرگز ثابت نخواهد بود، مگر اینکه هیچ پوزیشن معاملاتی باز وجود نداشته باشد. وقتی در حساب فارکس یک معاملهگر، هنوز هیچ پوزیشن بازی ایجاد نشده و هیچ معاملهای آغاز نشده است، مقدار اکوئیتی با مقدار بالانس حساب برابر خواهد بود.
چرا بررسی مقدار ایکوئیتی در فارکس اهمیت دارد؟
گاهی معاملهگران مبتدی برای بررسی سود و زیان خود، تنها به سود زیان حاصل از معاملات خود توجه میکنند. این در حالی است که سود و زیان اصلی و همهجانبه یک حساب فارکس را تنها میتوان در اکوئیتی مشاهده کرد. گاهی یکسری از معاملات سودده میشوند و نمودار مربوط به آنها به رنگ سبز درمیآید، اما مقدار ایکوئیتی رقم متفاوتی را نشان میدهد. این تفاوت به معنی ریسک بالای آن معامله است و نشان میدهد که معاملهگر هرچه سریعتر باید آن پوزیشن را ببندد.
اکوئیتی به معاملهگران کمک میکند تا سود و زیان معاملات را در برابر مقدار ریسکی که دارند محاسبه کنند. وقتی یک معامله سود اندکی داشته باشد، اما ریسک نگهداری آن بالا باشد، از روی مقدار اکوئیتی میتوان به نابرابری ریسک و سود آن معامله پی برد. در نتیجه یک معاملهگر حرفهای همیشه گوشهچشمی به مقدار اکوئیتی حساب خود دارد و هرگز از آن غافل نمیشود. برای درک بهتر این موضوع، میتوانید مقدار equity را در حساب دمو یا اصلی خود در متاتریدر به صورت عملی بررسی کنید.
اکوئیتی یا equity در فارکس و نحوه محاسبه
equity چیست؟ معنی equity در فارکس به ارزش فعلی حساب با محاسبه سود و زیان غیر واقعی اشاره دارد. بنابراین اگر یک یا چند پوزیشن در وضعیت باز یا فعال قرار داشته باشند شاهد تغییر در اکوئیتی خواهیم بود.
تعریف دوم از اکوئیتی چیست؟
به عبارت دیگر equity در فارکس یا همان پلتفرم معاملاتی نشان دهند وضعیت بالانس بعد از بسته شدن موقعیت های باز است. قیمت ها در بازار مدام در حال تغییر است و همین امر باعث می شود تا سود یا ضرر معاملات باز هر لحظه در حال تغییر باشد، اکوئیتی در فارکس پارامتری است که این تغییرات را نشان می دهد.
تفاوت بالانس و equity در فارکس چیست
بالانس موجودی حساب با محاسبه سود و زیان معاملات بسته شده (سود یا زیان واقعی) می باشد در صورتی که equity تاثیر سود و زیان های شناور را به صورت لحظه ای در حساب اعمال می کند. اگر هیچ پوزیشن بازی در مارکت ندارید به این معنا است که بالانس شما با equity برابر است.
به عبارت دیگر:
Equity = Account Balance
با یک مثال ایکویتی را بررسی می کنیم. فرض کنید یک حساب معاملاتی در یک بروکر افتتاح می کنیم سپس مبلغ 1000 دلار در این حساب واریز می کنیم با فرض باز نکردن هیچ معامله ای بالانس و اکوئیتی باهم برابر خواهند بود.فرمول محاسبه equity در فارکس
سود و زیان شناور که ناشی از معاملات باز در مارکت می باشد عامل تغییر Equity است.
ایکویتی = بالانس + سود و زیان شناور
Equity = Account balance + Floating Profits or Losses
سود و زیان شناور چگونه باعث تغییر اکوئیتی می شود؟
با توجه به 1000 دلار که در حساب معاملاتی شارژ کردیم تصمیم می گیریم که یک موقعیت لانگ یا همان خرید در جفت ارز پوند دلار باز کنیم. جدایی از حجم معامله، قیمت کاهش پیدا می کند و ما در معامله ای که همچنان باز است با 50 دلار زیان شناور روبرو می شویم. در تصویر زیر اکوئیتی با توجه به فرمول محاسبه شده است.
Equity = Account balance + Floating Profits or Losses
950$ = 1000$ + (-50$)
همان طور که مشاهد می کنید اکوئیتی برابر با 950 دلار می شود که البته این یک مثال است و در واقعیت این رقم مدام در حال تغییر است.
نسبت اکوئیتی، بالانس و زیان شناور در معامله ای که انجام داده ایم.
محاسبه اکوئیتی زمانی که معامله در سود شناور است
حال فرض می کنیم در همان معامله قبلی خرید، شرایط تغییر می کند و قیمت با رشد خود سود شناور 100 دلاری را برای ما بهمراه می آورد.
Equity = Account balance + Floating Profits or Losses
1100$ = 1000$ + 100$
بنابراین اکوئیتی با لحاظ شرایط بالا به عدد 1100 دلار می رسد.
بنابراین تا زمانی که معامله باز در مارکت نداریم اکوئیتی با بالانس یا همان موجودی حساب برابر است و این تغییرات معاملات باز است که با اکوئیتی برای ما نشان داده می شود. در واقع اکوئیتی در فارکس ارزش موقتی (TEMPORARY) حساب معاملاتی را نمایش می دهد. به همین دلیل است که اکوئیتی را موجودی حساب شناور یا (floating account balance) در نظر می گیریم و تنها در صورتی به موجودی حساب واقعی (real account balance) تبدیل می شود که تمام معاملات باز بلافاصه بسته شوند.
جمع بندی کلی در مورد equity در فارکس
زمانی که حساب معاملاتی فلت است موجودی حساب یا بالانس با ایکویتی برابر است.
فلت در فارکس به چه معنا است؟ زمانی که هیچگونه پوزیشن فعال در بازار نداریم اصطلاحا می گوییم حساب معاملاتی فلت (flat) است.
از آنجا که اکوئیتی شامل سود یا زیان جاری از معاملات باز می شود، این میزان نشان دهند موجودی حساب واقعی نیست. ممکن است موجودی یا بالانس بسیار بزرگی داشته باشید، اما وضعیت اکوئیتی بسیار ناامید کننده و همراه با زیان جبران ناپذیری باشد.
سه نکته کلیدی از اکوئیتی
- زمانی که موقعیت باز یا فعال داریم بالانس با ایکویتی متفاوت است.
- موجودی یا بالانس منعکس کننده سود یا زیان از موقعیت های بسته است.
- equity در فارکس منعکس کننده واقعی سود/زیان است. equity هر دو موقعیت باز و بسته را در نظر می گیرد.
مفهوم اکوئیتی (equity) در فارکس از منظری دیگر
اصطلاح اکوئیتی یکی ازمفاهیم اولیه و پایهای در بازار فارکس است، که بسیاری از معامله گران مبتدی این حوزه با آن در مقالات و مطالب مختلف روبرو میشوند و شاید با این سوال روبرو شوند که اکوییتی در بازار فارکس چیست؟ از این رو در این مطلب قصد داریم تا به توضیح کاملی از اصطلاح اکوئیتی در بازار فارکس بپردازیم.
اطلاع از اصطلاحات و مفاهیم پایه بازار فارکس یکی از مهمترین راههایی است که به معامله گران مبتدی کمک میکند تا وارد این بازار شده و با نحوه محاسبات سود و زیان و چگونگی باز کردن پوزیشنهای معاملاتی آشنا شوند. یادگیری بازار فارکس تنها به تحلیل و بررسی بازار ختم نمیشود، اصطلاحات در آموزش فارکس در واقع اولین قدم برای حرفهایتر شدن در این بازار است. در بازار فارکس مفاهیم و اصطلاحاتی وجود دارند که به یکدیگر وابسته هستند، از این رو یادگیری آنها برای درک بهتر بازار و آنچه که در آن اتفاق میافتد الزامی است.
نمیتوان انتظار داشت در هر مقاله یا مطلبی که در مورد بازار فارکس نوشته میشود، در برابر هر اصطلاحی که در متن مقاله آورده میشود؛ داخل یک پرانتز توضیحات اضافه در مورد آن آورده شود. بنابراین بهتر است قبل از فعالیت در هر حوزهای بخصوص بازار مالی فارکس اصطلاحات و مفاهیم آن را بیاموزید. زیرا هر چه قدر آگاهی و تسلط شما نسبت به مفاهیم و اصطلاحات این حوزه بیشتر باشد، در انجام معاملات و فعالیت در این حوزه موفق ترعمل خواهید کرد.
دلایل اهمیت بررسی مقدار اکوئیتی در بازار فارکس
شاید برایتان سوال باشد که چرا بررسی مقدار اکوئیتی در فارکس اهمیت دارد؟ دلیل آن این است که گاهی برخی از معامله گران مبتدی تنها به سود و زیان حاصل از معاملات توجه میکنند، در حالی که سود و زیان اصلی یک حساب فارکس تنها در اکوئیتی قابل مشاهده است. برخی از مواقع نمودار مربوط به معاملات به رنگ سبز بوده و معاملات سودده هستند، اما در سوی دیگر، اکوئیتی رقم متفاوتی را نشان میدهد. تفاوت مقدار اکوئیتی نشان میدهد که ریسک معامله بالاست و تریدر باید هر چه زودتر پوزیشن مربوطه را ببندد.
معامله گران با استفاده از اکوئیتی میتوانند سود و زیان معاملات خود را در برابر ریسکی که دارند، محاسبه کنند. در معاملات با سود کم اما ریسک نگه داری بالا، از روی مقدار اکوئیتی میتوان به نابرابری ریسک و سود معامله مورد نظر پی برد. از این رو یک معاملهگر حرفه ای، همیشه به مقدار اکوئیتی حساب خود توجه میکند و هرگز از آن غافل نمیشود.
سخن پایانی
اکوئیتی در پلتفرمهای معاملاتی بازار فارکس (مثل متاتریدر)، نشان دهنده وضعیت بالانس بعد بسته شدن پوزیشنهای معاملاتی باز است. قیمتها در بازار فارکس به صورت لحظهای در حال تغییر هستند، همین تغییر قیمت، موجب تغییرات لحظهای سود و زیان میشود. اکوییتی پارامتری است که تغییرات سود و زیان را نشان میدهد.
بدون داشتن هیچ معامله باز، اکوئیتی با بالانس برابر است.
بررسی میزان اکوئیتی برای معامله گران از اهمیت بالایی برخوردار است. اکوئیتی میزان سود و زیان معاملات خود را در برابر ریسکی که دارند، محاسبه میکند. بنابراین یک معاملهگر حرفهای برای جلوگیری از ضررهای احتمالی، همیشه به مقدار اکوییتی حساب خود توجه میکند و هرگز از آن غافل نمیشود.
منبع:
https://itsca-brokers.com/forex/liteforex-lite-forex-registration-tutorial/