امروزه بسیاری از کشورهای دنیا به سمت مهارت آموزی و ارائه دورههای کارآموزی و کارورزی گام برداشته و از طریق تربیت نیروی ماهر بخشی از نیروی مورد نیاز بازار کار را تامین کرده اند. طی سالهای گذشته در کشور ما نیز با تکیه بر اهمیت آموزههای مهارتی و تربیت نیروهای کارآمد تلاش شده کارجویان و فارغ التحصیلان به سمت مهارت افزایی سوق یافته و جذب بازار کار شوند؛ اجرای نهضت ملی مهارت آموزی در این راستا می تواند انقلاب و تحول بزرگی به وجود آورد.
به گزارش پرتال پارسی، آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایهگذاری و عامل کلیدی در توسعه جوامع به شمار می رود که در صورت سیاستگذاری و برنامهریزی صحیح، مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت. توجه به دورههای کارآموزی و مهارت آموزی علاوه بر ایجاد زمینه اشتغال و خلق فرصتهای شغلی، به حل مشکل بیکاری کمک کرده و موجب افزایش بهرهوری در مجموعهها و رشد تولید میشود.
به اعتقاد کارشناسان بازار کار آموزشهای مهارتی و تربیت حرفهای از عوامل موثر و کلیدی در تأمین نیروی ماهر جهت اشتغال و توسعه اقتصادی است. در همین راستا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت گسترش مهارت آموزی و مهارت افزایی در کشور تاکید کرده و معتقد است: نیاز کشور به آموزشهای فنیوحرفهای، نیازی گسترده و اساسی است که از تولید کفش تا کارهای خدماتی را در برمیگیرد.
وی مشکل جامعه را نداشتن نیروی خلاق و ماهر دانسته و می گوید: سازمان آموزش فنیوحرفهای توانمندی لازم برای مهار تورّم و رشد تولید را با تربیت نیروی خلاق و ماهر دارد و یکی از راهحلهای مناسب برای عبور از مشکلات کنونی کشور تربیت نیروی انسانی است.
وزیر کار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری به نیازمندی کشور به پنجه کارآمد در کنار علم، می گوید: سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور آن پنجه کارآمدی است که علم و عمل را همراه میکند و خلاقیت و اجتهاد در مقام دانش و مهارت خود دانش است که وقتی این دو با هم توأم شد، اشتغال را به دنبال دارد.
بیتردید با توجه به هزینهبر بودن آموزش نیرویهای ماهر در حین کار و لزوم تامین نیروی ماهر در صنایع و صنوف، روی آوردن مراکز نظام آموزشی به مهارتآموزی میتواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
در حال حاضر مهارت، حلقه مفقوده بین دانش و صنعت است و برای مبارزه با ضعف مهارت در کشور باید نهضت مهارت آموزی در جامعه فراگیر شود تا جوانان جوای کار فاقد مهارت از طریق آموزشهای مهارتی بتوانند جذب بازار کار شوند.
به گزارش پرتال پارسی، سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان متولی ارائه آموزشهای مهارتی با داشتن بیش از ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی، ۵۴۰۰ مرکز جوار کارگاهی و ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای همگام با استانداردهای ملی و بین المللی، رسالت ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر را برعهده دارد. اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار از مهمترین برنامههای این سازمان برای تربیت نیروی ماهر و کارآمد و مورد نیاز بنگاههای اقتصادی و بازار کار است که با همراهی واحدهای صنفی میتواند نتایج مثبتی برای اقتصاد و تولید کشور به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام