معرفی و فروش پایه های چراغ روشنایی

پایه دکوراتیو چیست؟ قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم بهتر است، نگاهی به فرایند تکامل پایه های روشنایی داشته باشیم و از نظر جنس و کیفیت، آن ها را بررسی کنیم.

چراغ

تیرهای چوبی

از زمان پیدایش پایه های روشنایی تا به امروز شاهد تحول و پیشرفت بسیاری در این محصولات بوده ایم. شاید تیرهای چراغ چوبی اولین پایه های روشنایی بخش در معابر بودند. اما رفته رفته معایب این تیرها برای همگان آشکار شدف معایبی مثل آسیب های زیست محیطی و مشکلاتی چون خوردگی و فرسایش زودهنگام در اثر عوامل طبیعی، همه این موارد سبب شد که به دنبال محصولاتی با جنس و کیفیت بالاتر باشیم. در این مسیر تیر برق بتنی توانست جایگاه خوبی پیدا کند.

تیرهای بتنی

این تیر برق به دو نوع و تیر برق بتنی دایره ای تولید شد که از نظر عمر مفید و کارایی و همچنین پایین بودن آسیب های زیست محیطی به سرعت جایگزین تیرهای چوبی شده و تا به امروز در حال استفاده می باشد. اما تیرهای بتنی علارقم مزایای بسیاری که دارند در برخی موارد نتوانستند نیاز ما را برطرف کنند. این نیاز در اثر پیشرفت تکنولوژی و همچنین افزایش رفاه اجتماعی مردم و به دنبال آن افزایش گردشگری که یکی از لازمه های آن زیباسازی شهری است، ایجاد شده است. در ادامه به معرفی پایه های دکوراتیو به عنوان یکی از جدیدترین و پرکاربردترین پایه های روشنایی می پردازیم با ما همراه باشید.

معرفی پایه های دکوراتیو

شهرها برای جذب هرچه بیشتر گردشگر داعما در حال زیباسازی هستند. و تیرهای برق بتنی نمای زیبایی به شهرهای توریستی نمی دهند، از طرفی پایه های فلزی با روکش گالوانیزه گرم تولید شده در مازیار صنعت دارای عمر مفید بسیار مطلوبی به نسبت سایر رقبای خود می باشد. ازینرو تمایل به پایه چراغ باغی دست دوم افزایش یافته است. این پایه ها از لوله های فولادی و کتیبه های آومینیومی با طرح های مختلف تولید شده است که در امر زیباسازی شهری بسیار کارآمد می باشد. این محصولات در طرح های مختلف به منظور استفاده در اماکن مختلف طراحی می شوند. ازجمله موارد پرکاربرد این محصولات، در خیابان ها و معابر، پارک ها، ویلاها می باشد. که در ادامه به برخی از کاربردهای آن اشاره می کنیم. با ما همراه باشید

پارامترهای مهم در تولید پایه چراغ دکوراتیو

کاربرد و قیمت پایه چراغ دکوراتیو

جاده ها، خیابان ها و معابر اصلی و فرعی هر شهر، نقش مهمی در رشد و تکامل شهر و جامعه شهری دارند. برای درک بیشتر می توان به اهمیت وجود رگ های بدن برای ادامه حیات هر موجود اشاره کرد. می دانیم که امروزه ساعات فعالیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی روزانه در هر شهر بسیار بیشتر از گذشته است، این امر اهمیت و ضرورت وجود روشنایی کافی در سطح شهر را برجسته می کند. نور و روشنایی امروزه بخش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هر جامعه ای دارد. در ادامه به کاربرد این پایه ها در سطوح مختلف میپردازیم با ما همراه باشید

  • خیابان ها و بزرگراه ها
  • جاده های اصلی و فرعی
  • پارک های تفریحی و مجتمع های مسکونی

پایه چراغ خیابانی دکوراتیو چیست؟

این پایه با طرح های مختلف و متنوع در زمینه های متعددی مانند روشنایی فضای سبز، پارک ها و سایر موارد استفاده می شود. این محصول عموماً به همراه (سرانداز) ارائه می شود. بخش هایی بصورت ریخته گری آلومینیوم با قابلیت رنگ کاری متفاوت و امکان ایجاد ترکیب های رنگی متنوع در آن وجود دارد. پایه های فلزی تولیدی مازیار صنعت مطابق استانداردها و بر اساس سفارش مشتری با پوشش گالوانیزه گرم آبکاری و یا با رنگ الکترواستاتیکی رنگ آمیزی می شوند. این پایه ها تنوع بسیاری دارند و با توجه به وجود متخصصین در امکان سفارش طرح دلخواه مشتریان وجود دارد.

ارتفاع استاندارد این محصول برای اتوبان ها و جاده های برون شهری با توجه به مساحت تحت پوشش متفاوت است. همچنین قطر پایه و ضخامت لوله ها با توجه به ارتفاع، سرعت باد و تعداد چراغ ها و پرژکتورها تعیین می شود. در ادامه به نوع ویلایی و مسکونی پایه های دکوراتیو می پردازیم با ما همراه باشید.

پایه چراغ پارکی و مسکونی دکوراتیو چیست؟

این محصول همان تیرهای برق فلزی رنگارنگ با کتیبه های طلایی است که در  پارک ها نظر عابرین پیاده را به خود جلب می کند. ازجمله مواردی که در پایه های پارکی فلزی دکوراتیو  وجود دارد، ارتفاع آن ها می باشد. زیبایی این پایه های فلزی آن ها را به اولین انتخاب برای پارک ها تبدیل کرده است. اما از آنجا که هدف اصلی از نصب این پایه ها ابتدا ایجاد نور مناسب و  روشنایی در محیط می باشد، باید با دقت بالایی اقدام به سفارش این محصول کرد. چرا که عوامل بسیاری در پارک ها وجود دارند که می توانند در روند نوررسانی اختلال ایجاد کنند. ازینرو حتما باید با متخصصین و طراحان این حوزه مشورت کافی را داشته باشید. در مازیار صنعت وظیفه طراحی نقشه پایه های فلزی به عهده واحد فنی و طراحی است که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

قیمت پایه چراغ دکوراتیو

قیمت محصولاتی مانند یا و همچنین پایه های دکوراتیو همواره تابعی از هزینه مواد اولیه مانند، وزن فولاد استفاده شده در محصول، وزن آومینیوم استفاده شده در محصول، پوشش گالوانیزه یا رنگ الکترواستاتیک و همچنین هزینه طراحی نقشه فنی محصول و در نهایت پیچیدگی طرح و زمان پیاده سازی آن می باشد. اما ما در سایت مازیار صنعت بازه قیمتی این محصولات را قرار داده ایم و این قیمت بصورت مداوم در دوره های زمانی یک یا دو ماه بروز رسانی می شوند.

طراحی نقشه پایه دکوراتیو

شرکت مازیارصنعت با توجه به سال ها تجربه در تولید پایه های چراغ فلزی، نیاز مشتریان خود را تشخیص داده و واحد طراحی و فنی خود را با نرم افزارهای مدرن و بروز به همراه متخصصین با دانش تجهیز کرده است تا بتواند پاسخگوی نیاز مشتریان خود باشد. جهت دریافت مشاوره و یا آگاهی از جزئیات این محصول با بگیرید و یا در فضای مجازی مازیارصنعت سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

رویکرد مازیار صنعت

شرکت تولیدی مازیار صنعت دارای واحد های تولیدی مختلف می باشد. یکی از مهمترین واحدهای شرکت واحد است. این واحد تولید کننده انواع محصولات فولادی است که در شبکه توزیع برق استفاده می شوند. در این واحد محصولاتی مانند پایه چراغ دکوراتیو، پایه چراغ پارکی، پایه های فلزی تبلیغاتی، پایه های دوربین مداربسته، دکل مشبک یا لتیس و سایر محصولات مورد نیاز شبکه توزیع برق تولید می شود. مدیران شرکت همواره بر این اصل معتقدند که برای جلب رضایت مشتری باید بروزترین تجهیزات را برای متخصصین کارآزموده خود فراهم کنند تا محصولاتی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تولید کنند.

برای کسب مشاوره رایگان در خصوص پروژه های خود می توانید با کارشناسان واحد فنی و فروش بگیرید. و یا با مراجعه به سوالات خود را بپرسید و نمونه محصولات و توضیحات ما را ببینید.

پایه چراغ روشنایی – چرا پایه چراغ اهمیت دارد؟ زمانی که به ساختار شهری فکر می کنیم، ساختمان ها، خیابان ها و اتوبان ها، پارک ها و فضاهای سبز و… به ذهنمان می رسد؛ اما نباید فراموش کنیم که نور در تک تک این ها موثر است. می توان گفت که نور و نورپردازیِ هر محیط، مثل تزئینات کیک عمل می کند؛ تا تزئینات انجام نشوند، کیک کامل نشده. هیچ کدام از فضاهای شهری هم بدون نورپردازی کامل نیستند. این فقط جنبه بصری قضیه است، کاربرد دیگر و شاید مهم ترِ پایه چراغ، امنیتی است که به واسطه آن پدید می آید. شما حاضرید موقع شب (حتی سرِ شب) از یک پارک تاریک عبور کنید؟

پایه چراغ روشنایی چیست؟

پایه چراغ روشنایی، همان طور که تا حدودی از اسمش مشخص است، به سازه های فلزی گفته می شود که به همراه پروژکتور و چراغ، به عنوان پایه های روشنایی برای تامین نور معابر شهری و بیرون شهری (اتوبان ها، بزرگراه ها و…)، فضاهای باز مثل پارک ها و بوستان ها، مجتمع های مسکونی و صنعتی و… استفاده می شود. پایه چراغ یا پایه چراغ روشنایی با اسامی دیگری مثل پایه های چراغ خیابانی، پایه های چراغ روشنایی گالوانیزه، پایه روشنایی و پایه های چراغ برق هم شناخته می شود.

در نظر داشته باشید که پایه های چراغ، دائماً در معرض آفتاب مستقیم، باد، بارندگی، نوسان دما و… قرار دارند، پس باید جنس و اتصالات مقاومی داشته باشند. برای اطمینان از استحکام پایه های روشنایی، ستون اصلی پایه روشنایی را به وسیله بیس پلِیت و بولت به فونداسیون متصل می کنند؛ سپس با جوش دادن لچکی ها به محل اتصال بیس پلیت و ستون پایه روشنایی، این اتصال را تقویت می کنند. پایه های روشنایی می توانند بسته به کاربریشان، از 2 تا 15 یا حتی در مواردی 18 متر، ارتفاع داشته باشند.

جنس و پوشش پایه چراغ روشنایی

همان طور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم، با توجه به اینکه پایه های چراغ، در معرض تمام اتفاقات محیطی و آب و هوایی قرار دارند، باید جنس، پوشش و اتصالات مقاومی داشته باشند. از پوشش گالوانیزه گرم برای ایجاد این استحکام و مقاومت در برابر اکسید شدن یا هر آسیب احتمالی دیگری استفاده می شود. گالوانیزاسیون یکی از مقرون به صرفه ترین روش های مقاوم کردن فلزات نسبت به آسیب های خورنده محیط است. پایه های چراغ روشنایی که از جنس فولاد ST 37 (قابل تغییر بر اساس سفارش مشتری) هستند، به طور کامل با لایه ای از روی پوشانده می شوند تا در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم شوند.

در نهایت برای ایجاد جذابیت بصری و ایجاد تناسب نسبت به کاربری پایه، از رنگ اپوکسی یا رنگ الکترواستاتیک استفاده می شود.

اتصالات پایه چراغ

همان طور که گفتیم، استحکام اتصالات پایه های چراغ از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، به همین دلیل پایه های چراغ را در دو مرحله نصب می کنند. مرحله اول اتصال پایه به فونداسیون به وسیله بیس پلِیت و بولت، و سپس تحکیم این اتصال توسط جوش دادن لچکی در مرحله دوم. لچکی یک فلز مثلث یا مستطیل شکل است که به تقسیم فشار و افزایش استحکام در اتصلات پایه ها کمک می کند. معمولاً از لچکی مثلثی به دلیل ایجاد مقاومت بیش تر استفاده می شود.

بیس پلیت چیست؟

بیس پلیت یا صفحه زیر ستون، یک صفحه مسطح از جنس فولاد است که در واقع اِلِمان واسط بین ستون و بتن یا فونداسیون است. مقاومت فولاد از بتن بیش تر است، به همین دلیل از بیس پلیت استفاده می شود تا با افزایش سطح تماس، فشار وارده توسط ستون چراغ روشنایی را کاهش دهد و تعدیل کند. اگر از بیس پلیت استفاده نشود، پایه چراغ درون بتن فرو می رود.

بولت چیست؟

بولت یا میله مهار، ابزار اتصال صفحه زیر ستون یا همان بیس پلیت، به فونداسیون است. جنس، قطر، تعداد و آرایش بولت ها در تعیین میزان مقاومت آن ها دخیل هستند، پس انتخاب نوع بولت برای اتصالات یک روند بسیار دقیق و حیاتی خواهد بود.

انواع پایه چراغ روشنایی

ساخت پایه چراغ در دو نوع اصلی لوله ای و چند وجهی انجام می شود. پایه های لوله ای، سطح مقطع گرد دارند و پایه های چند وجهی، در اشکال 6، 8 یا 12 وجهی تولید می شوند. طراحی و ساخت پایه چراغ چه لوله ای و چه چند وجهی، بر اساس فاکتورهایی مثل سرعت باد، آب و هوا، میزان نور مورد نیاز و… انجام می گیرد. در نهایت تفاوت ظاهری اصلی بین مدل های متفاوت پایه ها در براکت به چشم می خورد. براکت یا دستک نگه دارنده پروژکتور، در بالای چراغ های روشنایی قرار می گیرند و می توانند یک طرفه ( برای کنار خیابان یا مسیر) یا دو طرفه (برای وسط بلوار) باشند. نصب هد با اشکال و طول های متفاوت بر پایه ها میسر است. پایه های روشنایی ساده بیش تر برای خیابان ها، اتوبان ها و جاده ها استفاده می شوند.

به چراغ هایی که برای تامین روشنایی پارک ها و فضای سبز استفاده می شوند، پایه چراغ پارکی گفته می شود. پایه های چراغ پارکی به دلیل تاثیر زیادی که در زیباسازی فضای شهری و محیط دارند، در مدل ها و رنگ های متنوعی ساخته می شوند، نتیجتاً از پایه چراغ پارکی در فضای سبز مجتمع های مسکونی یا ادارات، زیاد استفاده می شود.

پایه چراغ دکوراتیو

ساخت پایه چراغ روشنایی با مقاصد دکوراتیو هم انجام می شود. پایه های دکوراتیو، نوع دیگری از پایه های روشنایی هستند که جنبه تزئینی در آن ها بیش تر مد نظر قرار می گیرد. این پایه ها معمولاً ارتفاع زیادی ندارند و برای محیط هایی مثل باغ یا باغچه و فضاهای کوچک تر استفاده می شوند. در ساخت پایه های دکوراتیو از فلزات دیگر مثل آلومینیوم هم استفاده می شود.

پایه چراغ خیابانی روشنایی چیست؟

پایه چراغ خیابانی (Street Light Poles) که به جهت روشنایی خیابان، اتوبان، بلوار و معابر مورد استفاده قرار می گیرد از اصلی ترین سازه های شهری محسوب می شود. عموما مدل های پایه چراغ روشنایی خیابانی در دو دسته زیر قرار می گیرند:

  • پایه چراغ خیابانی (ساده)
  • پایه چراغ خیابانی (دکوراتیو)

مشخصات فنی پایه چراغ خیابانی ساده

ارتفاع خیابانی اغلب 6، 9، 12، 15 و 18 متر می باشد. می توان پایه چراغ روشنایی خیابانی را در انواع ساده و دکوراتیو نیز دسته بندی کرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

پایه چراغ خیابانی ساده

پایه چراغ خیابانی ساده بدون هیچ گونه دکور و طراحی خاصی در ساده ترین شکل و ساختار تولید می شود. پایه چراغ خیابانی ساده می تواند به صورت چند وجهی یا لوله ای تولید شود.

پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده

پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده معمولا از جنس فولاد ST37 می باشد. جنس این پایه ها بر اساس سفارش مشتری نیز قابل تغییر است. پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده در قسمت پایین دارای قطر بیشتری می باشد که قطر آن تا بالای لوله به تدریج کمتر می شود. اندازه قطر لوله در پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده می تواند در بازه 2 تا 5 اینچ قرار بگیرد. همچنین ضخامت ورق پایه چراغ نیز می تواند بنا به صلاح دید کابر متغیر باشد.

پایه چراغ گالوانیزه خیابانی لوله ای ساده در دو نوع رنگ شده و گالوانیزه شده تولید می شود. نوع رنگی پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده دارای روکشی از رنگ های آلکیدی روغنی، رنگ اپوکسی و رنگ پودری کوره ای می باشد. لازم به ذکر است که پوشش گالوانیزه سرد مناسب مناطق مرطوب نیست و در این مناطق گالوانیزه گرم کاربرد دارد.

نوع گالوانیزه پایه چراغ خیابانی لوله ای ساده دارای روکشی از جنس روی می باشد که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی برخوردار است به همین جهت پایه چراغ خیابانی لوله ای که دارای پوشش گالوانیزه است برای نصب در مناطق شرجی و با رطوبت زیاد انتخاب بسیار مناسبی می باشد.

پایه چراغ خیابانی چند وجهی ساده

پایه چراغ خیابانی دکوراتیو

پایه چراغ خیابانی دکوراتیو معمولا برای مواقعی استفاده می شود که در کنار کارایی، زیباسازی مبلمان شهری هم اهمیت پیدا می کند. این پایه ها نیز در دو نوع لوله ای و چند وجهی دسته بندی می شوند. پایه چراغ خیابانی دکوراتیو با نام پایه چراغ روشنایی خیابانی فانتزی نیز شناخته می شود. پایه چراغ های دکوراتیو معمولا از جنس آلومینیوم ریخته گری شده و یا چدنی و همچنین ستون لوله ای از جنس آهن تولید می گردند. پایه های دکوراتیو شهری که معمولا به صورت لوله ای تولید می شوند، به سبب استفاده از بهترین متریال و مواد اولیه در فرآیند ساخت از طول عمر و دوام بسیار زیادی برخوردار می باشند.

پایه چراغ خیابانی لوله ای دکوراتیو

نصب انواع چراغ های گازی و هم چنین چراغ های ال ای دی (LED) بر روی پایه چراغ خیابانی لوله ای دکوراتیو امکان پذیر می باشد. اندازه پایه چراغ خیابانی لوله ای دکوراتیو می تواند در بازه 2 تا 15 متر قرار بگیرد.

پایه چراغ خیابانی چند وجهی دکوراتیو

پایه چراغ خیابانی چند وجهی دکوراتیو می تواند از دو تا 4 بخش با سایز های مختلف تشکیل شود. از آن جا که پایه چراغ خیابانی چند وجهی در قطعات 6 متری تولید می شود حمل نقل آن به نسبت نوع لوله ای راحت تر است و فرایند گالوانیزه کردن آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

وقتی صحبت از نورپردازی فضا های بیرونی، خیابان ها و شریان های بین شهری می شود، باید در انتخاب نوع پایه چراغی که برای تامین روشنایی استفاده می شود، بسیار محتاط باشید. از این رو بسیاری از موارد از قبیل رنگ، ارتفاع، شکل، محدودیت وزن و سایر عوامل محیطی را باید در نظر گرفت. اما جدا از محدودیت های ظاهری، هنگام انتخاب پایه چراغ خیابانی، عملکرد پایه چراغ و سایر موارد محدودیت زا را باید در نظر گرفت.

به سبب عوامل و ملاحظاتی که در مورد نوع پایه چراغ خیابانی استفاده می کنید انتخاب بهترین نوع همیشه نیاز به بررسی دقیق خواهد داشت. دو فلز برجسته آلومینیوم و فولاد وجود دارد که معمولا پایه چراغ های خیابانی از آنها ساخته می شوند. و از آنجا که هر دو این فلزات را می توان به جای یکدیگر و با ویژگی های منحصر به فرد خود استفاده کرد، می توان به راحتی در اتخاذ بهترین انتخاب دچار اشتباه شد. به همین دلیل به بررسی انواع پایه چراغ روشنایی خیابانی از زاویه ی جنس فلز استفاده شده می پردازیم:

پایه چراغ خیابانی آلومینیومی

پایه چراغ خیابانی آلومینیومی از آلومینیوم با بالاترین کیفیت تولید شده است. در فرآیند تولید پایه چراغ خیابانی، این فلز در قالب ها قرار داده می شود و بر اساس الزامات مربوط به طرح ها، به اشکال و انواع مختلف تبدیل می شود. در واقع می توان آنها را به شکل مربع، گرد، معمولی یا مخروطی تبدیل کرد. سپس میله های آلومینیومی با تعدادی دستک (معمولا 1 الی 4 عدد) بر اساس آنچه برای یک پروژه روشنایی لازم است تولید خواهد شد. بنابراین اساسا می توانید انواع گزینه های مختلفی نورپردازی را با این پایه های آلومینیومی فراهم کنید.

کاربرد های پایه چراغ خیابانی آلومینیومی

پایه چراغ خیابانی آلومینیومی را می توان برای کاربرد های گوناگونی مورد استفاده قرار داد، اما برخی از رایج ترین کاربرد های آنها در زیر ذکر شده است:

  • خیابان ها: رایج ترین و محبوب ترین کاربرد پایه چراغ های آلومینیومی در خیابان ها می باشد.
  • بزرگراه ها و آزاد راه ها: روشنایی بزرگراه و آزاد راه ها تقریبا به صورت کلی از طریق پایه های آلومینیومی انجام می شود.
  • پارکینگ ها: قطعا تا به حال نوع روشنایی را در پارکینگ مراکز خرید پایه چراغ روشنایی و سوپر مارکت ها را دیده اید. خوب، این پایه چراغ های آلومینیومی هستند که سراسر فضا را روشن کرده اند.
  • زمین های ورزشی: زمین های تنیس و سایر مناطق ورزشی سرپوشیده، از پایه های آلومینیومی برای نصب چراغ روشنایی خود استفاده می کنند.
  • ورزشگاه ها: آیا تا به حال چراغ های بزرگ ورزشگاه ها را روی پایه چراغ نصب کرده اید؟ خوب، آنها پایه های آلومینیومی هستند.
  • پایگاه های نیروی هوایی و مناطق نظامی: روشنایی در این مکان ها از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین آنها باید به خوبی روشن شوند. از این رو تقریبا در هر پایگاه نیروی هوایی و نظامی پایه های آلومینیومی بلندی خواهید یافت.
  • فرودگاه ها: فرودگاه را فراموش نکنید، این پایه چراغ ها در فرودگاه ها و همچنین برای پروژه های روشنایی باند و فرودگاه وجود دارد.

مزایا و معایب پایه چراغ خیابانی آلومینیومی

مزایای استفاده از پایه چراغ خیابانی آلومینیومی به شرح زیر است:

  1. سبک وزن: پایه چراغ خیابانی آلومینیومی سبک هستند و بنابراین جابجایی و انتقال آنها به مکان های دورتر آسان تر می شود. علاوه بر این، پایه چراغ های سبک آلومینیومی به سبب وزن سبک، کنترل و نصب آنها در محل نصب آسان تر است.
  2. مقاومت در برابر خوردگی: این چیزی است که ما در مبحث مقایسه نیز به آن پرداختیم. آلومینیوم بسیار در مقابل خوردگی مقاوم است زیرا هنگام تماس با اکسیژن با یک پوشش نازک اکسید آلومینیوم پوشانده می شود. به همین دلیل آنها یک پایه روشنایی مناسب تمام شرایط آب و هوایی هستند و در تمام فصل ها دچار خوردگی نمی شوند.
  3. بادوام: پایه های آلومینیومی نیز بسیار بادوام هستند. به شرطی که در جاده ها توسط وسایل نقلیه یا کامیون ها مورد اصابت قرار نگیرند و یا به آنها برخورد نکنند، در این صورت می توانند در محل نصب شده خود برای مدت ها ایستاده بمانند.
  4. بسیار انعطاف پذیر: آلومینیوم یک فلز چکش خوار است و به همین دلیل است که آلومینیوم را تقریبا در همه اندازه ها، اشکال و انواع مختلف مشاهده خواهید کرد.
  5. ارتفاعات بیشتر: پایه های آلومینیومی از ارتفاع بلندتری نسبت به فولاد ضد زنگ برخوردار هستند زیرا آلومینیوم را می توان در سازه های بلند و لوله ای با ارتفاع بیشتر از پایه های فولادی قالب بندی کرد.
  6. صرفه اقتصادی: آلومینیوم ممکن است ارزان تر نباشد اما در بلند مدت بسیار مقرون به صرفه است.

معایب استفاده از پایه های خیابانی آلومینیومی به شرح زیر است:

  1. نه چندان قوی: تیر های آلومینیومی به اندازه کافی قوی هستند اما به طور یقین قوی ترین نیستند و با ضربه های ناگهانی ممکن است به پایین بیفتد یا خم شود.
  2. ارتعاش زیاد: آنها نمی توانند باد های شدید را تحمل کنند و ممکن است در باد های شدید ارتعاش زیادی داشته باشند.
  3. جوشکاری: آلومینیوم به روش های جوشکاری خاصی نیاز دارد و بنابراین تعمیر پایه های آلومینیومی ممکن است مشکل باشد.

پایه چراغ خیابانی فولادی

پایه چراغ خیابانی فولادی از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند و چراغ ها روی آنها نصب شده است. اشکال، اندازه ها و تکنیک های قالب گیری تقریبا مشابه مدل آلومینیومی است.

کاربرد های پایه چراغ خیابانی فولادی

پایه های فولادی دارای کاربری مشابه پایه های آلومینیومی هستند. اگر بخواهیم همین موارد را سریعا لیست کنیم، خیابان ها، بزرگراه ها، آزادراه ها و تقریبا در همه پروژه های روشنایی جاده ها می توانید پایه های فولادی را به همراه نمونه های آلومینیومی آنها استفاده کنید.

 مزایا و معایب پایه چراغ خیابانی فولادی

مزایای استفاده از پایه چراغ خیابانی فولادی به شرح زیر است:

  1. استحکام بالا: بدون تردید تیر های فولادی قوی ترین هستند و برای کاربرد های سنگین شناخته می شوند.
  2. بادوام: تیر های فولادی برای سال ها پایدار می مانند. برخی از سازه های سربار سابقه ای برای بیش از 100 سال وجود دارد. بنابراین، آنها بسیار بادوام هستند.
  3. مستعد ارتعاش نیست: تیر های فولادی برای مناطق مستعد طوفان ایده آل هستند زیرا ارتعاشی ندارند یا می توانند باد های شدید را تحمل کنند.
  4. جوشکاری و تعمیر آسان است: تیر های فولادی را می توان به راحتی با استفاده از تکنیک های معمولی جوشکاری نگهداری و تعمیر کرد.
  5. تغییر شکل نمی دهد: تیر های فولادی تحت فشار زیاد دچار تغییر شکل نمی شوند.
  6. ارزان تر: تهیه و نصب تیر های فولادی نسبت به تیر های آلومینیومی ارزان تر است.

معایب استفاده از پایه های خیابانی فولادی به شرح زیر است:

  1. هزینه های نگهداری بالا: تیر های فولادی نیاز به نگهداری زیادی دارند زیرا هنگام قرار گرفتن در معرض آب و هوا یا رطوبت بسیار مستعد خوردگی هستند. معمولا آنها را با رنگ می پوشانند و این کار باید به صورت دوره ای انجام شود.
  2. وزن زیاد: فولاد یک فلز سنگین است و تیر های فولادی نیز همین طور هستند و بنابراین حمل و نصب آنها گران است.
  3. شکننده: تیر های فولادی تحت شرایط خاصی ممکن است فقط ترک خورده یا از ناحیه ضربه یا استرس جدا شوند.

بنابراین می توانیم ببینیم که برای هر دو نوع پایه روشنایی خیابانی، مناطق پر کاربرد کم و بیش یکسان است. اجازه دهید اکنون خواص مختلف هر دو نوع پایه را مقایسه کنیم.

مقایسه پایه روشنایی خیابانی آلومینیومی در مقایسه با مدل فولادی

برای درک و مقایسه خواص آنها را با پارامتر ها و عوامل مختلف، اندازه گیری می کنیم. هر دو این فلز ها کاملا شبیه به هم هستند اما تفاوت زیادی در خواص آنها وجود دارد. در ادامه این تفاوت ها را کمی دقیق تر بررسی می کنیم.

  1. نسبت قدرت به وزن: آلومینیوم فلزی سبک است در حالی که فولاد از آلومینیوم سنگین تر است. از این رو، پایه های فولادی مطمئنا از پایه های آلومینیومی بسیار قوی تر هستند، اما از آنجا که پایه های آلومینیومی سبک هستند، حمل و نصب آنها آسان است و از این رو محبوبیت بیشتری دارند. علاوه بر این، نصب پایه چراغ خیابانی سبک آلومینیومی در موارد خاص مانند بزرگراه ها ترجیح داده می شود زیرا تصادف خودرو با تیر های فولادی می تواند کشنده تر از تصادف اتومبیل با پایه آلومینیومی باشد.
  2. سختی: بر حسب این ویژگی، فولاد به عنوان یک برنده واضح ظاهر می شود. فولاد از آلومینیوم سفت تر است به این دلیل انعطاف پذیری کمتری دارد و نمی توان به راحتی تغییر شکل داد. این ویژگی در واقع زیر مجموعه ای از مقاومت فولاد است. فولاد قوی و سفت است.
  3. مقاومت در برابر باد (ارتعاش): آلومینیوم فلز سبک تری است و در صورت وزش باد شدید و در شرایط آب و هوایی شدید و مناطق مستعد طوفان بیشتر مستعد لرزش و ارتعاش است. از طرف دیگر فولاد بسیار قوی است و در برابر وزش باد بسیار مقاوم است و بنابراین حداقل ارتعاشات ایجاد می شود.
  4. خوردگی: در حالی که فولاد از آهن، نیکل، مس و منگنز تشکیل شده است، آلومینیوم فلزات اضافی ندارد. وجود کروم فولاد را تا حدودی در برابر خوردگی مقاوم می کند اما آلومینیوم هنوز مقاومت به خوردگی بهتری نسبت به فولاد دارد. آلومینیوم نیازی به روکش ندارد که ممکن است خراشیده شود. از این رو، پایه های آلومینیومی در شرایط آب و هوایی مختلف حداکثر مقاومت را در برابر خوردگی دارند.
  5. قیمت: قیمت هر دو نوع پایه چراغ خیابانی بر اساس قیمت بازار و نرخ مواد اولیه مانند بوکسیت آلومینیوم و سنگ آهن برای فولاد تعیین می شود. به این ترتیب قیمت ها متغیر خواهد بود اما هزینه تولید پایه چراغ خیابانی آلومینیومی بیشتر از هزینه تولید تیر های فولادی است. اگرچه تهیه آلومینیوم به عنوان یک فلز ارزان تر از فولاد است.
  6. حداکثر ارتفاع پایه: بدیهی است که آلومینیوم نسبت به اکثر فلزات چکش خوارتر است، بنابراین می توان آنها را ساخته و به پایه هایی با ارتفاع بالا تبدیل کرد. از این رو می توان پایه های آلومینیومی را تا ارتفاع بسیار زیاد تا 30 فوت ارتقا داد. فولاد انعطاف پذیر نیست و به همین دلیل ارتفاع پایه های فولادی به اندازه آلومینیوم نخواهد بود اما می توانند در همه کاربرد های اصلی به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.
  7. شکل پذیری: آلومینیوم یک فلز نرم است و بنابراین برش دادن آن به اشکال دلخواه و کار با آن آسان تر است. از طرف دیگر فولاد ضد زنگ در برابر سایش مقاوم است و بنابراین کار با آن دشوار است و به سختی به اشکال دلخواه تبدیل می شود. فولاد ضد زنگ همان طور که مشاهده می کنیم از آلومینیوم سخت تر است و بنابراین نمی تواند به راحتی تغییر شکل دهد مگر اینکه به حالت مذاب برگردد و به محصولات مورد نظر تبدیل شود.

پس از مشاهده جوانب مثبت و منفی هر دو نوع پایه روشنایی، در ادامه به برخی از رایج ترین و متداول ترین سوالات پاسخ می دهیم.

  1. چگونه می توانید تشخیص دهید که پایه چراغ خیابانی از آلومینیوم یا فولاد ساخته شده است؟

بسیاری از اوقات در ابتدا که به آن نگاه می کنید، ممکن است نتوانید تفاوت آن را تشخیص دهید. با این حال، راه ها و روش هایی برای کشف وجود دارد. شما می توانید به درخشش پایه نگاه کنید. فولاد به طور کلی ظاهری درخشان تر از آلومینیوم دارد.اگرچه حتی آن هم مشخص نبود، کار بعدی انجام یک آزمایش کلیدی است. کافی است یک کلید را از روی سطح پایه عبور دهید، اگر آلومینیومی باشد عمیق و آسان خراشیده می شود اما اگر فولادی باشد، خراشیده می شود اما نه به اندازه آلومینیوم.

  1. آیا آلومینیوم به اندازه فولاد قوی است؟

استحکام هر فلز بستگی به ساختار و نحوه تولید آن دارد. آلومینیوم نسبت استحکام به وزن بالایی در مقایسه با فولاد دارد و قوی تر تلقی می شود. با این حال، فولاد سفت تر است و مقاومت کششی بیشتری دارد و همچنین سنگین است. بنابراین وقتی از دیدگاه وسیع تری مورد توجه قرار گیرد، فولاد قوی تر از آلومینیوم است. گفتنی است که یکی از قوی ترین ساخته های بشر یعنی هواپیما ها از آلومینیوم ساخته شده اند. بنابراین، همان طور که اشاره کردیم بستگی به فرایند تولید و هم چنین کاربری دارد.

  1. هزینه نصب پایه چراغ خیابانی چقدر است؟

نصب پایه چراغ خیابانی می تواند گران باشد. بر اساس اولویت در ابتدا باید نوع دفن پایه چراغ تعیین شود. فونداسیون بتنی باید در نظر گرفته شود که بستگی به پیمانکار دارد. سپس هزینه پایه چراغ نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

  1. پایه چراغ خیابانی آلومینیومی و فولادی چقدر عمر می کند؟

پایه چراغ خیابانی آلومینیومی همان طور که قبلا بررسی کردیم، نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارد. از طرف دیگر، پایه فولادی نیاز به نگهداری بالایی دارند و در صورت عدم مراقبت مناسب ممکن است دچار خوردگی شوند.

اگر بخواهیم در مورد طول عمر صحبت کنیم، پایه های آلومینیومی بدون نیاز به نگهداری دشوار تقریبا 100 سال دوام می آورند. تیر های فولادی نیز می توانند بین 60 تا 80 سال عمر کنند.

نتیجه گیری

بنابراین، با بررسی همه عوامل متمایز کننده، جوانب مثبت، منفی و سایر جنبه های دیگر که مورد بررسی قرار گرفتند باید بتوانید تصمیم بهتری در مورد آنچه برای پروژه های روشنایی بیرونی خود نیاز دارید، بگیرید. هر دو پایه چراغ خیابانی خوب هستند و هر دو مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین توصیه می شود ابتدا نیازهای پروژه خود، بودجه، کارکنان خود و سایر موارد را بررسی کرده و سپس یکی از این دو را انتخاب کنید. بنابراین، از این راهنمای جامع برای مقایسه پایه چراغ خیابانی آلومینیومی و فولادی استفاده کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.

نحوه نصب پایه چراغ خیابانی

برای نصب پایه چراغ خیابانی نیاز به فوندانسیون است. فوندانسیون همان بخشی است که پایه چراغ در آن قرار می گیرد. فوندانسیون می تواند از پیش آماده باشد یا در محل نصب از طریق بتن ریزی آماده شود. فوندانسیون پایه چراغ خیابانی می تواند در اشکال پاشنه دار، ذوزنقه، مکعب مستطیل، و مکعب مربع ساخته شود.

جهت قیمت پایه چراغ روشنایی فلزی کلیک کنید

دکمه بازگشت به بالا