پرتال پارسی/البرز صبح روز یکشنبه، ۲۱ اسفندماه روبرت کارگوگو، وزیر بهداشت کشور بورکینافاسو به اتفاق هیات همراه از دانشگاه علوم پزشکی البرز و زیرساخت های بهداشتی استان بازدید کرد.
به گزارش پرتال پارسی، دکتر شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در نشستی که با حضور وزیر بهداشت بورکینافاسو در دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد به معرفی استان البرز و دانشگاه و همچنین بیان دستاورد ها حوزه سلامت پرداخت.
وی با اشاره به جمعیت چهار میلیون نفری استان البرز که یکی از متراکم ترین استان ها محسوب می شود، برخی از چالش ها و ظرفیت های مهم این استان را برشمرد.
وی افزود: با شکل گیری نظام بهداشتی و توسعه خانه ها و پایگاه های سلامت شهری و روستایی در سراسر کشور بسیاری از شاخص های مهم سلامت، رشد قابل توجهی داشته است به طوری که پیش از انقلاب، امید به زندگی در خانم ها ۵۵ سال و در آقایان ۵۶ سال بوده که اکنون این امار به ۷۹ سال در خانم ها و به ۷۶ سال در آقایان رسیده است.
صیادی ادامه داد: در حال حاضر آمار مرگ و میر مادر باردار در بین صد هزار نفر به ۲۵ مورد رسیده است و همچنین مرگ و میر نوزاد زیر ۲۸ روز قبل از انقلاب به ۲۰ مورد در هر هزار تولد میرسد که اکنون این آمار در کشور به هشت مورد و در البرز به هفت مورد کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به پوشش ۹۷ درصدی واکسیناسیون کرونا در گروه هدف در استان اشاره کرد و افزود: استان البرز وضعیت بسیار خوبی در واکسیناسیون کلی و عمومی دارد که همه مرهون تلاش های مراقبان و کارشناسان بهداشت در خط مقدم سلامت است.
وی افزود: در استان البرز تعداد ۲۵۴ خانه ، پایگاه و مرکز جامع سلامت شهری و روستایی با هدف اعتلا سلامت فعالیت می کنند.
دکتر صیادی در ادامه بر همکاری های بیشتر در زمینه توسعه علمی و تولید دانش تاکید کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی البرز آماده و علاقه مند بر توسعه همکاری های دو سویه با هدف تقویت و ارتقا سلامت در هر دو کشور است.
روبرت کارگوگو وزیر بهداشت بورکینافاسو هدف از این بازدید را آشنایی با زیرساخت های بهداشتی، درمانی و آموزش پزشکی البرز برشمرد و افزود: علاقه مند هستیم نسبت به نحوه فعالیت و ادغام بهداشت، درمان و اموزش پزشکی تحت نظر وزارت بهداشت آشنایی پیدا کنیم و برای ما جالب بود تا از این تجربیات بتوانیم در بهبود وضعیت بهداشتی و سلامت کشور بورکینافاسو استفاده کنیم.
وی افزود: ما بی صبرانه منتظر هستیم از نزدیک نحوه ارائه خدمات و ساختار شبکه بهداشت را در کشور ایران و البرز ببینیم تا بتوانیم از این تجربه موفق استفاده کنیم.
کارگوگو اظهار کرد: البرز در شاخص های سلامت به توسعه پایدار دست یافته است و آمار ها حاکی از کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان و همچنین افزایش امید به زندگی به خوبی نشان دهنده توسعه و تقویت زیرساخت های سلامت در استان و به تبع آن در کشور است.
وزیر بهداشت بورکینافاسو با بیان اینکه توسعه ساختار نظام بهداشتی و همچنین ادغام هر سه حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحت نظر و فعالیت وزارت بهداشت باعث شده است ایران نتایج بسیار خوب و قابل قبولی در شاخص های سلامت داشته باشد و استان البرز با این جمعیت بالا به کمک نظام بهداشتی و زیرساخت بهداشتی توانسته است در بسیاری از شاخص ها حتی نسبت به میانگین کشوری رشد داشته باشد و این برای ما تجربه ای ارزشمند است که بتوانیم از این نظام بهداشتی در کشور بورکینافاسو نیز بهرمند شویم.
وی اظهار کرد: البرز تجربه بسیار موفقی با پوشش ۹۷ درصدی واکسیناسیون کووید ۱۹ کسب کرده است که این امر با تلاش های انجام شده در بورکینافاسو به بیش از ۷۰ درصد رسیده است.
کارگوگو ضمن ابراز شگفتی از تنوع و پوشش خوب جمعیت و گروه هدف و همچنین انواع خدمات بهداشتی که در نظام بهداشتی ایران و به دنبال آن در البرز ارائه می شود، اظهار کرد: ساز و کار و برنامه ریزی های خوبی با هدف توسعه سلامت صورت گرفته است که با بهره گیری از این تجارب موفق، می توان تحولی را حوزه سلامت ایجاد کرد.
در پایان وزیر بهداشت بورکینافاسو به اتفاق هیات همراه از خانه بهداشت آتشگاه و مرکز جامع سلامت امام حسن (ع) در دهقان ویلا و همچنین پایگاه ضمیمه ای این مرکز بازدید کرد و از نزدیک با زیرساخت های بهداشتی و جزئیات فرایند های بهداشتی که توسط کارشناسان و مراقبان بهداشت در این مراکز به گروه های سنی مختلف ارائه میشود، آشنا شد.
وی در بازدید خود از سه مرکز و خانه بهداشتی استان البرز ، فعالیت ها و نحوه و نوع ارایه خدمات در نظام بهداشتی را شگفت انگیز و تحسین برانگیز دانست و بارها طی بازدید این اقدامات را مورد تحسین و تمجید قرار داد.
گفتنی است بورکینافاسو کشوری در غرب آفریقا است که از شمال و باختر با مالی و از خاور با نیجر و از جنوب با بنین، توگو، غنا و ساحل عاج همسایه است. پایتخت آن واگادوگو است و جمعیت آن حدود ۲۰٫۸ میلیون نفر است. ۶۰ درصد مردم این کشور مسلمان هستند. زبان رسمی این کشور، فرانسوی است.
انتهای پیام