“فرانک هو”، رئیس دپارتمان تغذیه در دانشگاه “هاروارد” در این باره میگوید: شواهد کلی و متقاعد کننده نشان میدهند که قهوه بیشتر از آن که مضر باشد، مفید بوده است و مصرف متعادل و به اندازه این نوشیدنی میتواند برای اکثر افراد در یک رژیم غذایی سالم قرار گیرد.
به گفته وی، مصرف متعادل قهوه – حدود دو تا پنج فنجان در روز بسته به شرایط جسمی افراد – با احتمال کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری قلبی، سرطان کبد و سرطان مخاط رحم، بیماری پارکینسون و افسردگی مرتبط است و حتی ممکن است نوشیدن قهوه خطر مرگ زودهنگام در افراد را نیز کاهش دهد.
تحقیقات اولیهای که در مورد فواید و مضرات مصرف قهوه انجام گرفت، مصرف این نوشیدنی را با بیماری قلبی و آسم مرتبط میدانست با این حال “هو” اشاره کرد که بسیاری از شرکتکنندگان در آن مطالعات سیگار میکشیدند که ممکن است باعث شود محققان فکر کنند نوشیدن قهوه باعث ایجاد اثرات نامطلوبی است که اکنون با سیگار کشیدن مرتبط است.
با این حال بر اساس دادههای این مطالعه جدید، گروههای خاصی از افراد میبایست در نوشیدن قهوه محتاط باشند. همچنین در مورد تاثیرات قهوه بر کودکان نیز تاکنون اطلاعات زیادی در دست نیست. کافئین همچنین میتواند در دوران بارداری نیز مضر باشد. مصرف بیش از اندازه کافئین میتواند باعث ایجاد اضطراب در افراد مبتلا به هراس یا اختلالات اضطرابی نیز شود.
به نقل از سایت اطلاع رسانی دانشکده بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد، متخصصان همچنین استفاده از کاغذ صافی برای دم کردن قهوه (به اصطلاح قهوه فیلتر شده) را توصیه میکنند، چرا که قهوه بدون فیلتر با افزایش خطر مرگ زودهنگام مرتبط است و میتواند حاوی ترکیباتی باشد که سطح LDL یا کلسترول “بد” را در بدن افزایش میدهند. آنها همچنین تاکید میکنند که افراد در هنگام نوشیدن قهوه باید از مصرف بیش از اندازه خامه یا شکر نیز خودداری کنند.