اقتصادیکسب و کار ویژه

ویژگی های یک وکیل مالیاتی حرفه ای چیست؟

وکیل مالیاتی کیست و چه کارهایی انجام می دهد؟

امروزه با وجود شرایط اقتصادی نامناسب اغلب کسب و کارها با مسائل و مشکلات زیادی روبه رو هستند. یکی از این مسائل مهم، مالیات است. شرایط مالیاتی هنگامی پیچیده تر می گردد که شخص، موسسه و یا سازمانی شامل جرائم مالیاتی شود. در چنین شرایطی نقش یک وکیل مالیاتی خوب و متخصص برای یافتن راه حل های قانونی موجود تاثیرگذار خواهد بود. وکیل مالیات با تسلط بر موضوعاتی مانند حسابداری شرکت ‌ها، امور مالیاتی، قوانین و مقررات این حوزه می تواند نقش بسزایی در مشاوره مالیاتی داشته باشد. در این مقاله ضمن آشنایی با قوانین مالیات با ویژگی های مهم وکیل مالیات در تهران آشنا خواهیم شد.

در نظام مالیاتی کشور ما، قوانین بسیار متنوع و پیچیده ای وجود دارد. در بسیاری از مسائل مهم، وحدت رویه بین ادارات مالیاتی وجود ندارد و تفاوت در تصمیمات دادگاه ‌ها در نتیجه رسیدگی مالیاتی مشکلات جدی برای مالیات دهندگان ایجاد می کند. در نتیجه، ممکن است تفاوت ‌های مختلف در تفسیر و کاربرد بین ادارات مالیاتی و مودیان مالیاتی ایجاد شود. بنابراین، مالیات و جریمه های اضافی از طرف مالیات دهندگان تعلق می گیرد. این مشکلات با یک وکیل مالیات که در زمینه خود متخصص باشد و بتواند مشاوره مالیاتی خوب ارائه کند قابل رفع است.

قانون مالیات

قانون مالیات صلاحیت ها، تحقق، روش های وصول، روابط مودیان مالیاتی و مالی، حقوق و وظایف آنها و غیره را در بر می گیرد. وکلایی که در این شاخه حقوق تخصص دارند و به قانون گذاری و اجرای قوانین مربوطه آگاهی دارند در بین مردم به وکیل مالیاتی معروف هستند. شما می توانید از طریق وکیل مالیات بهترین مشاوره مالیاتی را گرفته و مناسب ترین راه حل ها را برای اختلافات حقوقی خود بیابید.

وکیل مالیاتی کیست؟

وکلایی که در قانون مالیات تخصص دارند وکیل مالیات نامیده می شوند. این وکلا هستند که در تعیین تکلیف مالیاتی افراد یا موسسات، پرداخت آنها و در صورت بروز اختلاف، پشتیبانی لازم را انجام می دهند. برای یک وکیل مالیاتی موفق ضروری است که حتی از کوچکترین جزئیات در مورد سیستم مالی و مالیاتی اطلاعات داشته باشد. زیرا جهت گیری صحیح شخص یا موسسه ای که وکیل مالیاتی نماینده آن است، با آگاهی از اینکه بتواند به درستی از حق خود دفاع کند، نسبت مستقیم دارد.

در واقع وکیل مالیات شرکت فردی است که در حوزه دعاوی مالیاتی متخصص بوده و تسلط خاصی بر قوانین و مقررات مالیاتی، تصویب‌نامه ها، بخش نامه ها و علوم حسابرسی و حسابداری دارد. این فرد می تواند در رابطه با اختلافات و دعاوی حقوقی مانند اعتراض به مالیات بر عملکرد سالانه، مالیات ارزش افزوده و …  وکالت مالیاتی قبول کند. همچنین وکیل مالیاتی می تواند بر برگ تشخیص مالیاتی اعتراض کرده و مراحل قانونی را طی کند. در ادامه به بررسی خدمات حساب سرا می پردازیم.

ویژگی بهترین وکیل مالیاتی

·         آگاهی کامل بر قوانین امور مالیاتی

مسلط بودن وکیل مالیاتی بر تبصرهای امور مالیاتی و قوانین آن برای دفاع از حقوق موکل می تواند میزان مالیات را کاهش دهد. همچنین باید قوانین روز را به کارکنان امور مالی اطلاع دهد.

·         تخصص کامل بر مباحث حسابداری

وکیل مالیاتی باید به امور و مباحث حسابداری تخصص کامل داشته باشد تا بتواند کمک بیشتری به موکل خود کند.

·         تجربه بالا

وکیل مالیاتی مجرب به علت آنکه با مجموعه های زیادی همکاری کرده است برای حل مشکلات مالیاتی می تواند بهترین ایده را ارائه دهد.

·         توانایی بالا در تنظیم اظهار نامه‌ها و لایحه‌ها

بهترین وکیل دعاوی مالیاتی باید در تنظیم لایحه و اظهارنامه توانای بالایی داشته باشد و بدون مشکل آن را تحریر کند تا در اداره مالیاتی ایرادی از آن گرفته نشود و موکل با جرائم مالیاتی مواجه نشود.

·         متعهد و پر تلاش باشد

یکی از ویژگی های حرفه ای وکیل مالیاتی خوب این است که کار موکل را اولویت قرار دهد و باید بتواند در ادارات مالیاتی یا دیوان دفاع از مالیات با تمام تلاش و علم و آگاهی خود از حقوق موکل دفاع کند و همه چیز را به نفع آن پیش ببرد.

·         فنون مذاکره و فن بیانی قوی

یک مشاور مالیات مجرب و خوب می تواند با فن بیان قوی و مذاکره در جلسات به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند تا از پرداخت سنگین مالیات جلوگیری شود.

وکلای مالیاتی برای خودشان کار میکنند یا شرکت ها؟

وکلای مالیاتی می‌ توانند برای یک شرکت حقوقی یا خودشان کار کنند. مشاوران مالیاتی کسانی هستند که اظهارنامه مالیاتی را تهیه و تنظیم کرده، مشتریان را در اختلافات با خدمات درآمد داخلی راهنمایی کرده و با مشتریان در مورد چگونگی به حداقل رساندن مالیات خود راهنمایی ارائه می ‌کنند. وکلای مالیاتی همچنین به کسب‌ و کار ها در مورد مسائلی مانند اکتساب، مالیات بین‌المللی، ادغام و سازماندهی مجدد، ارائه اوراق بهادار، طرح‌ های مالکیت سهام کارکنان، بسته‌ های غرامت، مسائل برنامه ‌ریزی بازنشستگی ازجمله برنامه بازنشستگی واجد شرایط، و غیره مشاوره دهند.

بسیاری از انواع مالیات ‌های دیگر نیز وجود دارد، اما این ‌ها برخی از رایج‌ ترین زمینه‌ هایی هستند که مالیات ‌دهندگان به کمک وکیل نیاز دارند. زیرا قوانین پیچیده‌ ای برای مالیات وجود دارد. وکلای مالیاتی نیز در برنامه‌ ریزی مالیاتی مشارکت دارد. آن‌ ها به این نگاه می‌ کنند که چگونه یک مشتری می ‌تواند یک طرحی ایجاد کند که باعث به حداقل رساندن مالیاتی که مشتری باید بپردازد کمک کند. ۱ مثال خوب برای این‌ موضوع این است که یک حسابدار یا برنامه ‌ریز مالی تعیین می ‌کند که آیا خانه شما باید به ‌صورت فردی یا از طریق ۱ تراست متعلق به شما باشد، تا در هنگام مرگ، دارایی بدون مشمول مالیات به خانواده شما منتقل شود.

خدمات و مسئولیت های یک وکیل مالیاتی

مسئولیت ‌های ۱ وکیل مالیاتی شامل تحقیق و تفسیر قوانین حکومتی و بین‌المللی و همچنین ارائه مشاوره حقوقی به مشتریان در مورد مسائل مربوطه است. این حوزه یکی از پر تقاضا ترین زمینه‌ های حقوقی بشمار می ‌رود زیرا به تخصص در زمینه ‌های مختلف نیاز دارد که می ‌تواند به ‌سرعت قوانین آن ‌ها تغییر کند.

یک وکیل مالیاتی همچنین باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد تا با مشتریان خود که اغلب به توضیح جنبه‌ های پیچیده قانون نیاز دارند که ممکن است خودشان به ‌طور کامل درک نکنند باشد. با این‌حال، این ۱ حوزه حقوقی ارزشمند با شاخه‌ ها و تخصص‌ های بی‌شمار می ‌باشد. وکلای مالیاتی می‌ توانند برای نهاد های دولتی، شرکت‌ های حقوقی یا شرکت ‌ها در هر صنعتی کار کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که ۱ فرد ممکن است نیاز به مشورت با ۱ وکیل مالیاتی داشته باشد. آن ‌ها می‌ توانند در مورد ایجاد اعتماد خود سوالاتی داشته باشند، در معاملات تجاری بین‌المللی شرکت کنند، دارایی از ۱ کشور خارجی به ارث برده باشند و مالیات بر ارث داشته باشد که نمی دانند چگونه مطالبه کنند، یا اخیراً طلاق گرفته ‌اند و به‌ دنبال راه‌ هایی برای بهترین تخصیص هستند. وکیل مالیاتی همچنین ممکن است از افرادی که توسط خدمات درآمدی نامشخص مورد بازجویی قرار گیرند، در این خصوص موکل بوده و در برابر ادعا های دادگاه دفاع کند.

چرا داشتن یک وکیل مالیاتی الزامی است؟

پرونده‌ های مالیاتی آن‌ قدر سنگین و قوانین پیچیده‌ای دارند که باعث می ‌شود هر مؤدی مالیاتی را سردرگم سازد. برای مثال دفاع از پرونده ‌های مالیاتی بدون موکل همانند جنگیدن بدون سلاح می‌ باشد.

به ‌همین دلیل در تمام دنیا داشتن وکیل مالیاتی برای انواع مؤسسات شرکت‌ ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری می‌ باشد تا بتوانند از منشور حقوقی و قوانینی که برای مالیات آن کشور و دولت وضع شده‌ است تبعیت کرده و از حق و حقوق خود در مقابل اشتباهات جلوگیری کنند.

دکمه بازگشت به بالا