اقتصادیکسب و کار ویژه

اجرای سوله چند روز زمان میبرد

برای اینکه زمان ساخت سوله به صورت دقیق برای شما مشخص شود، متن زیر کمک زیادی به شما خواهد کرد. مراحل ساخت سوله را نوشتیم و زمانی که هر مرحله نیاز دارد را نیز اعلام کردیم. به این ترتیب شما می توانید تخمین بزنیم که برای ساخت سوله چقدر زمان نیاز است.

زمان ساخت سوله در مراحل اولیه

مراحل اولیه برای ساخت سوله شامل اخذ مجوز است. در واقع مجوز بهره برداری و ساخت سازه می بایست تهیه شود. این موارد گاه وابسته به سازمان های صنایع بوده و گاه زیر نظر دنبال می شود. و سازمان های دیگر نیز این رویکرد را دنبال می کنند. زمان ساخت سوله در اصفهان در این مرحله گاه یک روز و گاه یک ماه به طول می انجامد و بستگی به شرایط کاری شما دارد.

اجزای سوله |استرات در سوله چیست

زمان ساخت سوله در مرحله اجرایی

فرض ما بر این است که مجوزهای لازم اخذ شده و زمین برای اجرای سوله نیز خریداری شده است. در این راستا نیاز است که زمان ساخت سوله به طور دقیق و اصولی مشخص شود.

مورد اول انتخاب نوع سوله سازی است. شما باید تصمیم بگیرید که چه نوع سوله ای نیاز دارید. در واقع روند اجرای سوله و حتی متریال به کار رفته در سوله و نوع تکنولوژی بسیار مهم است. زمان ساخت سوله بر اساس نوع سوله متفاوت است. برخی از سوله ها نیاز به ستون های میانی دارند و زمان بیشتری می طلبند. مثلاً اگر قصد شما ساخت سوله سبک با تیرورق های سینوسی باشد، زمان زیادی نیاز ندارید. اما برای ساخت سوله های تیر ورق آهنی و ساخت اسکلت فلزی نیاز به زمان بیشتری دارید.

برای تعییت تقریبی زمان ساخت سوله باید مراحل مختلف مرحله اجرایی را درنظر گرفت که در ادامه به بررسی هر مرحله خواهیم پرداخت؛

بخش فونداسیون

گام اول مرحله اجرایی در بررسی زمان ساخت سوله، مربوط به خاکبرداری و اجرای فونداسیون است. در واقع نیاز است که وزن سازه سوله و دیوارها مشخص شود. نیاز است که آزمایش خاک صورت بگیرد و مقاومت سوله ارزیابی شود. هر شهر و منطقه زمین خاص خود را دارد. در واقع نیاز است که فشار و نوع فونداسیون سوله برای منطقه مورد نظر سنجیده شود. پس از آزمایش خاک، عملیات جمع آوری موانع صورت می گیرد. اگر زمین تراز باشد، مصالح مصرفی کمتری نیاز خواهد بود و استحکام سازه نیز بیشتر می شود.

در نظر داشته باشید که این کار به واسطه شرکت های سوله ساز صورت می گیرد. فونداسیون اهمیت بالایی در سازه دارد. اگر به درستی اجرا نشود، سبب کج شدن و ریزش سازه می شود. عملیات کف سازی از دسته بخش های مهمی است که همزمان با اجرای سازه نیز صورت می گیرد. اگر کف سازی به صورت بتونی انجام شود، بهترین نوع کف سوله را شامل خواهد شد. دقت کنید که در بخش ساختمانی این موضوع اهمیت زیادی دارد.

مراحل نصب سوله

برای نصب سازه در ساخت سوله نیز سه مرحله ارزیابی شده است. هر مرحله زمان خاص خود را می طلبد. مرحله اول مربوط به مرحله حمل است. در ابتدا سوله خریداری شده می بایست به محل نصب آورده شود. نیاز است که سوله در محل مورد نظر تخلیه شود.

مورد بعدی نصب ستون است. ستون ها به کمک جرثقیل روی بیس در فونداسیون قرار می گیرند و در نهایت ساخته می شوند.

سپس نوبت به نصب سایر قطعات است. نصب سایر قطعات مثل پرلین z و همینطور بادبند می بایست روی سازه های بسته و اسمبل اجرا شود.

مراحل ساختمانی

یکی از موارد بسیار مهمی که در ساخت سوله باید به آن دقت شود نصب سقف است. پوشش سقف سوله به طور کلی روش های مختلفی دارد. زمان ساخت سوله گاه به واسطه نوع پوشش سقف طولانی می شود.

در گام بعدی نوبت به دیوار کشی خواهد بود. دیوار کشی با تنوع مدل و اجرا همراه است. در قسمت دیوار سوله باید از ابزارهای خاصی استفاده شود. نصب درب به اشکال ریلی از دیگر موارد پر اهمیت محسوب می شود. نصب درب به طور کلی به شکل کرکره ای، لولایی و … قابل اجرا است. همینطور شرایط برای اجرای دستی یا اتوماتیک آن نیز وجود دارد.

زمان ساخت سوله مربوط به نصب پنجره روی سقف می شود. پنجره هایی که روی سقف اجرا می شوند، به صورت نورگیر هستند و دیوارها به شکل بازشو نصب می شوند. جرثقیل های سقفی از موارد مهمی محسوب می شوند. به طور کلی در صورتی که حمل بار سنگین در سوله وجود داشته باشد نیاز به این بخش خواهد بود.

چرا زمان ساخت سوله گاه طولانی می شود؟

این موضوع بستگی به عملیات ساختمانی دارد. دقت کنید که گاه برق و تاسیسات سوله زمانبر هستند و زمان ساخت سوله را افزایش می دهند. به طور کلی ساختمان شما نیاز به تجهیزات خاصی دارد. نیاز است که میزان برق مصرفی بررسی شود. همینطور نیاز به نصب تابلو برق اصلی و فرعی خواهد بود. بسیار مهم است که کابل های برق در موقعیت درست خود قرار بگیرند. همه این موارد بخشی از زمان ساخت این سازه را به خود اختصاص می دهند.

آیا برای ساخت سوله نیاز به سیستم امنیتی و نظارتی است؟

معمولاً سیستم های امنیتی همزمان با اجرای برق، نصب خواهد شد. زمان ساخت سوله وابسته به سیستم اعلام و اطفا حریق نیز مشخص می شود. همینطور سیستم نظارت و کنترل تردد نیز می بایست ارزیابی شود. سیستم اعلام و اطفا حریق از دسته مواردی است که می بایست به شکل اصولی سنجیده شود. سیستم اعلام و اطفا حریق به واسطه سبک و مدل سوله متفاوت است. برخی از سوله ها نیاز به رویکرد کنترل تردد دارند. برای نظارت بر ورود و خروج این سیستم اهمیت زیادی دارد.

جمع بندی

زمان ساخت سوله بر اساس موارد یاد شده در مقاله سنجیده می شود. هرچه نوع سوله پیچیده تر باشد، زمان بیشتری نیاز است. در سال های اخیر ساخت سوله خرپایی بسیار کاهش یافته است. این سوله ها وزن سبکی دارند و به طور کلی بخش میانی این سوله ها نیز نیاز به میله های خاصی ندارند. چنین روالی هم هزینه ها را کاهش می دهد و هم سبب اجرای بی نظیر بخش های داخلی سوله می شود. رویکرد این سوله ها بسیار خاص  و درجه یک است.

در پایان امیدواریم که مطالعه این مطلب که توسط کارشناسان آماده شده است، لذت برده باشید. اگر نیاز به توضیحات و مشاوره در خصوص ساخت سوله در مشهد و یا شرق کشور داشتید می توانید با کارشناسان این مجموعه در باشید. این مقاله توسط متخصصان تولید محتوا در آژانس دیجیتال مارکتینگ اتود تهیه شده است، برای آشنایی بیشتر با خدمات این مجموعه از سوله و در کل هر نوع سازه عمرانی نیاز به بنا در محل محکم دارد. بدین معنی که زمین زیر سازه می بایست تحمل وزن سازه را داشته باشد. با توجه به وزن بالای سازه های عمرانی زمین در حالت عادی پاسخگوی این امر نخواهد بود. به همین منظور عملیاتی انجام می شود که اصظلاحا به زیر سازی یا فونداسیون سوله معروف است.

زیر سازی یعنی اجرای فونداسیون سوله به منظور استحکام زیر بنا به طوری که سازه دچار کج شدن یا شکستگی نگردد. فونداسیون سوله بخشی از سازه بوده که در ارتباط مستقیم با زمین است و بار را به زمین منتقل می کند.

مراحل اجرای فونداسیون سوله

اجرای فونداسیون سوله جزو مهمترین مراحل ساخت سوله است. عدم طراحی و اجرای صحیح سبب خرابی سازه می گردد. در ذیل به مراحل اجرای صحیح فونداسیون سوله می پردازیم. عملیات فونداسیون حین انجام می شود.

آزمایش خاک

جنس خاک هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است. هر زمینی تحمل یک وزن خاص را دارد. به همین منظور ابتدا خاک و سفتی زمین مورد نیاز برای سوله بررسی می شود. سوله علیرغم بزرگی به نسبت ساختمان جزو سازه های سبک به حساب می آید.به همین علت در صورت مقاومت زمین بالای ۱ کیلوگرم بر متر مربع باشد برای ساخت سوله مناسب است. در غیر اینصورت نیاز به زیر سازی قوی تری خواهیم بود.

مشخص کردن وزن سوله

وزن سوله فرم فونداسیون را مشخص می کند. در هنگام وزن آن را از سازنده جویا می شویم.

تهیه نقشه فونداسیون سوله

نقشه فونداسیون سوله بر اساس ابعاد مشخص می شود. نقشه فونداسیون سوله شامل دو قسمت نقشه کلی و نقشه پایه ها می شود. برای نقشه کلی یک مستطیل برای کل زمین تهیه می شود و داخل آن ضربدری ترسیم می شود. ابعاد قطر ها باید با هم برابر باشد. برای سوله های بزرگ مربع های کوچکتر داخل مستطیل اصلی ترسیم شده که قطر آنها نیز باید برابر باشد. در مثال زیر طول خطوط هم شماره باید یکسان باشد.

حذف عوامل مزاحم

در محل ساخت سوله ممکن است اقلامی مانند درخت و گیاهان و ریشه های آنان، سنگ و کلوخ و موارد دیگری باشد که به طور کامل جمع آوری می شود. قطع درختان نیاز به مجوز دارد که قبل از این کار باید اخذ شود. در انتخاب زمین دقت نمایید هزینه جمع آوری سنگ و مصالح زیاد نگردد.

موقعیت اجرای سوله

در محلی که میخواهیم ساخت سوله را در آن انجام دهیم شمال جغرافیایی را منطبق می کنیم. برای انجام این کار که به آن توجیه نقشه نیز می گوییم شمال نقشه را با شمال جغرافیایی تطبیق می دهیم. سپس محور های طولی و عرضی را مشخص می کنیم. برای این کار محور مبنا را با استفاده از دو میخ در ابتدا و انتهای کار مشخص می کنیم. اکنون بقیه محور های طولی و عرضی را بر اساس محور مبنا مشخص می کنیم. این کار با کمک دوربین تئودولیت و ریسمان و متر و گونیا و … انجام می شود.

تسطیح زمین

زمینی که سوله در آن بنا می شود باید مسطح شود. این تسطیح یعنی هم خاک سفت شود و هم شیب نداشته باشد. در صورت شیب دار بودن زمین می بایست شیب آن گرفته شود. این امر برای تراز بودن سوله لازم است. برای این کار از دوربین های مخصوص بهره گیری می شود. پس از شیب گیری تسطیح زمین با کمک غلتک راه سازی انجام می شود. این عمل خاک را فشرده و صاف می کند.

فونداسیون سوله و سازه های عمرانی را به روش های مختلفی می توان اجرا کرد. در ادامه مدل های مختلف فونداسیون به همراه توضیحات آن ارایه می شود.

  • فونداسیون سطحی Shallow foundations:
    این نوع پی در نزدیکی سطح زمین ساخته می شود. نسبت عمق به عرض این پی مساوی یا کمتر از واحد است. در این نوع فونداسیون که بیشترین کاربرد را دارد زمین باید مقاومت مناسبی را داشته باشد. این نوع فونداسیون سه مدل می باشد.
  • فونداسیون منفرد یا تکی:
    این فونداسیون سوله برای تحمل بار یک ستون به صورت منفرد ساخته می شوند. این روش دارای یک ایراد می باشد که قادر به انتقال لنگر به هم نمی باشند. لذا ستون حتما می بایست دارای مرکزیت باشد. در غیر اینصورت احتمال افتادن آن وجود دارد. بارهای محوری در این فونداسیون باید متعارف باشد. معمولا این نوع پی به شکل مربع یا دایره ای است. ساخت این فونداسیون می تواند بتن مسلح یا غیر مسلح باشد.
    مشکل دیگر این نوع فونداسیون مقاومت کم در برابر زلزله ی باشد. در صورت زلزله امکان از جا خارج شدن این نوع پی وجود دارد. این نوع پی بر روی زمین های با بستر متغیر نیز نباید ساخته شوند. در غیر این صورت یک طرف آن ممکن است نشست کند.
    برای استحکام بیشتر این نوع فونداسیون با شناژ به همدیگر متصل می شوند.
  • فونداسیون نواری سوله:
    این نوع پی مانند یک نوار به هم پیوسته و از بتن ساخته می شود. این نوع پی برای گسترش بار به شکل یکنواخت دیوار ها و یا چند ستون که در یک ردیف قرار دارند ساخته می شوند. استفاده از این فونداسیون برای سوله سبک مناسب است. در سوله سبک فاصله بین فریم ها کم می باشد. در این نوع فونداسیون فشار های وارده از باد و برف و و باران توزیع می شود.
  • فونداسیون گسترده: در صورتی که پی نواری یا شبکه ای به علت تنش زیاد خاک تحمل لازم را نداشته باشد از پی گسترده استفاده می شود. در این نوع فونداسیون سوله توزیع بار یکنواخت توزیع می شود. هر چه توزیع بهتری در بار داشته باشیم امکان نشست نا هماهنگ کمتر خواهد رود. پی گسترده از لحاظ اقتصادی مفرون به صرفه نیست. لذا از فونداسیون نواری استفاده می کنیم و در صورتی که مشکل داشت باید پی گسترده کار شود.
  • فونداسیون عمیق: در برخی مناطق ممکن است خاک استقامت لازم را نداشته باشد. در این صورت برای انتقال بار سازه به زمین از فونداسیون سوله عمیق استفاده می شود. در این حالت از شمع که مانند یک ستون باریک است استفاده می شود. برای خاک هایی که متورم هستند، جاهایی که آب زیر زمینی سطح بالایی دارد و زمین های نشست پذیر باید از این مدل استفاده کرد. خود شمع به شمع پا فیلی، معمولی با قطر ثابت و مخروطی که اجرای آسان تری دارد تقسیم می شود.
       شمع کوبی: در این روش شمع با کمک ویبراتور، چکش داخل زمین فرو می رود. در این مدل دیواره باربری مناسبی دارد و در زمین های خاک رسی از این مدل استفاده می شود.
       شمع در محل: در این حالت چاهی حفر شده و در آن بتن ریزی انجام می شود.

خاک برداری

برای اجرای فونداسیون سوله ابتدا باید خاک برداری انجام شود. برای این کار نیاز به یکسری اطلاعات اولیه مانند مقاومت فشاری خاک، عمق یخبندان، آب زیرزمینی و مواردی که مربوط به خاک می شود داریم. در زمان خاک برداری در صورت سست بودن امکان ریزش دیواره ها به داخل محل خاک برداری وجود دارد. برای جلوگیری از این امر با شمع بندی دیواره ها مستحکم می شود. با اجرا قسمت بندی شده که با محل فونداسیون ها و بعد دیوار انجام شود احتمال ریزش کم می گردد.

زیر سازی فونداسیون

ممکن است در زمان اجرای فونداسیون سوله به چاه های بلا استفاده یا قنات های خالی بر بخوریم. در این زمان از پی مرکب یا تخت استفاده می شود. همچنین میتوان روی قنات از دال بتن استفاده کرد. ضخامت خاکریز مناسب ۲۰ سانتیمتر است. یکی از کارهای مورد نیاز متراکم کردن خاک است. برای این کار خاک را خیس کرده و با غلتک می کوبیم. در صورتی که ضخامت زیر سازی کم و حدود ۳۰ سانتیمتر باشد بتن مگر را ضخیم تر کار میکنیم. در صورت بالا بودن ارتفاع از سنگ چینی با سیمان استفاده می شود.

قالب بندی فونداسیون

برای قالب بندی از تخته های با ضخامت ۳ سانتی استفاده می شود. استفاده از ورق فلزی و قالب آجری نیز مرسوم است. برای قالب آجری از تیغه ۱۱ یا بیست و دو با سیمان که از خروج بتن جلوگیری میکند استفاده می شود. روش دیگر استفاده از ورقه پلاستیکی در دیواره خاک برداری است.

سنگ زیر پی فونداسیون سوله

برای افزایش تراز بودن فونداسیون زیر آن را سنگ کار می کنند. برای این کار از سنگ معدنی شکسته به همراه سنگ ماسه شویی استفاده می شود. با قاطی کردن این دو سنگ زیر پی کیفیت و قیمت مناسبی خواهد داشت. برای این کار از ملات سیمان به نسبت یک پنجم نیز استفاده می شود. در صورتی که نیاز به افزایش ارتفاع سوله باشد این مورد کمک شایانی می نماید و برای افزایش ارتفاع فونداسیون سوله بهترین گزینه می باشد.

اندازه حداقل طول و عرض باید از طول و عرض خود فونداسیون سوله از هر طرف ۱۰ سانتی متر بیشتر باشد.

بولت گذاری فونداسیون سوله

ستون برای قرار گیری بر روی فونداسیون پیچ و مهره می شود. روند کار بدین شکل است که پیچ های ضخیم و بلند Bolt در فونداسیون قرار داده شده و روی آن سیمان می شود. سپس پایه ستون که از قبل سوراخ شده است روی فونداسیون قرار میگیرد به طوری که پیچ ها داخل سوراخ ها وارد شود. سپس بوسیله مهره پیچ ها به پایه ستون محکم می شود.

برای اتصال ستون به فونداسیون معمولا از ۴ پیچ استفاده می شود. با توجه به شرایط فونداسیون ممکن است این تعداد بیشتر شود. برای دقیق قرار گرفتن محل بولت ها از شابلون استفاده می شود. شابلون طرحی است که بر اساس شکل و محل سوراخ ها در پایه ستون درست می شود. شابلون معمولا با ورق فلزی ساخته می شود.

سپس بولت ها در محل قرار داده و بتن ریزی انجام می شود. بسته به دمای هوا و رطوبت حدود ۷ روز زمان می برد تا بتن خشک شده و بتوان ستون ها را روی آن ها قرار داد.

هزینه فونداسیون سوله

فونداسیون سوله به نسبت سایر ابنیه هزینه کمتری دارد. دلیل این امر وزن کمتر نسبت به آن ها است. هزینه سوله به عوامل متعددی بر می گردد.

یکی از عوامل خاک است. هر چه مقاومت فشاری خاک کمتر باشد شما هزینه بیشتری باید برای فونداسیون سوله پرداخت کنید. هزینه بعدی مبلغ مصالح مورد استفاده است. عمده این هزینه برای خرید بتن و میل گرد خرج می شود. قسمت بعدی دستمزد مجری می باشد. بر حسب تبحر و سابقهدر زمان ساخت و ساز اطلاع دقیق از هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد. اگر شما قبل از ساخت، هزینه دقیق را محاسبه کنید، در برنامه ریزی موفق‌تر خواهید بود. در این مطلب ما قصد داریم شما را با هزینه‌هایی که در ساخت سوله موثر هستند، آشنا کنیم. این هزینه‌ها با توجه به سال و حتی ماهی که شما برای ساخت و خرید مصالح اقدام می‌کنید، متفاوت خواهند بود. این مطلب کاربردی با توجه به وضعیت فعلی بازار در سال 1402 به روز رسانی شده تا شما بتوانید از آخرین اطلاعات مربوط به این زمینه استفاده کنید. به طورکلی می‌توان گفت که هزینه ساخت سوله در سال 1402 به ازای هر متر مربع از 450 هزار تومان شروع می‌شود و این رقم تا متری 1 میلیون و 247 هزار تومان و بیشتر نیز بسته به شرایط و مواد مورداستفاده می‌رسد. البته توجه داشته باشید این ارقام حدودی هستند و احتمال کم یا زیاد شدن در زمان محاسبه دقیق وجود دارد.

هزینه ساخت سوله در سال 1402

سوله در صنعت و ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد. قبل از این که یک پروژه آغاز شود ، ساخت سوله آن در دستور کار قرار می گیرد. به عبارت بهتر آغاز اجرای هر پروژه ، ساخت سوله است. مسلما برای تمامی مجریان پروژه‌ها دانستن هزینه ساخت سوله بسیار بااهمیت است چراکه این محصول هزینه اولیه سنگینی می‌تواند داشته باشد و از سوی دیگر از واجبات است و نمی‌توان آن را حذف نمود. در این مقاله پیرامون قیمت هر متر مربع سوله در سال 1402 صحبت می‌کنیم و معیارهای تاثیرگذار بر قیمت آن را بررسی خواهیم کرد.

پارامتر های تاثیرگذار بر هزینه هر متر مربع سوله

اگر بخواهیم چند عامل که در قیمت ساخت سوله بسیار تاثیرگذارند را نام ببریم، به چهار مورد مهم می‌رسیم. به طور میانگین قیمت‌ها تحت تاثیر این عوامل قرار می‌گیرند و این پارامترها در افزایش یا کاهش هزینه‌ها موثر بوده و می‌توان آن‌ها را این گونه دسته‌بندی نمود:

محل احداث سوله در هزینه تمام شده تاثیر دارد و هرچه محل احداث از کارخانه سازنده دورتر باشد هزینه حمل و نقل آن نیز بیشتر می‌شود. علاوه بر آن باید به خاک محل نیز توجه نمایید که جنس و میزان تراکم خاک در چه حدی است. این موضوع می‌تواند برای شما افزایش هزینه در پی داشته باشد. اگر سوله بر روی یک زمین سست قرار بگیرد، باید ابتدا خاک را مقاوم‌سازی کرد و این مورد نیز بر هزینه‌ها اضافه می‌شود. از سوی دیگر نوع آب و هوایی که سوله در آن احداث می‌شود نیز موثر است. میزان بارش برف و باران، شدت وزش باد، رطوبت هوا و… در مقاومت سوله و قیمت آن تاثیرگذارند. اگر سوله دارای دیواره‌های بزرگ و وسیع باشد حتما باید در برابر وزش باد آن را مقاوم سازند.

دستمزد مجریان فونداسیون متغیر است.

جهت اجرای فونداسیون سوله با ما تماس بگیرید.

جمله طراحی سایت مشهد کنید.

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا