عمومیکسب و کار ویژه

چرا از سنگ نما استفاده می کنیم؟

امروزه مصالح سنگی به شکل‌های مختلف و به طور وسیعی در فعالیت های مختلف عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال سنگ‌های ساختمانی از جمله مصالح سنگی به شمار می‌روند که با توجه به ویژگی‌های مطلوب زیادی که دارند کاربرد بسیار گسترده‌ای در معماری و نمای ساختمان‌ها در مناطق شهری دارند. تعاریف گوناگونی برای اصطلاح سنگ ساختمانی توسط محققین مختلف ارایٔه شده است، به عنوان یک تعریف ساده و مختصر می توان اینطور گفت که سنگ ساختمانی سنگی است طبیعی، که پس از استخراج از معدن در اندازه و ابعاد مختلف بریده شده و پس از فرآوری، در قسمت‌های مختلف ساختمان به کار گرفته می‌شود.

در مناطق شهری، در کنار مصالح دیگری همچون آجر، بتن، شیشه و ورق های کامپوزیت آلومینیومی، استفاده از سنگ‌های ساختمانی نیز در طراحی و اجرای نمای ساختمان ها جایگاه خاص و ویژه‌ای در بین مهندسین معمار دارد. هر یک از گروه‌های سنگ‌های ساختمانی دارای ویژگی های فیزیکی و مکانیکی خاص خود می باشند، لذا در راستای بحث توسعه پایدار برای فضاهای شهری این ضرورت احساس می شود که قبل از استفاده از سنگ‌های ساختمانی در بخش‌های مختلف ساختمان ویژگی های فیزیکی و پارامترهای مکانیکی آنها مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. پس قیمت سنگ نما و خرید سنگ نما را فعلا بگذارید کنار و این مطلب را بخوانید.

حداقل ضخامت سنگ نما |ضخامت نمای ساختمان

دلایل انتخاب سنگ‌های ساختمانی

از دلایل مناسب بودن سنگ‌ها در نمای ساختمان می‌توان به عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار، مقاومت در برابر رطوبت، تنوع در رنگ و جنس، فراوانی و در دسترس بودن، عمر زیاد، مقاومت در برابر عوامل جوی و شرایط طبیعی، استحکام فشاری، مقاومت در برابر ضربه و سایش و غیره نام برد. سنگ‌های ساختمانی و تزیینی عمده را سنگ‌های آهکی تشکیل می دهند این گونه سنگ ها به دلیل سختی مناسب، قابلیت ساب و برش و تنوع سنگ‌ها، مقاومت خوب، قابلیت استخراج آسان، عدم امکان آلتره شدن و ذخایر زیاد، توانسته‌اند جایگاه خاصی را در سنگ‌های ساختمانی و تزیینی داشته باشند. از جمله عواملی که باعث کاهش دوام و مقاومت سنگ نما می‌شود، تغییرات جوی، باران‌های اسیدی، وزش باد، تغییر شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه می‌باشند.

بنابراین ضروری است که تاثیر این عوامل روی سنگ‌های مختلف بررسی شود و مناسب ترین سنگ از لحاظ دوام و مقاومت پیشنهاد گردد. از عوامل موثر بر دوام سنگ انجماد و ذوب آب می‌باشد. آبی که داخل حفرات و ریز ترک‌های سنگ وجود دارد بعد از انجماد حدود 9 درصد افزایش حجم خواهد داشت که باعث اعمال فشار به حفرات و ریز ترک ها می شود. در نتیجه حفرات و ریز ترک ها توسعه بیشتری پیدا می کنند.

با توجه به تاثیر شرایط تشکیل سنگ ها بر خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آن‌ها، انواع مختلف سنگ‌ها از جمله سنگ‌های کربناته، در شرایط مختلف محیطی رفتارهای مقاومتی و دوام داری متفاوتی را از خود نشان می‌دهند. امروزه از سنگ های کربناته از جمله  به طور گسترده به عنوان سنگ تزیٔینی و نما استفاده می شود که در ادامه خصوصیات فیزیکی این سنگ‌ها آورده شده است. سنگ های استخراج شده علاوه بر داخل کشور به کشورهای دیگر نیز صادر می شود. امروزه با افزایش روزافزون جمعیت بر تعداد خودروها، کارخانجات صنعتی، سیمان سازی، نیروگاه‌ها و… افزوده می‌شود. این تاسیسات منابع تولیدکننده آلاینده‌ها در سطح شهرها، به ویژه کلان شهرها می‌باشند و سهم به سزایی در آلودگی هوا دارند. آلاینده‌های موجود در هوا موثر بر ایجاد باران های اسیدی و محلول های سولفاته در جو هستند.

تنوع عوامل کنترل کننده دوام مصالح طبیعی، پیش بینی رفتار آن‌ها در طول زمان بهره وری با مشکلات از دیرباز تا به امروز همواره سنگ نقش اساسی در ساخت ساختمان داشته. سنگ‌های مختلف دارای زیبایی منحصر به فرد و سختی وصف ناپذیری هستند و به همین خاطر گزینه‌ی مناسبی برای نما و سنگ نمای ساختمان محسوب می‌شوند. تا همین چند سال پیش، شاید تنها از سنگ چینی و گرانیت به عنوان نما استفاده می‌شد. اما امروزه تنوع زیادی از سنگ‌های مختلف روانه‌ی بازار شده است و شما می‌توانید گزینه‌های مختلفی را برای انتخاب در دست داشته باشید. اما همواره این سوال در بین مصرف کنندگان وجود دارد که بهترین سنگ برای نمای ساختمان کدام سنگ است و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سنگ نما ساختمان چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

نما ساختمان یا همان سنگ نما، تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی ساختمان می‌گذارد. به همین خاطر از دیرباز تا به امروز از متریال‌های متنوعی برای نما استفاده می‌کردند. اما تنها زیبایی ملاک استفاده از یک متریال به عنوان نما نیست. بلکه این متریال باید مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلفی همانند ضربه، رطوبت ، دما و غیره داشته باشد. به همین خاطر بود که سنگ‌های خاصی به عنوان بهترین سنگ برای نمای ساختمان شناخته شدند. این سنگ‌ها را در ابعاد مختلف و ضخامت‌های باریک برش می‌زنند و آنها را کاملا صیقلی می‌کنند تا نمای بسیار زیبایی داشته باشند و بتوان از آنها به عنوان نما استفاده کرد. سنگ‌های طبیعی باید دارای مقاومت زیاد و طول عمر بالایی باشند تا بتوان از آنها به عنوان سنگ نما استفاده کرد.

بهترین ابعاد برای این کار چیست؟

در حال حاضر کارخانجات مختلف برش سنگ در ایران مشغول به کار هستند تا سنگ‌های متنوع را در ابعاد متفاوتی برش بزنند و روانه‌ی بازار کنند. زمانی که صحبت از بهترین سنگ برای کف ساختمان به میان می‌آید، بیشتر باید به دنبال ابعاد 30 در 30، 40 در 40 و یا ابعاد های طولی 40 ، 50 و 60 سانتی متر بگردید. هرچقدر عرض سنگ های طولی افزایش پیدا کند، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند و دلیل آن هم کاهش درز‌های بین نما است که باعث ایجاد ظاهری یکنواخت و یک دست خواهد شد. معمولا با توجه به کوچکی و بزرگی فضا و بودجه‌ای که در نظر دارید، می‌توانید انواع استاندارد برش‌های سنگ نما را انتخاب کنید. البته در نماهای بزرگ و لوکس، از برش اسلب سنگ با ابعادی بیش از 100 در 100 استفاده می‌نمایند تا یکدستی فضا حفظ شود.

از چه سنگ هایی برای نما ساختمان استفاده می‌کنند؟

در حال حاضر سنگ‌های مختلفی به عنوان نما استفاده می‌شود. در میان می‌توان به سنگ‌های طبیعی مثل گرانیت، مرمر، مرمریت، تراورتن و سنگ چینی اشاره کرد. در بین موارد ذکر شده، مرمریت، تراورتن و سنگ چینی بیشترین کاربرد را به عنوان سنگ نما دارد. اما باید بدانید که هر یک از این گزینه‌ها، برای بخش خاصی از آب و هوا کاربرد ویژه‌ای دارند. به عنوان مثال مرمریت در مقابل رطوبت مقاومت بسیار کمی دارد و به همین خاطر نباید از آن در آب و هوای مرطوب استفاده کرد.

بهترین سنگ برای نمای ساختمان چیست ؟

در حال حاضر سنگ مرمریت را می‌توان بهترین سنگ برای نما ساختمان دانست. این سنگ در مقابل سنگ تراورتن مقاومت بیشتری دارد و در حین حال بسیار زیباتر است. بد نیست بدانید که سنگ مرمریت در ایران تولید می‌شود و جزء صادرات مهم کشورمان به حساب می‌آید. به همین خاطر، فراوانی زیادی در بازار دارد و همین مساله باعث کاهش قیمت سنگ مرمریت نسبت به سایر سنگ‌های طبیعی مثل گرانیت شده است. برش‌های مختلف سنگ مرمریت باعث شده تا بتوانید از آن در نواحی مختلف ساختمان از کفپوش تا پله، پاگرد و حتی دیوار استفاده کنید.

از طرف دیگر تایل‌های مختلف 30 در 30، 40 در 40، 60 در 60 و حتی 80 در 80 مرمریت در بازار به کرات وجود دارند. به همین خاطر بسته به کوچکی و بزرگی فضا و همچنین بودجه‌ای که مد نظر دارید، می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ضمن باید گفت که سنگ‌های مرمریت ساب پذیری مناسبی دارند و در مقابل ضربه و همچنین خط و خش آسیب پذیر هستند و نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به سایر سنگ‌های دیگر دارند. اما در عین حال با نگه‌داری صحیح و دقیق می‌توانید سالیان سال از این سنگ به عنوان سنگ نما استفاده نمایید و از درخشش و زیبایی آن لذت ببرید.

سنگ مرمریت هرسین برای نما ساختمان

سنگ مرمریت هرسین یکی از با کیفیت‌ترین انواع سنگ مرمریت محسوب می‌شود که معادن آن در نزدیکی کرمانشاه قرار دارند. این سنگ در رنگ‌های کرم و سفید به بازار عرضه می‌شوند. رنگ سنگ مرمریت هرسین هر چقدر روشن‌تر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر تم رنگی سفید جزء ترند‌های مطرح طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می‌شود و به همین خاطر سنگ مرمریت هرسین طرفداران زیادی پیدا کرده است. این سنگ نیز همانند سنگ‌های مرمریت دیگر، در ابعاد 30 در 30، 40 در 40، 60 در 60 و 80 در 80 برش داده می‌شود و شما می‌توانید بر اساس نیاز خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. سنگ مرمریت هرسین هر چه قدر که رگه‌های کمتری داشته باشد، کیفیت بیشتری دارد و گران‌تر است. این سنگ نسبت به سایر سنگ‌های مرمریت زیبایی بیشتری داشته و کاربردی بیشتری در ساختمان‌سازی دارد.

عدیده‌ای روبه رو می سازد. کیفیت و دوام مصالح سنگی، شاید تنها متغیری باشد که بتوان با صحت و دقت مناسب مشخص نمود. یکی از شرکت‌های پر آوازه ایران در زمینه فراوری و همچنین مشاوره جهت انتخاب بهترین نوع سنگ بر اساس کاربرد شرکت آتی سنگ‌ آرا است که با پیشینه موفق خود توانسته است به برندی مشهور در ایران تبدیل شود. این مجموعه با بیش از ۳۰۰ پرسنل در بخش‌های مختلف فراوری، فروش و مشاوره در تامین سنگ و مشاوره بالاترین سرعت پاسخگویی را دارا می‌باشد.

در طراحی نمای ساختمان و انتخاب ، باید بسیار دقت کرد تا با این کار هم عمر مفید ساختمان را افزایش داده و هم زیبایی ساختمان را چند برابر کنیم. به طور کلی نمای خارجی هر ساختمان از مهمترین بخش های ساختمان سازی به حساب می آید. زیرا علاوه بر اینکه بر روی عمر ساختمان تاثیر می گذارد، بازتاب‌دهنده ی سلیقه، علاقه و طرز تفکر صاحب ساختمان می باشد.

علل برتری سنگ نما نسبت به بقیه مصالح

سنگ ساختمانی یک متریال طبیعی و زیبا بوده که سال های زیادی است در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد و در خانه ها نقش تزیینی دارد. از جمله دلایلی که باعث شده است سنگ نما امروزه در ساختمان سازی استفاده بیشتری شود، رنگ های شاد و متنوع آن است. همچنین ماده است که هیچ وقت قدیمی نشده و زیبایی آن در ذهن انسان ماندگار می ماند.

در گذشته از آجر و سیمان در نمای خارجی ساختمان ها استفاده می کردند که این مصالح دارای معایبی بودند. از جمله اینکه سیمان به مرور زمان کثیف می شود و آجر شوره می زند، مقاومت زیادی در برابر تغییرات آب و هوا نداشتند و عاری از تنوع رنگ و طرح بودند و از زیبایی خاصی هم برخوردار نبودند. اما چند سالی است که سنگهای نما رنگارنگ، لباس ساختمان های شهر شده اند و مردم به دلایل مختلفی ترجیح می دهند از سنگ طبیعی در نمای ساختمان ها استفاده کنند.

یکی دیگر از این دلایل این است که ، مدت زمان طولانی تری در نمای ساختمان باقی می ماند. اما آجر پس از گذشت ۴ یا ۵ سال تیره و سیاه می شود، در حالی که اگر سنگ تیره شود با یک کف سابی با هزینه کم مثل روز اول خواهد شد. طبق آمار، ایران در جایگاه چهارم تولید سنگ ساختمانی در دنیا قرار دارد. و حدود ۶۰ درصد از نمای ساختمان های پایتخت از سنگ ساخته شده اند. همینطور در بازارهای جهانی صادرات سنگ، ایران در جایگاه خوبی قرار گرفته است.

بهترین نماهای سنگی

در مقاله های قبلی به صورت مفصل درمورد انواع سنگ ساختمانی مناسب برای نمای خارجی و ویژگی های آنها پرداخته ایم. اما در این مقاله ما به بررسی بهترین و پرطرفدار ترین بناهای خارجی ساختمان می پردازیم. تا اطلاعات شما در مورد نمای خارجی ساختمان کامل شود. امروزه به خاطر فراوانی در نوع، طرح و رنگ سنگ ساختمانی، گسترش و پیشرفت تکنولوژی و ارتباط بیشتر با جهان و فرهنگ های دیگر، نمای ساختمان ها از حالت سنتی () تغییر شکل داده و جای خود را به سبک های جدیدتری در نمای سازی داده است.

رایج ترین سبک های نمای خارجی عبارتند از نمای رومی، نمای رومی – کلاسیک و نمای مدرن. از سنگ نما برای تمامی این نماها می توان استفاده کرد. به خصوص برای نمای رومی که ظاهر ساختمان را بسیار زیبا و لوکس جلوه می دهد. سبک مدرن، سبکی است که در آن طرح های ساده و با جزییات کم به چشم می خورد. و پیچیدگی های سبک های دیگر را ندارد. سبک رومی و رومی-کلاسیک برعکس نمای مدرن دارای پیچیدگی های زیاد با جزئیات فراوان هستند. و با اینکه در جزییات با هم تفاوت دارند ولی در کل شبیه به یکدیگر هستند. به همین دلیل در چشم ببینده یکی بوده، اما یک معمار تفاوت های آن ها را کاملا تشخیص می دهد.

 

 

دکمه بازگشت به بالا