رئیس اتحادیه صنف رستوران داران و سفره خانه های سنتی شیراز پک اقتصادی غذا با قیمت پایین را نشانه گرفتن سلامت جامعه دانست و از عموم مردم خواست تا فریب این پک های اقتصادی را نخورند.
امین رحیمی امروز ۱۲ دی ماه در نشست اتاق اصناف فارس با اعلام این مطلب بر لزوم توجه شهروندان به سلامت خود و پرهیز از مصرف اغذیه بی کیفیت و ارزان قیمت تاکید کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس با اشاره به نحوه تقلب در خصوص انواع غذا های ارزان قیمتی مانند کباب کوبیده هایی که با قیمت های عجیب عرضه می شوند گفت: فروشندگان این کباب ها با چرخ کردن پوست و سنگدان مرغ و گوشت کله شتر کباب کوبیده تهیه می کنند.
وی افزود: برخی افراد فرصت طلب مرغ های نامرغوب ضعیف و بیمار مرغداری ها را نیز به قیمت پایینی می خرند تا در طبخ غذا از آنها استفاده کنند.
رحیمی تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت مرغ گوشت روغن و برنج مشخص است شهروندان با مقایسه ساده قیمت این مواد اولیه با قیمت پایین غذایی که غذا به آنها عرضه می شود باید متوجه شوند که غذای سالمی خریداری نمی کنند.
رئیس اتحادیه صنف رستوران داران شیراز تاکید کرد: اغذیه فروش هایی که غذای ارزان می فروشند از مواد نامرغوب و بی کیفیت برای تهیه غذا استفاده می کنند.
رحیمی اظهار کرد: بر اساس ارزیابی های کارشناسان بهداشت افرادی که «پک اقتصادی» عرضه می کنند و ۶ پرس غذا را با قیمت نامتعارف ارائه می دهند از مواد غیر بهداشتی استفاده می کنند.
رئیس اتحادیه صنف رستوران ها و سفره خانه های سنتی شیراز این مسئله را نوعی کلاهبرداری تلقی و بر ضرورت برخورد با این دسته از افراد تاکید کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس همچنین گفت: مردم بدانند که با تهیه این نوع غذا ها با جان خود و سلامت جامعه بازی می کنند.
رحیمی افزود: بازرسان اتاق اصناف مرکز استان و اتحادیه رستوران داران این افراد را شناسایی و با ورود به واحد صنفی و ارزیابی مواد اولیه در صورت احراز تخلف با آنها برخورد می کنند و تاکنون نیز با چندین واحد برخورد شده است این موضوع در فست فود ها و رستوران ها ارزیابی شده و با برخی واحد های دارای پروانه کسب و تعداد زیادی واحد های بدون جواز فعالیت هم برخورد شده است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس تعداد بازرسان بهداشتی تناسبی با حجم تخلفات گسترده ندارد و ارقام جرائم هم بیشتر شبیه شوخی است.
وی ادامه داد: در این خصوص نظارت بر عرضه مواد غذایی فرآیند مستمری است که در برخی ایام خاص سال تشدید می شود و گا ها در اخبار می شنویم که در روند انجام بازرسی ها صد ها یا هزاران تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی کشف و معدوم شده است فرآیند معدوم سازی غذا های فاسد بی کیفیت و مشکوک هر ماه ادامه دارد اما مشکل اینجاست که هم تعداد بازرسان بهداشتی تناسبی با حجم تخلفات گسترده ندارد و هم جرائم متخلفان حوزه غذا آن قدر اندک است که این رقم ها بیشتر شبیه شوخی است تا اعمال مجازات.
وی تصریح کرد: تا وقتی جرائم تخلفات غذایی بازدارنده نشود و مردم نیز به طور خودجوش از خرید مواد غذایی مشکوک خودداری نکنند افزایش چند برابری نظارت ها هم نمی تواند تاثیر جدی در کاهش این تخلفات داشته باشد زیرا طبیعی است تا زمانی که تقاضا برای تهیه مواد غذایی مشکوک وجود دارد عرضه نیز متوقف نمی شود.