حمایت ویژه از نخبگان در دستور کار آموزش و پرورش است/ شناسایی استعدادها و نخبگان از دوران ابتدایی

حمایت ویژه از نخبگان در دستور کار آموزش و پرورش است  شناسایی استعدادها و نخبگان از دوران ابتدایی

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه حمایت ویژه از حوزه نخبگانی در دستور کار آموزش و پرورش است گفت: فرآیند شناسایی استعدادها و نخبگان از دوران ابتدایی بازمهندسی خواهد شد.

به گزارش آنا علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در آیین تجلیل از مدال آوران االمپیادهای علمی جهانی که در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن قدردانی از حضور رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت با تأکید بر اینکه کسب مدال های برتر توسط دانش آموزان در سطح دنیا اتفاق بزرگی  استگفت: بی شک امروز بخش مهمی از دستاوردهای نظام تعلیم و تربیت کشور در حوزه های علمی در معرض دید مردم قرار گرفته است و یقینا ملت و جامعه به دستاوردهای آن ها افتخار می کنند.

وی با تجلیل و قدردانی از نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تأسیس و سیاست گذاری باشگاه دانش پژوهان جوان در دهه۶۰ تصریح کرد: تأسیس این مجموعه نخبگانی سبب پیشرفت های علمی و پژوهشی بسیاری شده است.

عضو کابینه دولت چهاردهم ضمن قدردانی از حمایت های ویژه دکتر پزشکیان گفت: مجموعه مدال آوران المپیادهای جهانی  تیمی یک دست و هماهنگ هستند که با نگاه همگرایی توانستند در کنار اقدامات جدید و خلاقانه  موفقیت های دیگری مانند راه اندازی المپیاد ترکیبات کسب کنند .این امر نشان می دهد که اگر کنار هم باشیم می توانیم اقدامات سازنده و خوبی انجام دهیم.

وزیر آموزش و پرورش  به سیاست های اتخاذ شده در نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و افزود: حمایت ویژه از حوزه نخبگانی و سمپاد در دستور کار آموزش و پرورش است و در این زمینه تمام همت و تلاش خود را بکار خواهیم گرفت تا مسیر موفقیت به سمت قله های پیشرفت طی شود.

کاظمی ادامه داد: در راستای حفظ و تقویت نظام جمهوری اسلامی و توجه به االمپیادهای علمی جهانی؛ چند اقدام اساسی باید انجام شود.

بازمهندسی فرآیند شناسایی استعدادها و نخبگان از دوران ابتدایی با طرح های اساسی و مهم مانند طرح شهاب در دست اقدام است. همچنین برگزاری آزمون های علمی متناسب با دوره های تحصیلی دانش آموزان جهت شناسایی دانش آموزان نخبه از دیگر اقدامات است.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر این که باید زمینه های رشد و پرورش دانش آموزان نخبه را فراهم کنیم گفت: ضرورت دارد به ایجاد زیر ساخت ها و تقویت این حوزه توجه ویژه شود؛ یعنی اگر یک دانش آموز نخبه در یک استان محروم  یا در منطقه کم برخوردار وجود داشته باشد باید تمامی امکانات و دسترسی ها برای او فراهم شود.

وی به ایجاد پژوهش سراهای تخصصی به عنوان اقدامی بسترساز برای جذب نخبگان دانش آموزی اشاره کرد و گفت: باید همه ظرفیت ها را بکار بگیریم تا همه دانش آموزان  نخبه فرصت پرورش استعدادهای خود را داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که حوزه تعلیم و تربیت از دغدغه های مهم رئیس جمهور استگفت: دکتر پزشکیان به دو بخش «توسعه کیفیت فضای آموزشی» و «کیفیت بخشی به آموزش» تأکید فراوان دارد؛ زیرا این دو محور در رشد و تعالی دانش آموزان نقش ویژه ای  دارد و این مهم را ما در آموزش و پرورش فرهنگ سازی خواهیم کرد.

کاظمی به محورهای برنامه ریزی شده برای رشد و تعالی دانش آموزان مدال آور اشاره کرد وگفت: سواد رسانه ای ارتباط و خودباروی ایده پردازی تقویت هویت ملی و دینی تقویت مسئولیت پذیری شبکه سازی ارتباطی ارتقای بعد اخلاقی؛ همگی از مواردی بودند که برای  دانش آموزان نخبه مدال آور تمهید شده است.

وی ادامه داد: دغدغه دانش آموزان نخبه با حمایت و هدایت ویژه رئیس جمهور بر طرف خواهد شد؛ تا با انگیزه و اعتماد به نفس بیشتردر سطوح جهانی با کسب رتبه های بالا برای ایران و ایرانیان افتخار بیافرینند.

وی افزود: یقینا آینده ایران با دستاوردها توانمندی ها و تلاش های دانش آموزان فرهیخته و نخبه ساخته خواهد شد.

گفتی است در پایان این مراسم مدال آوران المپیادهای علمی جهانی توسط رئیس جمهور پزشکیان وزیر آموزش و پرورش و دیگر اعضای هیات دولت با اهدای لوح مورد تقدیر قرار گرفتند.

دکمه بازگشت به بالا