عمومیکسب و کار ویژه

صفر تا صد طراحی ویلا + نکات کاربردی طراحی ویلا

صفر تا صد طراحی و ساخت ویلا [+جدیدترین عکس ها]

ساخت و طراحی ویلا بر پایه ارتباط با طبیعت پیرامون می باشد و در واقع عضوی از آن محسوب می شود و با استفاده از یک طرح مناسب انجام می گردد و هدف از ایجاد آن همگام شدن با طبیعت است. ویلا برخلاف ساختمان های معمولی که تنها برای زندگی بنا می شوند و توجه چندانی به محیط اطراف آنها نمی شود، بر ارتباط تنگاتنگ با طبیعت تاکید دارد. ویلا ناخودآگاه شما را به یاد طبیعت و پیرامونی زیبا می اندازد و آرامش و اطمینان خاطر را به ارمغان می آورد.

پیاده روی در محیطی آرام با هوای پاک روح و جان شما را سرزنده می کند و حسی متفاوت از زندگی در یک خانه معمولی را منتقل می نماید. ساخت خانه ویلا در طبیعت همانند ساخت هر بنای دیگری نیازمند نقشه کشی اولیه و اجرای یکسری امور مربوط به ساخت و ساز است. طراحی و ساخت ویلا توسط معماران و مهندسین با تجربه بر اساس منطقه جغرافیایی و نوع آب و هوا صورت می گیرد.

برای مثال خانه ویلایی هایی که در مناطق بارانی قرارگرفته اند دارای سقف شیروانی هستند، اما ویلاهای مناطق دیگر ممکن است دارای سقف معمولی باشند. ویلایی که از استانداردهای لازم برخوردار بوده و امکانات رفاهی برای ساکنین فراهم نماید نه تنها از نظر مالی ارزش بالایی خواهد داشت، بلکه از نظر جسم و روحی نیز می تواند آرامش و خیالی آسوده برای افراد به ارمغان بیاورد. ساخت ویلا دارای مراحل مختلفی است که مرحله به مرحله باید انجام شوند. در این نوشته از گروه معماری مهندس متینه درویشیان به معرفی این مراحل پرداختیم تا با آگاهی از آن ها راحت تر نسبت به ساخت ویلا اقدام نمائید. پس تا انتها با ما همراه باشید.

اصول طراحی پلان ویلا |اصول طراحی ویلای دوبلکس

صفر تا صد مراحل ساخت ویلا

مهم ترین نکته در ساخت هر سازه ایجاد طرحی مناسب و برنامه ریزی برای شروع پروژه است. با کمک از طراحان و معماران، گروه های تاسیساتی، استادکاران، مهندسین و … می توان برنامه ای منظم برای ساخت ویلا فراهم نمود. از زمان شروع پروژه ویلاسازی تا پایان آن از افراد مختلفی کمک می گیرند و تمام مراحل به همراه هزینه های مصرفی به صاحب ویلا گزارش می شود.

گودبرداری

نقشه کشی یکی از اصول اصلی از نظر مهندسی است. ساخت ویلا در یک مکان مشخص صورت می گیرد و مسلماً پی کنی و دیوارچینی آن در آن مکان اجرا می شود. مکان اجرای پروژه را می توان با استفاده گچ و ریسمان مشخص نمود. با انجام این کار راحت تر می توان پی و فونداسیون را طبق نقشه ای که توسط مهندسین تهیه می شود، انجام داد. پس از تعیین محل فونداسیون اقدام به گودبرداری طبق نظر مهندسین ناظر می شود و برای این کار از ماشین آلات و تجهیزات پی کنی استفاده می گردد.

بتن ریزی و اجرای اسکلت

پس از پی کنی نوبت به مرحله بتن ریزی و اجرای اسکلت می رسد. بهتر است از بتن مرغوب در این مرحله استفاده شود تا سازه از دوام و استحکام بالاتری برخوردار بوده و عمر طولانی داشته باشد. در قسمت های مختلف فونداسیون از میلگردهای مقاوم و متناسب با سازه استفاده می شود. آرماتوربندی توسط گروه های تاسیساتی و با مشورت مهندسین کارآزموده صورت می گیرد.

دیوارکشی

بعد از آن که اسکلت ساختمان اجرا شد می توان نسبت به طراحی کلی آن اقدام کرد. هنگام دیوارکشی تنها نباید چهارچوب ساختمان را مد نظر قرار داد، بلکه باید به ورودی ها، خروجی ها، محل قرارگیری سیستم های تهویه و… نیز توجه نمود.

اجرای سقف

برای ساخت سقف ویلا از سقف های معمولی و یا شیروانی استفاده می شود که هر کدام قابلیت های مخصوص به خود را دارند. سقف معمولی را می توان همزمان با اجرای سازه ایجاد نمود. اما سقف های شیب دار پیچیدگی های خاص خود را دارند و باید از متخصصین این کار کمک گرفت.

نماکاری بنا

برای نمای ساختمان ویلایی می توان از مصالح مختلفی نظیر چوب، سنگ، آجر و … استفاده نمود. از بین تمام گزینه ها سنگ انتخاب بهتری است؛ زیرا هیچ نگرانی در مورد فرسایش آن وجود ندارد. هزینه خرید سنگ نسبت به سایر مصالح بالاتر است اما عمر آن طولانی تر خواهد بود.

دکوراسیون داخلی ویلا

طراحی داخلی ویلا همانند نمای بیرونی آن بسیار حائز اهمیت است. از این رو برای اجرای دکوراسیون داخلی از طراحان و معماران ماهر کمک می گیرند. این افراد با توجه به فضای موجود و طبق سلیقه افراد اقدام به ایجاد طرحی بی نظیر در فضای داخل ساختمان می کنند. در طراحی داخلی از انواع کفپوش، دیوارپوش، عناصر دکوراتیو و … استفاده می شود و نورپردازی های لازم انجام می گیرد.

محوطه سازی ویلا

محوطه سازی یک امر ضروری برای ساخت ویلا است، زیرا هدف از ساخت ویلا ارتباط با طبیعت و لذت بردن از آن است. در واقع محوطه سازی یا حیاط سازی ویلا به منظور تفکیک مرز ویلا از سایر زمین های مجاور صورت می گیرد. محوطه سازی ویلا شامل گل کاری، نصب آلاچیق، نصب باربیکیو، ساخت استخر، نورپردازی محیط، نصب مجسمه و … است. محوطه ویلا تاثیر بسزایی در زیبایی و جذابیت آن ایفا می کند از این رو باید به آن توجه ویژه معطوف گردد.

آلاچیق و باربیکیو از ملزومات ساخت یک ویلا می باشند، زیرا ویلا مکانی برای تفریح و گذراندن وقت با خانواده و دوستان است، از این رو افراد سعی می کنند بیشترین زمان را در محوطه و در آلاچیق صرف کنند. استخر نیز مکانی ایده آل برای آب تنی در روزهای گرم تابستان است و حضور آن در محوطه منجر به خنک شدن هوای اطراف می شود. مراحل ساخت استخر شامل گودبرداری، حاضرسازی کف، استفاده از بتن آب بند، عایق کاری کف و جداره، کاشی کاری، نصب سیستم تصویه آب و تجهیزات می باشد.

انواع ویلا

در ویلا سازی نیز می توان از سبک های خاصی پیروی کرد. از جمله سبک هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد، ویلاهای سبک مدیترانه ای، سنتی، ویلاهای سبک خانه های ییلاقی، سبک شهری، فوق العاده مدرن، لاکچری و سبک ترکیه ای می باشد.

طراحی نمای ویلا

طراحی نمای ویلا به اندازه محوطه سازی و دکوراسیون داخلی آن اهمیت دارد. آن چه که در طراحی نمای ویلا باید به آن توجه داشته باشید، استفاده از متریال مناسب جهت انجام این کار می باشد. از شاخصه هایی که در هنگام طراحی نمای ویلا باید به یاد داشته باشید، مقاوم بودن آن در برابر شرایط جوی و دارا بودن خاصیت عایق در برابر رطوبت می باشد.

طراحی دیوار حیاط ویلا

محوطه سازی در طراحی باغ ویلا، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. یکی از راهکارهایی که می توان در جهت زیباتر شدن باغ انجام داد، طراحی دیوار آن می باشد. استفاده از گیاهان رونده و شلف هایی که از آن برای قراردادن گلدان استفاده می شود، می تواند یکی از بهترین گزینه ها در این زمینه باشد.

طراحی فضای سبز ویلا

از آن جایی که امروزه بسیاری از افراد در آپارتمان های کوچک زندگی می کنند، به دنبال فرصتی برای استراحت در فضایی آرام بخش و به دور از دغدغه های شهری هستند. اگر شما از جمله افرادی هستید که شانس برخورداری از یک ویلا در منطقه ای خوش آب و هوا دارید، توجه به طراحی و ساخت فضای سبز آن می تواند تا اندازه زیادی در ایجاد فضایی آرام بخش به شما کمک کند. استفاده از گیاهان و درختان در کنار یک آبنما زیبا می تواند در طراحی باغ و ویلا لاکچری به شما کمک کند.

درب ویلا

انتخاب درب ویلا از دیگر نکات مهمی است که باید به آن توجه شود. علاوه بر زیبایی توجه به استحکام درب از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید.

ویلای دوبلکس

ویلای دوبلکس، نمونه ای از ویلاهای لاکچری محسوب می شود. طراحی ویلای دوبلکس به گونه ای است که اتاق خواب ها در طبقه دوم قرار دارند.

طراحی و ساخت ویلا با دیوارهای شیشه ای

داشتن دیوارهایی از جنس شیشه به عنوان بخشی از خانه، می تواند به طور گسترده مورد بحث قرار گیرد، زیرا مزایای بی شماری برای آن وجود دارد. در ادامه به بررسی این مزایا می پردازیم.

فضای داخلی پر از نور روز

نه تنها نور روز برای سلامتی ما مفید است، بلکه برای امور مالی نیز فایده دارد. استفاده از دیوارهای شیشه ای، علاوه بر این که فضای داخلی را روشن تر و راحت تر می کند، در دراز مدت نیز در هزینه های برق صرفه جویی می شود.

ارتباط با فضای باز

اتصال فضای زندگی داخلی با نمای بیرونی به راحتی انجام می شود و هیچ راه حلی بهتر از دیوارهای بزرگ شیشه ای وجود ندارد که پاسیو و باغ را برای مثال به اتاق نشیمن متصل کند.

تجربه زندگی بهتر

با توجه به موقعیت ملک، دیوارهای شیشه ای بیرونی می توانند مناظر زیبا و پویایی داشته باشند که تجربه زندگی را بهبود می بخشد و آن را بهتر از احاطه شدن با دیوارهای ضخیم می کند.

تهویه طبیعی

تهویه خانه مهم است اما اغلب از آن غفلت می شود. از آنجا که دیوارهای شیشه ای خارجی امکان باز شدن فضای داخلی را فراهم می کنند، همه اتاق ها دارای تهویه مناسب می شوند.

ایده آل برای خانه های خانوادگی

بچه های جوان تر دوست دارند بیرون از خانه بازی کنند، به خصوص در ماه های تابستان، و پدر و مادرها دائم باید مراقب آن ها باشند. با توجه به نقشه طبقه و پیکربندی کلی ملک، دیوارهای شیشه ای می توانند یک راه حل مناسب برای چک کردن و مراقبت از راه دور از بچه ها باشند.

دکمه بازگشت به بالا