ایمپلنت دندان چیست؟|مزایا + قیمت + مراحل انجام
ایمپلنت چیست؟ و یا در پاسخ به سوال ایمپلنت یعنی چی باید بگوییم که ایمپلنت دندان یا به اصطلاح افراد دندان پیچی یک پیچ تیتانیومی است که داخل استخوان فک قرار داده میشود و مانند ریشۀ دندان عمل میکند. این پیچ با جراحی به استخوان فک پیوند میخورد و بهدنبال آن روکشی بهعنوان تاج روی ایمپلنت قرار میگیرد.
مراحل ایمپلنت دندان چگونه است؟
برای پاسخ به این سوال که مراحل ایمپلنت دندان در تهران چگونه است؟ می توانید تمامی مراحل عمل ایمپلنت زیر را مطالعه کنید و یا فیلم ایمپلنت دندان را در سایت ما مشاهده نمایید:
مرحله اول: مشاوره و معاینه برای ایمپلنت دندان
در این مرحله، دندانپزشک وضعیت دهان و دندان بیمار را بررسی میکند و با توجه به شرایط بیمار، بهترین روش درمان را پیشنهاد میدهد.
مرحله دوم: جراحی کاشت ایمپلنت
در این مرحله، دندانپزشک یک پایه فلزی را در استخوان فک بیمار قرار میدهد. این پایه معمولاً از جنس تیتانیوم است که با استخوان فک پیوند میخورد.
مرحله سوم: قالبگیری و ساخت روکش دندان
پس از گذشت حدود دو ماه از کاشت ایمپلنت، زمانی که پایه ایمپلنت با استخوان فک پیوند خورد، متخصص جراح، با بررسی شرایط لثه و استخوان، اعلام میکند که ناحیه جراحی شده آماده قالبگیری روکش ایمپلنت هست یا خیر، در صورت تایید جراح، ادامه کار توسط دندانپزشک یا متخصص پروتز انجام میشود، پروتزیست در این مرحله قالبی از دهان بیمار میگیرد و قالبگیری روکش ایمپلنت را شروع میکند و از روز قالبگیری تا روز تحویل روکش ایمپلنت حدود چهار الی شش هفته زمان لازم دارد تا کار را به لابراتوار تخصصی ارسال کند و فرایند ساخت قالب و روکش در لابراتوار انجام شود و طی چند مرحله مجدد روکش در دهان شما تست شود و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.
مرحله چهارم: قرار دادن روکش دندان
در این مرحله، پروتزیست روکش دندان ایمپلنت شده را روی پایه ایمپلنت قرار میدهد.روکش ایمپلنت با چسب به روی ایمپلنت چسبانده میشود.در مراحل اولیه این چسب ها موقت خواهد بود تا اگر در آینده دور یا نزدیک ،ایمپلنت یا لثه اطراف آن علائم احتمالی مانند تورم و التهاب و عفونت را بروز داد،امکان برداشتن روکش و چسب موقت ،برای بررسی موضوع و درمان های ذیربط وجود داشته باشد .
هزینه کاشت دندان چقدر است؟
هزینه کاشت دندان بسته به شرایط متفاوت است. عواملی که تعیین کننده هزینه درمان کاشت دندان هستند عبارتند از:
- تعداد دندانهایی که قرار است با ایمپلنت جایگزین شود
- نوع ایمپلنت
- روش درمانی
- یک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن جراحی کاشت دندان
- نوع روکش نصب شده بر روی ایمپلنت
- مواد مورد استفاده
- درمانهای جانبی مانند پیوند استخوان یا درمان لثه برای کاشت ایمپلنت دندان
- عوامل دیگری مانند مرحله کلینیک دندانپزشکی و تخصص دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت
خیلی کم پیش می آید که کسی بخواهد فقط یکی از دندان هایش را با روش ایمپلنت بکارد. کاشت چندین دندان مقرون به صرفه تر از ایمپلنت یک دندان است، زیرا برخی از هزینه ها مانند سی تی اسکن و عکس برداری ها فقط یک بار اعمال می شود. مینی ایمپلنت های دندانی 60 تا 70 درصد ارزان تر از ایمپلنت های معمولی هستند، زیرا خود مواد هزینه کمتری دارند و روش کاشت ساده تر است.
اگر شما جزء این افراد هستید باید بدانید که هزینه ایمپلنت یک دندان تا حد زیادی بستگی به نوع و مکان آن دارد، مثلا هزینه ایمپلنت دندان جلویی با دندان پشتی متفاوت است. طبق گفته آکادمی ایمپلنت دندان آمریکا هزینه ایمپلنت یک دندان بین 3000 تا 4500 دلار است. همچنین روش و نوع ایمپلنتی که برای کاشت دندان مورد استفاده قرار می گیرد برای بیماران مختلف متفاوت است. به طور مثال در صورت عدم استحکام کافی استخوان ها نیاز به انجام پیوند استخوان است که هزینه های بیشتری را به بیمار تحمیل می کند. در کل هزینه های کاشت یک روزه یا ایمپلنت دندان فوری نیز حدود 20 درصد بیشتر از هزینه های کاشت معمولی است.
خطرات و عوارض احتمالی کاشت دندان چیست؟
جراحی کاشت دندان همانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد. با برنامه ریزی دقیق درمانی میتوان احتمال بروز عوارض جانبی و خطرات عمل را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
بیماریهای زمینه ای مانند اختلالات خونی ، عفونت، آلرژی، دیابت و مصرف برخی داروها میتوانند احتمال عوارض جراحی را افزایش دهند بنابراین باید پیش از عمل کاشت ایمپلنت دندان، وضعیت سلامت عمومی بیمار در نظر گرفته شود.
خوشبختانه نرخ موفقیت عمل کاشت ایمپلنت بسیار بالا بوده و احتمال عدم موفقیت آن و خطراتی مانند عفونت بعد از جراحی ایمپلنت، شکستن ایمپلنت، صدمه دیدن بافتهای پیرامون و نامناسب بودن محل کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم است.
در بسیاری از موارد حتی در صورت شکست درمان اولیه، میتوان مجدداً کاشت ایمپلنت را امتحان کرد. این کار معمولاً پس از چند ماه که بافتها به خوبی التیام یافتند، انجام میشود و ممکن است پیش از آن نیاز به پیوند استخوان وجود داشته باشد.
آیا مراجعات به کلینیک پس از کاشت دندان لازم است؟
کاشت دندان ممکن است با مشکلاتی مانند عفونت بافتهای پیرامون آن پری ایمپلنتیت گفته میشود، مواجه شود. این وضعیت مشابه عفونت لثه در دندانهای طبیعی است. ممکن است عفونت پیشروی کرده و استخوان پیرامون ایمپلنت را درگیر نماید.
التهاب بافتهای پیرامون ایمپلنت اغلب به علت وارد آمدن فشار بیش از حد بر ایمپلنت و یا هجوم باکتریها اتفاق میافتد. عفونت بافتهای پیرامون ایمپلنت در صورت عدم درمان ممکن است به از دست دادن آن منتهی شود. پس از کاشت دندان باید بهداشت دهان را به دقت و به صورت منظم رعایت کنید .
هر شش ماه یک بار برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید. حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و حداقل یک مرتبه نخ دندان کشید. در چکاپ دندانپزشکی، دندانپزشک بافتهای نرم و سخت پیرامون ایمپلنت را بررسی میکند.
از ابزار مخصوصی برای تمیز کردن جرم و رسوب سخت شده پیرامون ایمپلنت استفاده مینماید. در صورت لزوم سطح جونده پایه تمیز میشود تا فشار بیش از حد بر آن وارد نشود.
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
ایمپلنت برخلاف دندان طبیعی دچار پوسیدگی نمیشود اما ممکن است بافتهای پیرامون آن دچار التهاب و عفونت شوند که در صورت طول عمر آن را کاهش مییابد. با مراقبت مناسب میتوانید طول عمر و دوام ایمپلنت دندان را تا حد قابل توجهی افزایش دهید. به طوری که ممکن است تا آخر آن نیازی به تعویض آن نداشته باشید. به طور متوسط طول عمر ایمپلنت 25 سال برآورد میشود.
در صورت آلرژی به فلز، میتوان ایمپلنت کاشت؟
برای افرادی که به فلز آلرژی دارند و یا افرادی که به هر دلیلی نمیخواهند فیکسچر فلزی داشته باشد، روشهای جایگزین وجود دارد.
فیکسچر زیرکونیا از مواد زیست سازگار غیر فلزی ساخته میشود که علاوه بر استحکام و مقاومت بالا، از مزیت زیبایی بیشتر برخوردار است چرا که رنگ آن سفید بوده و برخلاف پایه تیتانیومی، در صورت پسروی لثه با مشکل نمایان شدن قاعده فلزی دندان مواجه نمیشوید.