جامعه و خانوادهکسب و کار ویژه

تفاوت کشاورزی سنتی و مدرن

کشاورزی سنتی ابتدایی ترین نوع کشاورزی است که با استفاده از دانش افراد بومی و ابزارهای سنتی و بهره مندی از منابع طبیعی و کودهای عالی انجام می گیرد. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی، کشاورزی نیز به سمت مدرن شدن رفته است. در این نوشته از سایت قصد داریم به بررسی تفاوت های میان کشاورزی مدرن و سنتی و نکات خرید بیل تراکتور بپردازیم؛ پس انتها با ما همراه باشید.

تاریخچه کشاورزی هوشمند |تجهیزات کشاورزی هوشمند

مزایای کشاورزی سنتی چیست؟

  • در کشاورزی سنتی به دلیل استفاده از ابزارهای ساده و دستی هزینه های کشاورزی کم و به صرفه می باشد.
  • کشاورزی سنتی در مناطقی که از نیروی برق و اینترنت محروم است قابل اجرا می باشد. به طور کلی از این کشاورزی می توان در مناطق محروم که فاقد تکنولوژی و امکان خرید تریلی تراکتور است، استفاده کرد و کشاورزان می توانند مطابق با میزان بودجه خود، به کشت محصول مشغول شوند.

معایب کشاورزی سنتی چیست؟

  • کشاورزی سنتی بازده زیادی ندارد و ممکن است تولید محصولات را در آینده با مشکلات زیادی مواجه کند؛ زیرا خاک پس از مدتی حاصل خیزی خود را از دست داده و فقیر می شود. با این حال هنوز حدود ۵۰ درصد از کشاورزان دنیا محصولات خود را به روش سنتی می کارند.
  • آبیاری در کشاورزی سنتی به میزان زیادی هدر می رود و در نهایت منجر به هزینه های اضافی برای آب می شود.
  • در کشاورزی سنتی به نیروی کار انسانی نیاز است تا تمام مراحل کاشت، داشت، برداشت و آبیاری را انجام دهد.
  • در روش کشاورزی سنتی، کشاورزان مجبورند زمان زیادی را صرف آماده سازی زمین برای کاشت محصولات و رسیدگی به آن ها و در نهایت برداشت محصولات کنند.

تفاوت بین کشاورزی سنتی و مدرن چیست؟

میان کشاورزی به سبک سنتی با کشاورزی به سبک مدرن و هوشمند تفاوت های فاحشی وجود دارد. در ادامه به بررسی برخی از ویژگی ها و تفاوت های هر کدام از این دو نوع کشاورزی می پردازیم:

کاشت محصول به روش سنتی و بدون تحقیقات گسترده در مورد زمین، بعد از مدتی سبب کاهش مواد مغذی خاک می گردد و در نهایت کشاورزان مجبور می شوند تا مزارع خود را ترک کرده و به محل دیگری برای کشت محصولات خود روی آورند.

کودهای مورد استفاده در کشاورزی سنتی می توانند سبب آلودگی محیط زیست شوند که اثرات جبران ناپذیری را با خود به همراه می‌ آورد. همانطور که می دانید خاک دارای باکتری ها و قارچ های مفید است که در سلامت خاک تاثیر زیادی دارند.

استفاده از کودها و سموم شیمیایی در حجم زیاد بعد از مدتی سبب از بین رفتن این باکتری های مفید می گردد. چنین اتفاقی آسیب های جبران ناپذیری به کشاورز وارد می کند که اصلاً مقرون به صرفه نمی باشد.

در کشاورزی سنتی به منابع آبی بسیاری نیاز است و همین حجم بالای آب مورد استفاده سبب می ‌شود تا خاک فرسایش پیدا کرده و از میزان منابع آبی کاسته شود. امروزه به دلیل خشک سالی، استفاده از این شیوه برای آبیاری زمین‌ های کشاورزی توصیه نمی شود.

در کشاورزی به روش سنتی، کشاورز بدون اطلاع از زمان خشک سالی و یا مواجه شدن با آفات، نسبت به کشت محصولات اقدام می کند.

در کشاورزی سنتی به دلیل استفاده از از ابزارهای ساده و سنتی، بازدهی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به طور مثال در این مدل کشاورزی، شخم زمین با استفاده از صورت می گیرد و آب به وسیله جوی های کوچکی به محصولات می رسد.

در کشاورزی مدرن از کودها و سمومی استفاده می شود که منابع ارزشمند و خاک را از بین نبرده و تنها در قسمتی مورد استفاده قرار می گیرند که گیاه کشت شده و در قسمت هایی که خاک خالی از محصول است کودها رها نمی شوند.

در کشاورزی مدرن هوشمند از روش‌ های مختلفی مانند آبیاری تحت فشار، آبیاری قطره ای، آبیاری نواری و غیره استفاده می شود. روش های نوین آبیاری سبب می ‌شوند تا آب تنها به میزانی که گیاه به آن نیاز دارد مورد استفاده قرار گیرد و هیچ آبی هدف نرود.

امروزه کشاورزی مدرن با استفاده از داده ها و اطلاعات ماهواره ‌ای به بررسی زمین می پردازد و سپس به کشت محصول اقدام می کند. این کار سبب می شود تا بازدهی زمین های کشاورزی افزایش یابد.

در کشاورزی مدرن شخم زدن زمین با استفاده از تراکتورهای چند کاره و خرید گاو اهن انجام می گیرد و آبیاری با روش های نوین مانند صورت می پذیرد.

کشاورزی مدرن چیست؟

کشاورزی مدرن یک راه حل مناسب در قرن 21 است که به کمک آن می توان کشاورزی کارآمدی را با استفاده از منابع محدود آبی، انرژی و همچنین محدودیت مکانی انجام داد. اما خوب شاید برای شما سوال ایجاد شده باشد که کشاورزی مدرن از چه زمانی شکل گرفته است؟ باید به شما بگوییم که در قرن 18 و با انقلاب کشاورزی در انگلستان، تغییراتی در حوزه کشاورزی در این کشور به وجود آمد.

در واقع در آن زمان آن ها سعی کردند تا با استفاده از تکنیک هایی، تولید محصولات را در زمین های زراعی کوچک افزایش دهند. برخی به این دوران، عصر جنگ کشاورزی نیز می گفتند. چرا که کشاورزان مجبور بودند تا با روش های پیچیده تری اقدام به کشاورزی کنند. از آن زمان تا به امروز کشاورزی مدرن جایگزین کشاورزی سنتی شده است. همچنین امروزه به دلیل بحران منابع طبیعی مانند آب، این نوع کشاورزی توانسته نظر بیش تر افراد و کشاورزان به خود جذب کنند. اما خوب احتمالا از خودتان می پرسید کشاورزی مدرن به چه صورت انجام می شود؟ باید به شما بگوییم، عناصر و ابزار های مختلفی در کشاورزی مدرن دخالت دارند که هر کدام را به شما معرفی می کنیم.

1-  ابزار های الکترونیکی :

شاید یکی از برترین ابزار ها در زمینه کشاورزی مدرن و پیشرفته ابزار های الکترونیکی باشند. این ابزار می توانند به عنوان یک حسگر مانند پیرانومتر که می تواند نور خورشید را اندازه گیری کنند باشند و یا می توانند در نقش یک آنالیزور خاک حضور داشته باشند. امروزه ابزار های الکترونیکی بسیاری وجود دارد که کشاورز با استفاده از آن ها می تواند از عناصر موجود در خاک مزرعه به اطلاعات مهمی برای کشاورزی دست پیدا کند. به طورمثال ممکن است میزان یک ماده مغذی در خاک شما کاهش پیدا کرده باشد و شما از طریق این دستگاه بتوانید به موقع آن ماده مغذی را به خاک زمین کشاورزی خود اضافه کنید.

2- ماشین آلات پیشرفته :

امروزه در کشاورزی پیشرفته ماشین آلات مدرنی استفاده می شود که قابلیت های متعددی را دارا می باشند. این ماشین آلات توانسته اند جایگزین امور پرمشغله در زمین های کشاورزی شوند و کشاورزی را آسان، ارزان و ایمن کنند.

3- نرم افزار ها و داده های علمی :

یکی دیگر از عناصر اصلی در کشاورزی هوشمند نرم افزارها و داده های علمی هستند که به کمک آن ها می توان فیزیولوژی گیاهان و همچنین سلامت خاک را آنالیز کرد. حتی نرم افزار های مدیریتی مانند Germon Manager Systems به وجود آمده که می توانند در مدیریت زمین های زراعی بسیار موثر باشند، مخصوصا سیستم Germon Manager System که در مدیریت مصرف آب مزرعه می تواند سبب صرفه جویی در مصرف آب شود. به عبارت دیگر این نرم افزار ها به طور دقیق می توانند استراتژی کشاورزی شما را به روز کنند و با استفاده داده های به روز سبب پیشرفت و افزایش بهره وری در مزرعه شما شوند.

4- بیوتکنولوژی گیاهی و فناوری نانو :

یکی از فناوری هایی که امروزه در کشور های توسعه یافته و همچنین در حال توسعه استفاده می شود، بیوتکنولوژی گیاهی است. در وقع این فناوری ترکیبی از علوم زیستی و دانسته های پزشکی، کشاورزی و فنی مهندسی است که می تواند نقش مهمی در مزارع داشته باشد. به طور مثال امروزه با استفاده از بیوتکنولوژی گیاهی دانشمندان توانسته اند تا گیاهان را در برابر آفات و همچنین بیماری های گیاهی مقاوم کنند. همچنین فناوری نانو نیز کاربرد های موثری را در زمین های کشاورزی دارد که در ادامه مقاله بیش تر به آن ها می پردازیم.

چگونه کشاورزی مدرن می تواند سبب رشد بیزینس مزرعه شما شود؟

شاید از خودتان بپرسید که آیا کشاورزی مدرن برای مزارع کوچک نیز استفاده می شود؟

باید به شما بگوییم بله کشاورزی مدرن می تواند در مزارع کوچک نیز کاربرد داشته باشد. مزارع کوچک به دلیل مقیاسشان می توانند از طریق کشاورزی مدرن راحت تر کنترل شوند و به همین صورت بازدهی این نوع کشاورزی در مزارع کوچک بیش تر و شاید بهتر از مزارع بزرگ باشد. اما اگر شما قصد پیشرفت و گسترش مزارع خود را داشته باشید نیاز به سرمایه، نیرو و همچنین منابع مناسب دارید.

در واقع هر کدام از این موارد محدودیت هایی محسوب می شوند که می تواند از پیشرفت مزارع شما جلوگیری کند. برای نمونه شما برای گسترش مزرعه نیاز به منابع آبی زیادی دارید. با استفاده از کشاورزی مدرن می توانید با استفاده بهینه از منابع آبی تا حدودی و صرفه جویی در مصرف آب داشته باشید. همچنین با استفاده از ماشین آلات هوشمند شما می توانید از استخدام افراد جدید برای مزارع خود جلوگیری کنید.

همین عوامل می تواند سبب افزایش بهره وری محصولات کشاورزی و کنار زدن محدودیت ها شود. به علاوه در کشاورزی مدرن شما می توانید کمبود های خاکی را به سرعت جبران کنید. این جبران می تواند از هزینه های اضافی مزرعه و کاهش میزان تولید محصولات به شدت بکاهد. به طور مثال در اواسط رشد گیاهان، نیترات کلسیم به سرعت از خاک تخلیه می شود.

در این صورت رشد گیاهان با اختلال روبرو شده و بازدهی مزرعه کاهش می یابد. در کشاورزی مدرن شما با استفاده از حسگر های قرار گرفته شده در خاک به سرعت متوجه این موضوع می شوید و چنین مشکلاتی را برطرف می کنید.

کلام پایانی

آن چه در این نوشته از سایت فرات پلیمر به بررسی آن ها پرداختیم، معرفی سیستم کشاورزی سنتی، مزایا و معایب آن و همچنین تفاوت هایی است که میان این روش کشاورزی با کشاورزی مدرن و هوشمند می باشد.

امروزه کشاورزی با روش های مدرن جایگزین روش های قدیمی کشاورزی شده و بسیاری افراد سیستم کاشت محصولات خود را ارتقا داده و مدرن کرده اند.

با این حال به دلیل هزینه های بالای سیستم کشاورزی مدرن و همچنین ناآگاهی بسیاری از کشاورزان از مزایای کشاورزی مدرن، هنوز درصد بالایی از آن ها با روش های سنتی و قدیمی به کشت محصول مشغول می باشند.

بنظر شما کشاورزی مدرن چه مزایای دیگری نسبت به کشاورزی سنتی دارد؟

کشاورزی سنتی ابتدایی ترین نوع کشاورزی است که با استفاده از دانش افراد بومی و ابزارهای سنتی و بهره مندی از منابع طبیعی و کودهای عالی انجام می گیرد.

امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی، کشاورزی نیز به سمت مدرن شدن رفته است. در این نوشته از سایت قصد داریم به بررسی تفاوت های میان کشاورزی مدرن و سنتی بپردازیم؛ پس انتها با ما همراه باشید.

دکمه بازگشت به بالا