ارزهای دیجیتال توانسته با بهرهگیری از فناوری بلاکچین، به یک دانش اساسی در حوزه اقتصاد تبدیل شود و یکی از اجزای جداناپذیر سیستم مالی باشد. به همین خاطر و به دلیل اهمیت پیش از اندازه فناوری بلاکچین در ارزهای دیجیتال، در این بخش از مقاله قصد داریم به معرفی جامعی از آن بپردازیم و بدانیم بلاک چین چیست
فناوری بلاکچین چیست؟
با توجه به اطلاعاتی که در سایت بلاک پست گذاشته شده است بلاکچین، یکی از انواع دفترکل توزیع شده است که به خاطر ویژگیهای منحصربه فرد و شگفتانگیزی که دارد به عنوان زیرساخت اصلی ارزهای دیجیتال برگزیده شده است. این فناوری با تمرکز بر غیرمتمرکزسازی دادهها و اطلاعات کاربران سعی دارد تا انجام تراکنشها و معاملات را به دور از چشم نهادها و سازمانهای مختلف، امکانپذیر نماید و از مداخلات وقت و بیوقت آنها جلوگیری کند. این فناوری به کاربران ارزهای دیجیتال این امکان را میدهد که به صورت کاملا مستقیم و بدون نیاز به واسطه، به معامله با یکدیگر بپردازند و بتوانند بدون محدودیت داراییهای خود را به یکدیگر انتقال دهند.
بلاکچین با سطح گستردهای از ویژگیهای مثبت توانسته تمامی مولفههای امنیت، شفافیت و تغییرناپذیری را در بربگیرد و به یکی از ارکان اساسی ارزهای دیجیتال تبدیل شود. فناوریای که باعث میشود تا کنترل ارزهای دیجیتال مبتنی بر این فناوری، دست هیچ نهاد و فرد خاصی نباشد و ایجاد هرگونه تغییرات و تحولات در آن فقط با نظرخواهی از سایر اعضای جامعه و با مشارکت تمامی آنها امکانپذیر باشد. این امر باعث میشود تا از نفوذ افراد و سازمانهای قدرتمند که فقط به فکر منافع شخصی خود هستند جلوگیری شود و همه اعضای شبکه به یک اندازه در ایجاد تغییرات و اتخاذ تصمیمات، تاثیرگذار باشند.
همانطور که بیان کردیم ویژگی بعدی بلاکچین امنیت است. بلاکچین به خاطر اینکه مکانیزمی غیرقابل تغییر و دستکاری دارد، وقتی اطلاعات را در خود ذخیره میکند، دیگر هیچ فردی نمیتواند آن را تغییر دهد و یا دستکاری کند. مزیت بعدی بلاکچین در زمینه نمایش تراکنشها نمود پیدا میکند. این فناوری زمانی که تراکنشها را ثبت میکند، سابقه تمامی آنها را به طور عمومی در معرض دید قرار میدهد تا اثبات کند که تراکنشهای ثبت شده در شبکه، کاملا واقعی هستند و تراکنشهای تقلبی در شبکه ثبت نشدهاند. ساختار بلاکچین پر از مفاهیم متعدد و کاربردی است که در این قسمت از مقاله، قصد داریم به بررسی یکی از آنها بپردازیم و بدانیم فول نود چیست؟
نود
نودها همان سرورها و یا رایانههایی هستند که اطلاعات بلاکچین را در خود ذخیره میکنند و وظایف مختلفی مثل دریافت، انتقال و اعتبارسنجی دادهها را برعهده دارند.
فول نود
فول نودها، نودهایی هستند که با ذخیره تمامی اطلاعات بلاکچین، به امنیت آن کمک میکنند و در فرآیند تایید تراکنشها و اعتبارسنجی بلاکهای جدید، نقش حائزاهمیتی را ایفا مینماینمد.
اکنون که با مفهوم فول نود آشنا شدیم، در این قسمت قصد داریم به بررسی چالشهای فول نودها بپردازیم.
چالشهای فول نود
هزینه بالای ذخیرهسازی
از آنجایی که یک فول نود، تمام دادههای یک بلاکچین را در خود ذخیره میکند، ممکن است این اطلاعات حجم بسیار بالایی را با گذشت زمان پیدا کنند و نیازمند هزینههای بیشتری باشند.
نیازمند به پهنای باند و قدرت پردازشی بالا
یک نود کامل به خاطر اینکه باید همیشه در کار ارسال و دریفت دادهها، دو مولفه تداوم و سرعت را داشته باشد، مجبور است پهنای باند و قدرت پردازشی بالایی داشته باشد و در تمامی حالات و ایام، آنلاین باشد تا بتواند با سایر نودها همگام شود.
پیچیدگیهای فنی و امنیتی
یک نود کامل، باید دانش و تجربه فنی بالایی داشته باشد تا بتواند قوانین و الگوریتمهای شبکه را به درستی اجرا کند و با استفاده از روشهای مختلفی مثل فایروال، آنتیویروس و رمزنگاری، از حملات بدافزارها و حملات سیبل (Sybil Attacks)، جلوگیری کند و امنیت شبکه را تامین نماید.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی فول نود و چالشهای آن بپردازیم. همان طور که اشاره کردیم، فول نودها نقش اساسی را در بلاکچین بازی میکنند و از اهمیت فراوانی برخوردار هستند. اما همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، فول نود شدن چالشهای پیچیدهای را به همراه دارد و نیازمند تجهیزات فراوانی است.