کدام صنعت ایرانی بیشترین رونق را دارد؟

کدام صنعت ایرانی بیشترین رونق را دارد؟

اتاق بازرگانی تهران در تازه ترین گزارش خود به بررسی وضعیت صنایع مختلف کشور از ابتدای دهه 90 تا اواسط امسال پرداخت.

به گزارش پرتال پارسی، در این گزارش آمده است: گزارش ها حاکی از آن است که نرخ کلی تولید کارگاه های صنعتی کشور از ابتدای سال 1392 تا اواسط سال 1393 با وجود برخی نوسانات رو به رشد بوده است. در سه ماهه سوم سال 2018، سطح شاخص برای اولین بار بالای 100 (عدد پایه 2018) قرار دارد.

پس از آن در پاییز 1400 شاخص کل صنعت کشور برای اولین بار از مرز 120 عبور کرد و البته تابستان امسال به عدد 124 رسید که بالاترین شاخص ثبت شده در این زمینه را نشان می دهد. به این ترتیب اگرچه وضعیت صنعت کشور در 10 سال اخیر با تلاطم و رکود و فراز و نشیب های زیادی مواجه بوده است، اما تابستان امسال به بالاترین حد خود رسیده است که نشان از حرکت صعودی در این صنعت دارد.

بررسی فصلی وضعیت صنعت کشور نشان می دهد که این صنعت در مقاطع مختلف رکود طولانی مدتی را تجربه کرده است. طولانی ترین دوره رکود به سال های 2011 و 2012 برمی گردد و بدترین رکود بین تابستان 2017 تا تابستان 2018 به ثبت رسیده است.

در نیمه نخست امسال رشد صنعت کشور در فصول بهار و تابستان مثبت بود و آخرین چالش عمده در این بخش ناشی از تاثیر قطعی برق صنعتی در تابستان سال گذشته بود. .

در نیمه نخست امسال به جز سه صنعت در سایر مناطق صنعتی کشور رشد مثبتی مشاهده شد. سایر صنایع حمل و نقل، سایر صنایع مصنوعات و خودروسازی به ترتیب با رشد 57، 22 و 21 درصدی بیشترین رشد را داشتند. چوب، نوشابه و فلزات اساسی نیز از دیگر صنایعی هستند که بیشترین رشد را داشته اند.

علاوه بر این، تولید پوشاک رشد تقریباً صفر و صنعت چرم، فرآورده های دارویی و صنایع غذایی نیز سه صنعتی هستند که رشد منفی داشته اند.

علاوه بر این، تمرکز صنعتی ایران نیز در برخی از بخش‌های خاص بیشتر از سایر بخش‌ها است. بر این اساس محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، حمل و نقل، مواد غذایی، محصولات معدنی و ساخت و ساز حدود 80 درصد ارزش افزوده صنعتی ایران را به خود اختصاص داده اند و 20 گروه دیگر در مجموع 20 درصد در این صنعت سهم دارند. وجود دارد

این در حالی است که صنایع غذایی در بهار و تابستان دو فصل متوالی رشد منفی را ثبت کردند. این با وجود رونق مطلوب در صنعت نوشیدنی است. مواد معدنی نیز در تابستان امسال پس از چهار فصل متوالی رشد منفی از رکود خارج شدند و مواد شیمیایی و پوشاک نیز از رکود خارج شدند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا