قانون عجیب فروش خطوط رند تلفن ثابت و پاسخ مخابرات

قانون عجیب فروش خطوط رند تلفن ثابت و پاسخ مخابرات

برخی از مشترکان گزارش می دهند که هنگام فروش تلفن ثابت خود متوجه می شوند که شماره تلفن ثابت آنها پس از تعیین معیارهایی از جمله شماره رند ارزشمند محسوب می شود و در نتیجه نمی توانند آن را بفروشند مگر اینکه هزینه رند بودن را به شرکت مخابرات بپردازند. در همین راستا شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که فرصت های خوبی را برای این مشترکان فراهم کرده و 90 درصد این محدودیت ها را رفع کرده است.

به گزارش پرتال پارسی، برخی از مشترکان گفتند که هنگام فروش تلفن ثابت خود متوجه شده اند که تلفن ثابت آنها پس از تعیین ضوابط از جمله شماره رند ارزشمند محسوب می شود و در نتیجه نمی توانند آن را بفروشند مگر اینکه هزینه رند بودن را پرداخت کنند. شرکت مخابرات

مهرماه سال جاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که تعرفه خدمات تغییر نام و مکان خطوط تلفن ثبت شده بر اساس مبالغ مقرر در مصوبه شماره ۲ جلسه ۳۲۴ دولت از متقاضیان اخذ می شود. جمهوری قزاقستان کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات حداکثر هزینه تغییر نام و مکان خطوط ثابت واقعی به ترتیب 38 هزار و 300 و 149 هزار و 300 تومان است. همچنین حداکثر مبلغ هزینه تغییر نام و مکان شبکه های ثبت شده قانونی به ترتیب 73 هزار و 600 و 162 هزار و 500 است و اخذ مبالغ اضافی به عنوان تعرفه شبکه رند از مشترکان دارای شبکه رند تخلف محسوب می شود.

مشترکینی که با چنین درخواستی مواجه شده اند و مبلغ اضافی از آنها دریافت کرده اند می توانند با مراجعه به سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات (سامانه 195) به نشانی https://parsiportal.ir//195.cra.ir نسبت به ثبت شکایت اقدام کنند.

داوود زارعیان – معاون بازرگانی و خدمات مشترکین شرکت مخابرات ایران – در این خصوص به پرتال پارسی گفت: دو شماره رند داریم، مجموعه ای از شماره هایی که مشتریان به عنوان شماره رند از مخابرات خریداری کرده اند. سر و دسته دیگر – شماره های رند توسط مشترک خریداری نشده است، اما به طور تصادفی برای مشترک ثبت شده است.

وی افزود: بر اساس مجوز شرکت مخابرات ایران، شماره های این دسته (دسته دوم) در واقع مالکیت ندارند، البته اگر فردی بخواهد از آنها استفاده کند، می تواند مالک آن باشد. در واقع مشترک در ابتدا هزینه ای برای این دسته از شماره های تلفن ثابت رند پرداخت نکرده است.

زارعیان گفت: بنابراین با توجه به دسته دوم شماره رند برای شرکت مخابرات تحت مجوز، در مرحله اول سه نهاد مختلف برای آنها در نظر گرفته شد که به صورت تصادفی از سوی این شرکت انتخاب شدند. یکی از این شماره ها برای مالک قابل تغییر است. ثانیاً در صورت فروش خانه شماره به نام مالک منتقل می شود و ثالثاً اگر این ردیف وارث شود انتقال مجدد انجام می شود.

وی افزود: با این تسهیلات 90 درصد محدودیت ها رفع می شود. تنها چیزی که مهم است این است که آیا شبکه قابل خرید و فروش است یا خیر. در پاسخ می توان گفت این کار بر اساس امکانات فنی است که آیا می توان خط را به هر نقطه دلخواه منتقل کرد یا خیر. در حال حاضر برای کمک به مشترکان خود در این زمینه اقداماتی انجام می دهیم تا با مشکلی مواجه نشوند. بنابراین، شرکت مخابرات اخیراً 90 درصد از سه تسهیلات در نظر گرفته شده را حذف کرده است.

معاون بازرگانی و خدمات مشترکین شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه شماره های رندی که در ابتدا توسط مشترکان خریداری و پرداخت می شود محدودیتی ندارد و مشترکان به راحتی می توانند آن ها را تعویض یا خرید و فروش کنند، توضیح داد: البته همه این موارد وجود دارد. قرارداد بر اساس مصوبات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است یعنی ما توانایی های فنی را داریم.

وی درباره تلفات عدد رند نیز بیان کرد: تلفات عدد رند مثلاً اگر عدد 4 شبیه باشد یا عدد 2 مشابه باشد و غیره دستورات مفصلی وجود دارد که با توجه به میزان رند تعیین می شود. شرکت مخابراتی همچنین در تلاش است تا شرایط مزایده شماره‌های تلفن ثابت رند را که به‌صورت آنلاین موجود است را ارائه کند تا هرکسی بتواند شبکه مورد نظر خود را در مزایده انتخاب کند.

بر اساس این گزارش، هزینه خرید تلفن ثابت در سال های گذشته کمی بیش از 50 هزار تومان بوده است، اما مانند خطوط تلفن همراه، تلفن ثابت نیز از نظر راند هزینه بسیار بیشتری دارد. در بیشتر موارد، این قیمت ها می تواند چندین میلیون تومان باشد. شرکت مخابرات ایران در سال 1387 آیین نامه ای در خصوص شماره رند تصویب کرد که بر اساس آن شماره رند به مراکز مخابراتی فروخته می شد. طبق قوانین، اعداد در 4 گروه الماس، طلا، نقره و سفارشی (برنز) طبقه بندی می شوند و قیمت آنها بر اساس این گروه ها تعیین می شود.

به گفته یکی از مسئولان شرکت مخابرات استان تهران، در سال‌های گذشته ارائه تلفن ثابت رند به خطوط نقره و برنز محدود می‌شد، در حالی که خطوط طلا و الماس ارائه نمی‌شد، اما طبق مقررات فوق قیمت فروش تعیین شد. هر عدد رند برنز تلفن ثابت 350 هزار تومان و رند نقره 750 هزار تومان و رند طلا دو میلیون تومان تعیین شد.

شرکت مخابرات ایران در سال 1392 تصمیم به حراج شماره های رند گرفت و این شماره ها را در استان تهران به فروش رساند. البته مخابرات همه خطوط خود را به یکباره حراج نکرد و تصمیم گرفت این طرح را در چند مرحله اجرا کند که مرحله اول آن با فروش 70 شماره رند آغاز شد.

پس از دو نوبت مزایده، خطوط رندی که در اختیار مخابرات بود به شرکت مخابرات واگذار شد و گفته شد که خطوط برنز و نقره در این مراکز قابل خرید هستند اما قابل تسلیم نیستند. بالای خطوط طلا و الماس به غیر از تلکو، خطوط تلفن ثابت نو یا مستعمل در بازار آزاد نیز به فروش می رسد و در این صنعت در بسیاری از موارد مانند طرح های Diamond Telecom، فروشندگان ترجیح می دهند خطوط خود را به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشند.

نگاهی گذرا به تبلیغات فضای مجازی این صنعت در سال های اخیر نشان می دهد که گاهی قیمت رند شهری از 600 یا 700 هزار تومان شروع می شود و در بیشتر موارد قیمت خطوط رند معمولی 5 تا 6 است. میلیون تومانی امری طبیعی و رایج محسوب می شود. اما برخی از گردانندگان بازار فروش تلفن ثابت، قیمت خطوط تلفن ثابت با اعداد بسیار تصادفی در مناطق مختلف شهر را از مرز 100 میلیون تومان عبور می دهند. به عنوان مثال، برای خرید رشته ای که هفت عدد یکسان دارد و فقط یک رقم با بقیه اعداد متفاوت است، باید حدود 150 تا 200 میلیون هزینه کنید. البته فروشندگانی هم هستند که دلیل و مجوز را نمی دانند، اما برای فروش شبکه باید بدانند که این شماره برای کدام کسب و کار و برای چه منظوری درخواست شده است تا پس از بررسی آن را گزارش دهند. جلسات مختلف چه قیمت هایی ارائه می دهند؟

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا