به گزارش پرتال پارسی، سید رسول موسوی روز پنجشنبه در دیدار با یک کمیسیون بین المللی مجلس عوام درباره تاثیر حوادث آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایران چه در دهه 1970 و چه پس از آن بحث و گفتگو کرد. آنها در سال های اخیر سعی کرده اند تا حد امکان از به قدرت رسیدن خودداری کنند.
او اضافه کرد: من در دهه 1970 سفیر ایران در تاجیکستان بودم و تمام تلاش خود را برای کمک به احمد شاه مسعود از طریق پایتخت تاجیکستان انجام دادیم. در آن زمان زائر شهید قاسم سلیمانی از طریق تاجیکستان اقدامات لازم را انجام می داد. این در نهایت به 11 سپتامبر و سقوط طالبان منجر شد.
موسوی گفت: حتی بعد از سقوط طالبان هم میتوانم بگویم که در عملیاتهای آمریکاییها هم موفق نشدند تا اینکه به کمک و نصیحت ما آمدند و بیابانها را بمباران کردند.
مدیرکل غرب آسیا به وزارت امور خارجه یادآور شد: امروز، چه بخواهیم و چه نخواهیم، طالبان در قدرت هستند و هر تغییر ریشه ای در کشور قطعاً بر همسایگان آن تأثیر خواهد گذاشت. این امر در کشورهای دیگر و همچنین در اروپا وجود دارد. و این یک ایده ساده است که بگوییم بعد از استقرار طالبان در افغانستان هیچ اتفاقی در کشور ما نخواهد افتاد.
او گفت: «اشرف غنی در سفر دو ماه پیش خود به افغانستان اعلام کرد که حکومت سقوط خواهد کرد و با وجود تلاش برای دستیابی به توافق، مغز خشک اشرف غنی منجر به سقوط آن حکومت شد.
مدیرکل غرب آسیا در وزارت امور خارجه ادامه داد: نتیجه کشورهای منطقه رفتن به سمت طالبان است. ما 3 میلیون مهاجر افغان داریم و مرزهای زیادی با افغانستان داریم.
موسوی با بیان اینکه باید به موضوع مزارشریف رسیدگی شود، گفت: امنیت شیعیان موضوع مهمی است. شیعیان در افغانستان یک اقلیت هستند، اما امنیت آنها باید حفظ شود.
وی گفت: در هر صورت، ما چاره ای جز پذیرش واقعیت افغانستان نداریم. ما با طالبان مذاکره کردهایم و آنها هنوز آنجا هستند، اما باید رسمی شوند. طالبان در این گفتگوهای محرمانه حق آب هلمند را پذیرفته اند، اما اکنون هیچ برنامه ای وجود ندارد.
311311