چرا ۱۸ میلیون زن در سن اشتغال داریم؟

معاون وزیر تعاونکار و رفاه اجتماعی با اشاره به حضور یک شرکت کننده زن در سومین دوره مسابقات مهارت کارگران تاکید کرد: یکی از علل وجود ۱۸ میلیون زن در سن اشتغال محروم کردن این قشر از جامعه صنعتی کشور است در حالی که باز کردن در کارخانه ها به روی بانوان موجب جبران فقدان نیروهای صنعتگر می شود.

چرا ۱۸ میلیون زن در سن اشتغال داریم؟

 به گزارش پرتال پارسی روز گذشته سومین دوره مسابقات مهارت کارگران با رقابت ۲۲۰ کارگر ماهر از ۲۲ استان و ۱۰۰ شرکت صنعتی در ۹ رشته از جمله جوشکاری برنامه نویسی فرز و تراش CNC و طراحی قطعات صنعتی به کار خود پایان داد. این مسابقات به میزبانی استان کرمان و در مرکز آموزش فنی وحرفه ای کرمان و مجتمع های مس سرچشمه رفسنجان و مس شهربابک برگزار شد و با استقبال شرکت کنندگان و تنوع رشته ها همراه بود.

بخش عمده شرکت کنندگان از استان های اصفهانکرمان سمنان و یزد بودند و مسابقات در سطح دانش آموزان جوانان زنان و معلولان برگزار شد.مسابقات ملی مهارت نیز شهریور ماه امسال به میزبانی استان اصفهان برگزار می شود که از بین آنها رقابت کنندگان برای مسابقات آسیایی و بین المللی انتخاب می شوند.

بر اساس آمارها بیش از ۳۰ درصد رشد ۸ درصدی پیش بینی شده برای اقتصاد از محل بهره وری است و نقش کارگران در دستیابی به بهره وری مهم است.برگزاری مسابقات مهارت کارگران از این جهت حائز اهمیت است که از ظرفیت و توانمندی بالای کارگران در عرصه تولید استفاده شود.در حال حاضر بهره وری بنگاه اقتصادی مرهون تلاش و فعالیت کارگران آن است.بر اساس آمارها بیش از ۳۰ درصد رشد ۸ درصدی پیش بینی شده برای اقتصاد از محل بهره وری است و نقش کارگران در دستیابی به بهره وری مهم است؛ از این رو سرمایه گذاری در امر مهارت و ارتقای سطح مهارت کارگران در کیفی سازی محصول و تولید داخلی و بالا بردن بهره وری کارخانه ها و بنگاه های اقتصادی اثرگذار است.

مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با کارگران بر ضرورت مهارت افزایی کارگران تاکید و اظهار کردند: یکی از وظایف مسئولان در قبال کارگران مهارت آموزی و توانمندسازی کارگران است که در بهره وری و امنیت شغلی آنها موثر است. برای مهارت آموزی کارگران در سازمان فنی و حرفه ای و آموزشگاه های آن زمینه بسیار خوبی وجود دارد. البته در کنار این آموزشگاها شرکت های بزرگ هم می توانند در حاشیه کار خود مجموعه ها و دوره هایی برای افزایش مهارت های کارگران ایجاد کنند.

بر اساس گزارش ها با ارائه آموزش های مهارتی و افزایش سطح آگاهی کارگران حوادث ناشی از کار تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.به گفته کارشناسان هرچه در امر آموزش به ویژه آموزش مهارت سرمایه گذاری شود سود و بهره وری بیشتری نصیب کارخانه و کارگران آن می شود.به زعم آنها ارتقای فرهنگ ایمنی و افزایش بهره وری بنگاه و کاهش آسیب های شغلی و حوادث کار در سایه مهارت افزایی کارگران به دست می آید.

در همین راستا غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای با اشاره به اختتامیه سومین دوره از مسابقات مهارت کارگران ضمن تحسین حضور یک شرکت کننده زن در این مسابقات اظهار کرد:باز کردن در کارخانه ها به روی بانوان موجب جبران فقدان نیروهای صنعتگر می شود.

وی افزود: درحال حاضر یکی از علل وجود ۱۸ میلیون زن در سن اشتغال محروم کرذن این قشر از جامعه صنعتی کشور است.رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با کارگران بر سه نکته ایمنی مهارت و معیشت کارگران تاکید کردند.سالانه ۸۰۰۰ نیری کار در ایران جان خود را از دست می دهند که جامعه کارگری و کارفرمایی باید به این مساله اهمیت بدهند.

معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی متذکر شد:برای توسعه و خلق ثروت چاره ای جز سرمایه گذاری روی نیروی کار و افزایش توانمندی آن نداریم.منابع طبیعی در جایگاه دوم قرار دارند و توسعه روی بهره وری و نیروی کار شکل می گیرد؛بنابر این هرچه مقدار خام فروشی کمتر باشدتولید ثروت بیشتر می شود.

محمدی خطاب به کارفرمایان گفت: بزرگترین اهرم کارفرمایان در دنیای جدید نیروی کار است اما حقوق و دستمزد در بعضی صنایع سرکوب می شود که این امر سبب روی آوردن نیروی کار به مشاغل دیگر می شود.

به گزارش پرتال پارسی برگزاری مسابقات مهارت کارگران مزایایی برای آنها دارد که تسهیل ارتقای آنها در کارخانه ها از جمله آنهاست و در سایه مهارت افزایی و ارتقای سطح کیفی کارگران بهره وری در بنگاه ها و واحدهای تولیدی نیز افزایش می یابد.بی تردید اشتغال و مهارت‏ آموزی دو حلقه متصل و به هم پیوسته است و آموزش های فنی و حرفه ای مهم ترین بستر ایجاد اشتغال به شمار می رود.

چرا ۱۸ میلیون زن در سن اشتغال داریم؟

فتح الله بیات ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با پرتال پارسی در این باره می گوید: درحال حاضر بنگاه های اقتصادی به جذب نیروی ماهر روی آورده اند به نحوی که بیش از ۷۰ درصد کارفرمایان به دنبال جذب افراد دارای مهارت هستند.

هرچه سطح مهارت نیروی کار افزایش یابد در جلوگیری از حوادث ناشی از کار و آسیب های شغلی موثر است و کارگران ماهر با انگیزه بیشتری به تولید و کار در کارخانه ها می پردازند.

وی در توضیح دلیل این امر می گوید:کارفرمایان به این نکته رسیده اند که سرمایه گذاری روی نیروی کار ماهر به سود آنهاست و هم بهره وری بنگاه را بالا می برد و هم موجب ارتقای کیفیت تولیدات آنها می شود.

به گفته بیات هرچه سطح مهارت نیروی کار افزایش یابد در جلوگیری از حوادث ناشی از کار و آسیب های شغلی موثر است و کارگران ماهر با انگیزه بیشتری به تولید و کار در کارخانه ها می پردازند.

این کارشناس حوزه کار معتقد است: با توسعه و گسترش مهارت آموزی بستر ایجاد اشتغال و ورود به بازار کار برای کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم می شود زیرا در حال حاضر بخش عمده ای مشکل اشتغال در کشور ناشی از فقدان مهارت است و افرادی که دوره های مهارتی را گذرانده باشند سریع تر جذب بازار کار می شوند.

نگاه به نظام طبقه بندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان می دهد که در فهرست مهارت های مورد نیاز برای احراز بسیاری از شغل های تخصصی مهارت عمومی و تخصصی بیش از مدرک تحصیلی مورد نیاز است. در بیشتر کشورها افراد جویای کار پیش از تحصیل در دانشگاه ها دوره های مهارتی و فنی و حرفه ای را طی می کنند زیرا آموزش های مهارتی بستر ورود آنها به بازار کار را فراهم می کند.

در کشور ما نیز سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی ارائه آموزش ‏های مهارتی غیررسمی نقش موثری در تربیت نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بنگاه های اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار کار دارد.

به گزارش پرتال پارسی امروز بسیاری از واحدهای اقتصادی به جهت بهره گیری از مدل های آموزش مهارت متناسب با نیاز بازار به آموزش مهارتی روی آورده اند تا از این طریق کارگران خود را در کنار آموزش های سنتی به فراگیری آموزش های مهارتی ترغیب کنند و بهره وری بنگاه خود را ارتقا دهند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا