
عناب سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید است و مصرف منظم آن می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن بهبود خواب شبانه کاهش استرس و بهبود عملکرد گوارش کمک کند. پزشکان طب سنتی توصیه می کنند که مصرف دم نوش عناب در فصول سرد سال می تواند به درمان سرفه گلودرد و حتی پاک سازی کبد کمک کند.
همچنین مطالعات اخیر نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عناب به مقابله با رادیکال های آزاد و کاهش روند پیری سلولی کمک می کنند. این میوه به دلیل خاصیت ملین برای بهبود یبوست نیز کاربرد دارد و می تواند گزینه ای طبیعی برای حفظ سلامت پوست باشد.
در شرایطی که بسیاری از مکمل های دارویی هزینه بر و همراه با عوارض جانبی هستند استفاده از میوه هایی نظیر عناب می تواند راهکاری سالم اقتصادی و در عین حال مؤثر برای ارتقای سلامت عمومی باشد و از منظر طب سنتی و مدرن عناب خواص فراوانی دارد. در متون طب شرقی به ویژه طب چینی و کره ای نیز میوه دانه و پوست عناب در درمان بی خوابی کاهش اشتها و سوءهاضمه و آرتریت مصرف می شده است.
خواص عناب برای دیابتی ها
میوه عناب می تواند به عنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبر های غذایی و فروکتوز موجود در آن می تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.
فیبر موجود در عناب می تواند باعث اثر سیرکنندگی شود و به کنترل مصرف کالری کمک کند و از این رو می تواند باعث کمک به لاغری شود.
خواص عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن
عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین میزان ویتامین C است و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
عناب برای بهبود درد مفاصل
عناب منبع بسیار خوبی از منیزیم فسفر پتاسیم سدیم و روی نیز به حساب می آید و در بهبود درد مفاصل مؤثر است.
دمنوش عناب به عنوان یک گیاه دارویی به تقویت عملکرد کبد کمک می کند. عناب شامل آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که می توانند به کاهش التهاب و آسیب های اکسیداتیو در کبد کمک کنند. مصرف دمنوش عناب از کبد در برابر آسیب و عوامل آسیب زا مانند استفاده بیش از حد از الکل عوامل مسمومیتی و عوامل محیطی محافظت می کند.
برخی تحقیقات طب سنتی نشان داده اند که دمنوش عناب باعث تسهیل فرآیند های تنظیمی داخل کبد تنظیم سطح آنزیم های کبدی تولید صفرا و ترشح صفرا از کبد می شود. مصرف این دمنوش به کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش خطر بروز بیماری چربی غیرالکلی کبد (NAFLD) منجر می شود.
میوه عناب می تواند به عنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبر های غذایی و فروکتوز موجود در آن می تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند و نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.
کاربرد عناب در صنایع غذایی و دارویی
به دلیل مواد قندی موجود در عناب از آن در پخت کمپوت و شیرینی استفاده می شود. در چین و آفریقا نیز از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن در پخت کیک و شیرینی استفاده می شود و استفاده دارویی از میوه برگ و ریشه عناب علاوه بر ایران در کشور های دیگر جهان از جمله هند چین کره و یونان نیز مورد توجه بوده است و در موارد زیادی از آن بهره می گرفته اند.
عناب تازه بخوریم یا خشک؟
میوه عناب فواید زیادی دارد که این فواید با خشک شدن از بین نمی روند و می توان از میوه خشک شده و حتی برگ های آن نیز برای درمان بیماری های مختلف بهره برد. میوه عناب تازه ممکن است در صورت نگهداری نامناسب چند روز پس از چیده شدن دچار آسیب و فساد شود و بنابراین برای نگهداری طولانی مدت عناب می توان از نوع خشک آن استفاده کرد.