
یک استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه اعلام همدردی با هم نوع یک اصل اسلامی است گفت: در رخداد تلخ بندرعباس بعد از اعلام همدری از سوی مردم پر عاطفه جبران خسارات وارده بر خانواده ها و نیز بررسی علت آن و پیشگیری های لازم وظیفه مسئولین و یک مطالبه بحق است.
حجت الاسلام والمسلمین هادی سروش ـ استاد فقه و فلسفه و پژوهشگر دینی ـ در گفت وگو با پرتال پارسی؛ آتش سوزی و انفجار در بندر شهید رجایی را تسلیت گفت و یادآور شد: این رخداد تلخ ومشابه آن فقط یک ضایعه اقتصادی و یا امنیتی نیست بلکه آسیب به روح و روان جامعه است.
وی گفت: گرچه مردم عزیز و هم وطنان خارج از کشور همدری و اعلام پاسخگویی به نیازهای آسیب دیدگان کرده اند ولی نمیتوان مسئولیت حاکمیت و مسئولین را نادیده گرفت.
این استاد حوزه ادامه داد : مسئولین محترم در بخش اقتصادی و سیاسی و امنیتی باید مسئولیت خود را انجام دهند. افکار عمومی بعد از جبران خسارات وارده به خانواده ها توقع پیشگیری از این سنخ حادثه ها و مشابه آن را از دولت دارند. امروز بشر توانایی جلوگیری از حوادث غیر مترقبه دارد تا چه برسید به حوادث مترقبه!
وی ادامه داد: آنچه بالفور مهم است این است که حاکمیت باید در رفع نیاز آسیب دیدگان کمر همت بسته و آنان را در این مصیبت از نظر روانی و اقتصادی تامین و همراهی کند.
سروش تاکید کرد: ناگفته نماند؛ ما انسانها باید در رخداد سخت اعلام همدری با هم وطنان و حتا غیر هموطنان به حکم انسانیت داشته باشیم. همه میدانیم که در آموزه های دینی؛ بصورت صریح همه ما موظف به کمال همراهی با مصیبت دیدگان هم کیش و غیر هم کیش هم وطن و غیر هم وطن هستیم. همانطوریکه اعلام همدری در مصائب فردی و خانوادگی یک دستور مهم دینی است در بخش جامعه نیز موظف به این وظیفه اخلاقی و انسانی هستیم چرا که تردیدی نیست که همراهی دولت و ملت با آسیب دیدگان آلام سوزناک و پر سوزتر را چه بسا کمی فرو نشاند. این یک توقع جدی است.
وی ادامه داد: بعد از آن جبران اقتصادی در مرحله اول و بعد از همدردی اخلاقی که فضای مجازی و شبکه های مجازی کمک کار خوبی است لازم است دست اندکاران با صداقت موضوع را بررسی و نتیجه را به مردم که صاحبان کشور هستند اعلام نمایند. و سپس به مقتضای آنچه علت حادثه بوده وظیفه خود را اعمال نموده و نسبت به آینده از تمام داده هایی که میتواند باعث پیشگیری شود استفاده کرده و اجرایی کنند.
انتهای پیام