اینورتر جدا از شبکه یک وسیله ای قدرتمند به حساب می آید که با بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته، می تواند مقدار لازمی انرژی الکتریکی را به عنوان برق اضطراری در سیستم جدا از شبکه ذخیره کند و همچنین برق شهر AC را تبدیل به برق DC نماید. این اینورتر در میزان و کیفیت برقی نقش بسزایی از خود در نیروگاه های خورشیدی یا بادی تولید می کنند. اینورتر های مستقل از شبکه قیمت بیشتری نسبت به اینورتر های معمولی دارد که دلیل آن شرایط کاری پیچیده تر و سیستم های امنیتی سطح بالاتر است. برای آشنایی بیشتر این محصول با ما همراه باشید.
اینورتر جدا از شبکه چیست؟
اینورتر جدا از شبکه یا آفگرید از انواع اینورتر به این معناست که مستقل از شبکه برق عمل می کند و نیاز به منبع تغذیه خود دارد و نیاز به وصل شدن به یک منبع برق خارجی دارد تا بتواند عمل کند. این دستگاه الکترونیکی برق مستقیم را به برق متناوب تبدیل می کند و معمولاً برای تأمین برق در موارد اضطراری، استفاده در خودروهای الکتریکی یا استفاده در سامانههای خورشیدی و بادی استفاده میشوند.
اینورتر متصل به شبکه چیست؟
اینورترهای متصل به شبکه یا آنگرید که برای کار کردن باید به شبکه سراسری وصل شوند، رابط بین پنل های خورشیدی یا توربین های بادی و شبکه می باشند و میتوانند برق هایی که توسط پنل یا توربین ها تولید شده به شبکه سراسری تزریق کنند. اینورتر آنگرید نیز همانند اینورتر جدا از شبکه قادر است جریان مستقیم DC را به جریان متناوب AC تبدیل کرده و همگام سیستم شبکه شوند. این اینورتر ها بیشتر در نیروگاه های کوچک و خانگی به کار می روند.
تفاوت اینورتر جدا از شبکه با اینورتر متصل به شبکه
بدون شک اینورتر جدا از شبکه با اینورتر متصل به شبکه بهتر تفاوت هایی دارند به همین دلیل چیستی اینورتر متصل به شبکه را مورد بررسی قرار دادیم. اینورترهای متصل به شبکه نیاز به باتری ندارند و بایستی در مکان هایی که برق شهری وجود دارد عمل کنند زیرا در شب خروجی نخواهند داشت اما اینورتر های جدا از شبکه با استفاده از باتری می توانند همواره بدون وقفه کار کنند. تفاوت دیگری که این اینورتر ها با یکدیگر دارند این است که اینورتر آنگرید دارای شکل موج سینوسی خالص هستند، اما در اینورتر های آفگرید شکل موج می تواند سینوسی یا شبه سینوسی باشد.
اینورتر های متصل به شبکه اغلب در سیستم های تولیدی برق بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد اما اینورترهای خارج از شبکه بیشتر در سیستم های کوچک تر از جمله خودروها استفاده می شوند. در کاربرد های خانگی می توان از اینورترهای خارج از شبکه را می توان استفاده کرد اما با داشتن موارد و تجهیزات اضافی از جمله باتری ها، کنترلرها و … راه اندازی آنها دشوارتر است.
انتخاب اینورتر جدا از شبکه
اینورتر OFF GRID دارای دو مدل مختلف سیستم برقی با کیفیت می باشد که انتخاب کاربران بستگی به نوع استفاده ی آن ها دارند. این تجهیزات دارای تک فاز و سه فاز می باشند که با دارا بودن شکل موج خروجی کاملا سینوسی بوده و انرژی برق کمی را هدر می دهد. اینورتر مستقل از شبکه با سرعت بسیار بالا برق مورد نیاز برای راه اندازی خود را بیشتر از بار برق لوازم در حال کار را فراهم می کند.
انواع اینورتر OFF GRID
اینورتر های جدا از شبکه دارای سه نوع اینورتر سینوسی، اینورتر شبه سینوسی و اینورتر شارژر دار می باشد که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم:
- اینورتر سینوسی:
این نوع اینورتر که به اینورتر خورشیدی نیز نام گرفته دارای شکل موج بسیار شبیه به شکل موج برق شهر می باشد که حتی در بعضی موارد به لحاظ کاربرد فناوری پیشرفته در این نوع اینورترها خروجی آن ها بهتر از برق شهر به شمار می روند.
- اینورتر شبه سینوسی:
این اینورتر با بازدهی پایین تر نسبت به اینورتر سینوسی دارند، معمولا در سیستم جهت کاربرد دستگاه هایی غیر موتوری و بدون المنت مورد استفاده قرار می گیرد و دستگاه هایی که از حساسیت کم تری برخوردار هستند کاربرد دارد.
اینورتر شارژر دار:
این اینورتر عملکردی خاص با باتری، همراه با شارژر برای ورودی برق شهر دارا می باشد و می تواند توسط شارژر باتری اتوماتیک که همراه خود می باشد خود را شارژ کرده اما باید به برق شهری دسترسی داشت. تکنولوژی اینورتر های همراه با شارژر باتری شبیه USP می باشد.
مزایای اینورتر مستقل از شبکه:
- مناسب برای سیستم قابل حمل خورشیدی پرتابل
- پایه چراغ خورشیدی
- استفاده در مناطق عدم دسترسی به شبکه برق
- برق اضطراری و پشتیبان منازل مسکونی
- برق اضطراری و پشتیبان ساختمان اداری
- استفاده در ایستگاه های مخابراتی
جمع بندی
در این مقاله به اینورتر جدا از شبکه و تا حدودی اینورتر متصل به شبکه پرداختیم. برای انتخاب انواع اینورتر مناسب لازم است ابتدا بدانیم اینورتر جدا از شبکه چیست و چه کاربردی دارد و سپس بر اساس ولتاژ ورودی و توان خروجی مورد نیاز، بهترین اینورتر را انتخاب نماییم.