محیط زیست، مسئله‌ای سیاسی نیست 

محیط زیست، مسئله‌ای سیاسی نیست 

پرتال پارسی/اصفهان رئیس اداره آموزش حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: مقام معظم رهبری معتقدند که «مسئله محیط زیست، یک مسئله سیاسی نیست». چرا که وقتی آب یا هوای پاکیزه نباشد، برای هیچ‌کس نیست و این موضوع به جناح سیاسی افراد مربوط نمی‌شود.

همایش «بزرگداشت هفته منابع طبیعی، روز درختکاری و روز ملی آموزش همگانی حفظ محیط زیست» توسط انجمن علمی زیست‌شناسی و انجمن علمی علوم تجربی دانشگاه فرهنگیان اصفهان (پردیس شهید باهنر) برگزار شد.   

در این همایش، اعظم روانفر، رئیس اداره آموزش و مشارکت مردمی حفاظت محیط زیست استان اصفهان در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان با بیان اینکه هفته منابع طبیعی کاملا با محیط زیست عجین است، اظهار کرد: درختکاری نیز زیر مجموعه محیط زیست است و ۱۵ اسفند ماه را «روز ملی آموزش همگانی حفظ محیط زیست» نامگذاری کرده‌اند و از سال آینده این روز در تقویم رسمی کشور ثبت خواهد شد.

وی در ادامه اصل ۵۰ قانون اساسی را قرائت کرد و گفت: در این اصل چنین آمده است، «در جمهوری اسلامی حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد. از این‌رو، فعالیت‌های اقتصادی و غیره که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.»  

روانفر، مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست را یک کلمه کلیدی دانست و ادامه داد: اما چرا ما در زمینه آموزش محیط زیست در کشور ضعیف عمل کرده‌ایم؟اکنون معیشت مردم ورزنه که در کنار تالاب گاوخونی زندگی می‌کنند، به خطر افتاده است و گرد و غبار بلند شده از تالابی که خشکیده است، سکونت و سلامتی مردم ورزنه را با خطر جدی مواجه می‌کند. بنابراین مسئله محیط زیست موضوعی است که می‌توان گفت زندگی انسان‌ها با آن عجین شده است.  

ما در زمینه آموزش محیط زیست برنامه محور نیستیم

روانفر با تاکید بر این نکته که در زمینه آموزش محیط زیست ما برنامه محور نیستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه با تغییر دولت‌ها برنامه‌ها هم تغییر می‌کنند. در سازمان مرکزی محیط زیست، برنامه‌های راهبردی و  خوبی نوشته شده و این برنامه‌ها در حال پیگیری است. من امیدوار هستم در دولت‌های بعدی هم این برنامه‌ها پیگیری شوند.  

وی یکی از این برنامه‌ها را ایجاد خانه‌های محیط زیست ذکر کرد و افزود: در حال حاضر در استان اصفهان ۳۱ خانه محیط زیست وجود دارد، اما متاسفانه اکنون برنامه‌های عملی از این خانه‌ها دیده نمی‌شود. خانه محیط زیست یک ارگان دولتی تلقی می‌شود که مردم می‌توانند در ایجاد و برنامه‌های آن مشارکت کنند.  

رئیس اداره آموزش و مشارکت مردمی حفاظت محیط زیست اصفهان، یادآور شد: غرب در بسیاری از مسائل پیش‌تر از ما دچار خطا شد و زودتر از ما نیز در صدد اصلاح این خطاها برآمده است. این حالتی که می‌خواهند شما را ناامید کنند را از خودتان دور کنید. ما می‌توانیم بهترین باشیم. در غرب باگ‌ها و خطاهای زیست محیطی بسیاری وجود دارد، متاسفانه ما در جنگ رسانه به سر می‌بریم و آن‌ها تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا ما را ضعیف نشان دهند.

ما نتوانستیم سرزمینمان را به دنیا معرفی کنیم

وی ادامه داد: اگر آب و هوای ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کنید متوجه می‌شوید که ما در بهشت زمین زندگی می‌کنیم. اگر اراده کنید می‌توانید به برف برسید یا به جنوب بروید و آفتاب را تجربه کنید. متاسفانه ما نتوانستیم سرزمینمان را به دنیا معرفی کنیم. یک اروپایی که به ایران می‌آید می‌تواند در طول ۲۴ ساعت برف، بیابان، کویر و چهار فصل آب و هوایی را در ایران ببیند و تجربه کند.  

منطقه کرکس، پایلوت اجرای طرح مدیریت مشارکتی 

روانفر بیان کرد: امیدوارم در سرزمینتان، ایران بمانید و همگی بتوانیم دست در دست یکدیگر برای پیشرفت کشورمان تلاش کنیم. ما باید منابع را با مدیریت مشارکتی پیش ببریم و حفاظت از یک منطقه را تنها محدود به وظایف یک محیط بان ندانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در اصفهان، منطقه کرکس به عنوان پایلوت اجرای مدیریت مشارکتی مشخص شده است. پس از آن، این طرح در مناطق دیگر استان اجرا و نتایج آن به سازمان مرکزی ارائه می‌شود تا این طرح به همراه راهکارهایش در ۳۰ استان دیگر کشور نیز اجرا شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا