فرقی نمی کند در چه کسب و کاری باشید، فرقی نمی کند در ایران باشید یا خارج از ایران و فرقی نمی کند شخصی حقیقی باشید یا حقوقی! شما نیاز دارید اطلاعات کاملی از مسائل حقوقی مربوط به امور خود را داشته باشید. مطمئناً اگر شاغل هستید، زمان کمی برای فراگیری کامل امور حقوقی دارید، پس نیاز هست در کنار خود یک مشاور حقوقی داشته باشید تا در همه حال بتواند امور مختلف را از نظر حقوقی در دست بگیرد.
ما در این مطلب همراه شما هستیم تا برایتان از نقش یک مشاور حقوقی در کنار کسب و کارتان بگوییم تا هنگام و عقد قرارداد با او بدانید به چه معیارها و عواملی باید دقت بیشتری به خرج دهید.
مشاور حقوقی کیست؟ و چه وظایفی دارد؟
تعداد افراد کمی می دانند که فارغ التحصیلان رشته حقوق، به جای سردفتری، وکالت و قضاوت، حرفه مشاور حقوقی را انتخاب می کنند! این افراد می توانند در سازمان ها و شرکت ها به عنوان مشاور حقوقی مشغول به فعالیت شوند و یا در حوزه هایی نظیر امور قراردادها، امور دعاوی و امور پژوهشی به دیگران کمک کنند.
از سوی دیگر، از آن جا که مشاوره حقوقی با همکاری گروهی از وکلا و متخصصان مختلف، می تواند گزینه مناسبی برای کسب درآمد به شمار بیاید، امروزه شاهد تاسیس موسسات حقوقی توسط اشخاصی هستیم که الزاماً وکیل دادگستری یا دانش آموخته حقوق نیستند.
افراد حقیقی و حقوقی می توانند برای امور قراردادها و تنظیم قراردادهای خود از این مشاوران کمک بگیرند تا آنان نکات مهم قراردادها را بررسی و بیان کنند. همچنین آن ها می توانند وظیفه تهیه پیش نویس های قراردادها را نیز برعهده بگیرند. در برخی مواقع در بسیاری از شرکت ها، قراردادها صرفاً با تایید و امضای مشاور حقوقی به توافق نهایی می رسد.
برخی از مشاوران حقوقی در حوزه های تخصصی فعالیت می کنند. مانند مشاور حقوقی رایگان بانک یا مشاورانی که فقط با شرکت ها، سازمان های دولتی، سازمان های هنری و سازمان های ورزشی همکاری می کنند.
از جمله می توان به این موارد اشاره کرد:
1- تهیه متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آنها
2- ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و …
3- ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران و کارکنان
4- جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامه ها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و …
5- انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و …(عمدتاً در شرکتهای خصوصی)
6- جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی.
مشاور حقوقی چه کمکی به کسب وکار شما می کند؟
تا ضمن توجه به مسوولیت های کیفری، حقوقی، جزایی و انتظامی تصمیماتشان، تصمیمات صحیح تری اتخاذ نمایند و هم چنین در مواجه به مسایل حقوقی سازمانی به آنها در حل وفصل مسایل و مشکلات یاری می رساند.
در شرکت ها و سازمان های دولتی معمولاً یک بخش حقوقی متشکل از چندین کارشناس حقوقی امور مربوط به انعقاد قراردادهای خریدوفروش؛ انعقاد قراردادها و تفاهم نامه های بین سازمانی و سایر امور حقوقی دستگاه را زیر نظر دارند و معمولاً بررسی و اعلام نظر اداره حقوقی یکی از مراحل انجام عملیات فوق می باشد.
در شرکت های خصوصی ممکن است یک مشاور به چند شرکت کوچک مشاوره حقوقی بدهد و یا فقط در استخدام یک شرکت باشد. در شرکت های خصوصی بزرگ نیز مدیران شرکت از یک تیم مشاوره پرقدرت و زبردست و یک واحد حقوقی مجزا نیز بهره می برند.
مزایای داشتن یک مشاور حقوقی نسبت به وکیل
تحولات دنیای کسب وکار امروز به ویژه در حوزه تجارت الکترونیک، بسیاری از فرصت های شغلی حقوقی سنتی را با جانشین های دیگری ارائه کرده است. پتانسیل بالای اشتغال از راه دور و ارائه خدمات بر بستر اینترنت که گاه «دورکاری» یا «برون سپاری» امور نامیده می شود
می تواند مزایای بسیار زیادی را برای هم کارفرمایان و هم کارمندان به همراه داشته باشد. حوزه حقوق و به طور خاص وکالت و مشاوره حقوقی نیز از این تحولات جدا نبوده و می توان تصور کرد که یک شرکت خصوصی از خود، مسائل حقوقی خود را رفع و رجوع کند.
مشاوره در زمینه های حقوقی مختلف جزئی جدایی ناپذیر از عملکرد یک وکیل برای شرکت های خصوصی است. این مشاوره ها می تواند در بررسی اوضاع و احوال حقوقی شرکت، پیگیری امور جاری حقوقی و پیش بینی آینده آن پیش از اقدامات حقوقی خاص، بسیار حیاتی و ارزشمند باشد. اما این نیاز نیز می تواند با استفاده از خدمات حقوقی وینداد در زمینه مشاوره حقوقی و ارزیابی وضعیت حقوقی، به طور کامل پاسخ داده شود.
شاید بتوان گفت علاوه بر مزایای پیشتر اشاره شده، . برای شفاف شدن بیشتر موضوع، حالتی را تصور کنید که شرکت شما یک وکیل خبره استخدام کرده باشد که در مواقع موردنیاز اقدام به مشورت دادن و ارائه توصیه های حقوقی کند. غالباً وکلا از پر مشغله ترین افراد هستند که ممکن است به دلایل مختلف کاری و مشغله های حقوقی خارج از شرکت، بسیاری از اوقات از وجود آنها در شرکت محروم باشید.
در این مواقع وکلا را معمولاً نمی توان به آسانی پای تلفن یا پیام رسان های مجازی کشاند! اما ؛ چرا که در وینداد برای هر یک از راه های ارتباطی حقوقی، مسئول و متصدی مخصوص به آن وجود دارد و درواقع شما با یک شخص سر و کار ندارید که در صورت عدم دسترسی به او امور شرکت معطل بماند. در نتیجه زمانی که می خواهید مشاوره حضوری، تلفنی و یا مجازی دریافت کنید افراد مختلفی آماده پاسخگویی به شما هستند و با نهایت سرعت سعی در حل مشکل شما خواهند داشت.
حضور مشاور حقوقی امور قراردادها موجب تضمین قراردادی کامل و قابل اجرا است!
یکی از اهداف اصلی قرارداد این است که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل ننماید، بتوان آن را در دادگاه یا از طریق داوری پیگیری و اجرا کرد. اما اگر بدون حضور مشاور تنظیم قرارداد اقدام به عقد قرارداد نماییم، ممکن است نقص یا ایرادی در قرارداد وجود داشته باشد و بعدا برای هر دوطرف دردسرساز باشد.
در تنظیم قراردادی کامل که شامل توضیحات روشنی در مورد تعهدات طرفین است، تخصص دارد. حتی مشاور تنظیم قرارداد هنگام بررسی و بازبینی قراردادی که توسط دیگران نوشته شده است، به اصطلاحات اصلی و کلیدی که وجودشان ضروری است، توجه ویژه ای می کند.
این که تنظیم و بررسی قرارداد ما بر عهده یک مشاور حقوقی باشد، سبب می شود که قرارداد کامل و جامع باشد. یعنی هم وضعیت و شرایط فعلی را در بر بگیرد و هم ما را از شرایط غیرقابل پیش بینی در آینده محافظت کند.
به طور معمول مشاور حقوقی، قراردادها را به شکلی تهیه و تنظیم می کند که به نفع مشتریان خود باشد. این بدان معنا نیست که ما نسبت به طرف مقابل خود ناعادلانه عمل می کنیم. بلکه منظور حفاظت از حق و حقوق و سرمایه ماست.از مهم ترین و حرفه ای ترین اقداماتی که باید در مسیر رشد و توسعه کسب و کارتان انجام دهید این است که یک مشاور حقوقی را در تیم خود داشته باشید.
استخدام مشاور حقوقی شرکت
استخدام مشاور حقوقی می تواند در تمامی امور حقوقی و موارد قانونی زندگی اجتماعی به کار آید. البته به دلیل تخصصی شدن امور، مشاور حقوقی نیز ممکن است به تناسب تفاوت امور و مسائل حقوقی، تخصصی شود و هر مشاوری در زمینه خاصی که تبحر لازم را دارد، به مشاوره حقوقی بپردازد.
اگر ساکن تهران هستید و برای مسائل حقوقی خود در جست و جوی یک وکیل پایه یک کاربلد و با تجربه هستید حتما با وکلای پایه یک دادگستری تهران در تیم حقوقی ما تماس حاصل کنید.
مشاور حقوقی با تسلط کاملی که به قوانین و اصول حقوقی دارد، کلیه امور حقوقی سازمان یا شرکت از جمله تهیه و تنظیم آیین نامه ها و دستورالعمل ها، انعقاد قراردادهای داخلی و خارجی، رسیدگی و پی گیری پرونده های حقوقی و دعاوی اداری و استخدامی، شرکت در جلسات دادرسی و دفاع از حق سازمان، ارائه مشاوره حقوقی به کارکنان در صورت لزوم، انجام امور حقوقی مربوط به مناقصه، مزایده و غیره را برعهده دارد.
عبارت است از:
1_ سرعت حل و فصل مشکلات بالا می رود:
مشاور حقوقی به دلیل تسلطی که به مباحث حقوقی دارد با سرعت بیشتری مسائل حقوقی شرکت شما را حل می کند.
2_ منافع مهم و پر ارزش شرکت با حضور مشاوره حقوقی حفظ می شود:
در صورت حضور و کمک از یک مشاور حقوقی با اعتماد و ریسک کم تر به کار خود ادامه می دهید.
3_ کاهش ورود خسارات غیر قابل جبران و پر دردسر حقوقی:
بعضی از خسارات وارد شده به شرکت شما به سختی جبران خواهند شد نقش مشاور حقوقی در بسیاری از این موانع و چالش ها این است که آنها را از سر راه شرکت بر داشته و با قدرت بیشتری به فعالیت های مهم شرکت پرداخته می شود.
4_ از ورود ضرر و زیان مالی به شرکت جلوگیری می شود.
5_ رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی مطرح شده علیه شرکت:
مشاور حقوقی با توجه به تسلطی که موارد و مقررات قانونی دارد می تواند به دعاوی شرکت رسیدگی کند.
6_ ارائه مشاور و راهکارهای حقوقی مناسب و اعضای هیئت مدیره و مجامع عمومی صاحبان سهام
7_ آگاهی به نقاط قوت و ضعف شرکت :
مشاور حقوقی به دلیل ارتباط نزدیک با شرکت به نقاط ضعف و قوت شرکت آگاه است و بهتر می تواند مسائل را از میان بر دارد.