موارد استفاده از پمپ های استیل

پمپ استیل چیست و در چه صنایعی کاربرد دارد؟

در همه صنایعی که با سیالات کار می کنند، به تجهیزاتی نیاز است تا بتوان از آن ها برای انتقال مایعات استفاده کرد. پمپ‌ها یکی از ایده­آل­ترین تجهیزاتی هستند که برای پمپاژ سیالات در صنایع مختلف، طراحی شده­اند. این پمپ‌ها انواع متفاوتی دارند که پمپ استیل یکی از انواع پر کاربرد آن ها محسوب می شود. این پمپ عمدتاً از استیل ضدزنگ یا فولاد تهیه شده که باعث می شود، نسبت به دیگر پمپ‌ها از مقاومت بیش­تری برخوردار باشند. اما نحوه عملکرد و مزایای استفاده از پمپ استیل چیست؟ برای دانستن پاسخ این سوال با ما در ادامه همراه باشید.

استیل

پمپ استیل چیست؟

کروم، یک فلز سخت و شکننده است که وقتی به فولاد اضافه می شود، آن را ضدزنگ می کند. میزان کروم باید حداقل ۱۱ درصد باشد تا در برابر خوردگی محافظت شود. در فولاد ضدزنگ کروم، یک لایه اکسید کروم محکم چسبنده روی سطح فولاد تشکیل می شود. این لایه به قدری نازک است که حتی در زیر میکروسکوپ هم نمی‌توان آن را مشاهده کرد. با اضافه کردن نیکل به فولاد ضدزنگ کروم، آلیاژ قوی و انعطاف‌پذیر با مقاومت بالا در برابر خوردگی تولید خواهد شد.

استفاده از این آلیاژ در ساخت پمپ، منجر به ساخت پمپ استیل می شود. پمپ‌های ساخته شده از استیل، انقلابی عظیم در فرآیندهای صنعتی و تولید، ایجاد کرده‌اند. حتی اگر شرایط کاری بسیار گرم یا خطرناک باشد، این پمپ‌ها به‌گونه‌ای طراحی و ساخته شده­اند که انعطاف‌پذیر، محکم و مناسب برای طیف وسیعی از مایعات و مواد باشند. این امر می­تواند، به طرز قابل توجهی بهره‌وری بسیاری از تجهیزات و فرآیندهای صنعتی را بهبود بخشد.

پمپ‌های استیل چه نوع پمپی هستند؟

پمپ‌های استیل همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست، پمپ‌هایی هستند که برای ساخت آن‌ها از ورق‌های استیل مختلف استفاده می‌شود. ازجمله مهم‌ترین عواملی که روی عملکرد و کیفیت کار پمپ‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌توان به جنس آن‌ها و متریالی که برای ساخت قطعاتشان به‌کار رفته اشاره کرد. این موضوع ثابت می‌کند که پمپ‌های استیل به دلیل جنس مرغوبی که دارند، از عملکرد مناسبی برخوردار خواهند بود.

در کل باید گفت پمپ استیل به پمپی گفته می‌شود که کلگی یا بدنه بیرونی آن از جنس استیل استنلس ساخته شده باشد. این نوع استیل در برابر زنگ ضدگی، سایش، خوردگی، خط‌و‌خش و هر آسیب دیگری بسیار مقاوم بوده و طول عمر بالایی هم دارد. در ادامه اطلاعات بیشتری در خصوص انواع و کاربردهای این نوع پمپ به شما ارائه خواهیم داد.

بررسی انواع پمپ استیل درجه یک

پمپ‌های استیل می توانند، انواع مختلفی با کارکردهای متفاوت داشته باشند که برخی از آن­ها به شرح زیر هستند:

پمپ گریز از مرکز و حلزونی

این نوع پمپ‌ها کوپ غیر مستقیم هستند و دور الکتروموتور و توانشان بر اساس دبی و هد مشخص می­شود. معمولا جنس پمپ گریز از مرکز استیل ۳۱۶ انتخاب می شود. خروجی این نوع پمپ‌ها فلنچی است و مدل‌هایی که با استیل خاص تولید می شوند، کدگذاری خواهند شد.

پمپ دنده‌ای

پمپ‌های دنده‌ای بیش­تر برای پمپاژ و انتقال مواد، طراحی می­شوند. این پمپ‌ها بیش­تر در صنایع غذایی، دارویی و اسیدی کاربرد دارند و دهانه‌های خروجی متعددی برای آن­ها در نظر گرفته می شوند تا بتوانند، انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشند.

پمپ لجن­کش و کف­کش

این دسته از پمپ‌ها بسیار متنوع هستند. کف­کش­ها می توانند، انتقال آب‌های صاف سطحی را در چاه‌های نیمه عمیق انجام دهند. در صورتی که آب، دارای لجن یا اجسام خارجی باشد، پمپ کف­کش کارساز نخواهد بود و حتما باید از پمپ لجن­کش استفاده شود. پمپ لجن­کش استیل، برای لجن‌های اسیدی، آب‌های شور و فاضلاب‌های خروجی از کارخانه‌ها، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

پمپ شناور

در انتقال آب از چاه‌های عمیق، از هر پمپی نمی‌توان استفاده کرد، به همین دلیل، پمپ شناور یکی از بهترین انتخاب­ها برای این چاه­ها خواهد بود. پمپ شناوری که از استیل ساخته شده است، مقاومت و دوام بیش­تری نسبت به پمپ‌های ضدزنگ و چدنی دارد. پمپ‌های شناور دارای پروانه هستند که جنس آن می تواند، از پلاستیک یا استیل باشد.

پمپ دیافراگمی

از پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین پمپ‌ها برای انتقال سیالات غلیظ است. سیالات دارای ذرات جامد نیز، با این پمپ، قابل انتقال هستند. در ساختار این پمپ‌ها از هیچ نوع الکتروموتوری استفاده نشده به همین دلیل، احتمال انفجار در آن ها وجود ندارد. بدنه پمپ دیافراگمی می تواند، از سه ماده پروپیلن، استیل و آلومینیوم ساخته شود. از پمپ‌های پروپیلین و استیل می توان در محیط های اسیدی استفاده کرد.

کاربرد پمپ استیل در صنایع مختلف

در بخش‌های قبلی سعی کردیم شما را با پمپ استیل و انواع آن آشنا کنیم. همان‌طور که متوجه شدید، کاربرد پمپ استیل 316 در صنایعی است که حساسیت بیشتری داشته و پمپ‌های عادی برای رفع نیاز آن‌ها جوابگو نیستند؛ اما به‌طور کلی باید گفت که تمام انواع و مدل‌های پمپ‌های استیل، می‌توانند در صنایع مختلفی که نیاز به یک پمپ مقاوم و ضدآب دارند، مورد استفاده قرار بگیرند، به همین علت آن‌ها را برای شستشو و پاشش برخی از داروهای خاص یا مواد غذایی و غیره مورد استفاده قرار می‌دهند. ما در اینجا به برخی دیگر از مهم‌ترین کاربردهای این پمپ در صنایع مختلف اشاره می‌کنیم:

  • در سیستم‌های تأمین آب و فشار بالا کاربرد دارند.
  • برای دیگ‌های بخار کاربرد دارند.
  • به‌منظور تصفیه فاضلاب و آب به‌کار ‌می‌روند.
  • در صنایع غذایی کاربرد دارند.
  • برای سیستم‌های شستشو به‌کار می‌بروند.
  • در صنایع دارویی کاربرد دارند.
  • برای تولید کاغذ مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • برای پروژه‌هایی که در زیر آب قرار دارند.
  • برای پروژه‌هایی که نیاز به پمپ‌های سبک دارند.
  • در صنایع شیمیایی نیز کاربرد دارند.

پمپ استیل چه ویژگی‌هایی دارد؟

پمپ استیل به عنوان یک نوع پمپ سانتریفیوژ یا گریز از مرکز، در مدل‌های مختلف و متنوعی تولید و روانه بازار می‌شود. این محصول برای جابه‌جایی سیالاتی در صنایعی مانند صنایع غذایی، صنعت کشتی‌سازی، صنایع تولید کاغذ، صنعت کشاورزی، صنعت تولید تجهیزات تهویه مطبوع، صنعت آبرسانی و غیره کاربرد بسیار زیادی دارد. پمپ استیل قادر به جابه‌جایی سیالات سرد و گرم با دمایی در حدود منفی 25 درجه سانتی‌گراد تا مثبت 110 درجه سانتی‌گراد است.

از مهمترین ویژگی‌های پمپ‌های استیل، می‌توان به مواردی مانند مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و زنگ زدن، مقاومت بالا در برابر حرارت بالا و حریق و آتش سوزی، نظافت و تمیزشدن بسیار راحت، دوام، ماندگاری و طول عمر بالا، استحکام و مقاومت زیاد در برابر ضربه و فشار، عدم نیاز به نگهداری و مراقبت زیاد و غیره اشاره کرد.

پمپ استیل 316 چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در کارخانه‌های تولیدکننده برای تولید پمپ‌های استیل، از ورق‌های استیل در دو گرید 316 و 304 استفاده می‌شود. این ورق‌ها به دلیل عناصر به کار رفته در تولید آن‌ها، مقاومت بسیار بالایی در مقابل اکسیدکننده‌ها دارند و در تماس با آب یا قرار گرفتن در محیط‌های مرطوب دارای خاصیت ضدزنگ هستند‌. البته بین پمپ های استیل 316 و 304، مقاومت پمپ‌های استیل 316 در برابر خوردگی بسیار بیشتر از پمپ‌های استیل 304 است.

مکانیزم گریز از مرکز این تجهیزات، سبب شده‌است که برای پمپاژ آب در ارتفاع بالاتر از سی‌متر گزینه مناسبی محسوب نشوند. در ورق‌های استیل گرید 316 که برای تولید این نوع پمپ کاربرد دارد، هشت درصد نیکل و هیجده درصد کروم استفاده شده‌است. درصد خوردگی و اکسید شدن در پمپ‌های استیل 316 در هر صد سال چیزی در حدود 0.04 میلی‌متر است.

چیزی که بین پمپ‌های استیل 316 و پمپ‌های استیل 304 تمایز ایجاد می‌کند، وجود دو درصد مولیبدنیوم در ساختار آن‌هاست. وجود عنصر مولیبدنیوم در ساختار پمپ استیل 316، مقاومت این محصول را در برابر خوردگی در مقابل اسیدهای کلریدی و اسیدهای رقیق به شدت افزایش می‌دهد. به همین دلیل بسیاری از مواقع به پمپ‌های استیل 316 پمپ‌های ضداسید هم گفته می‌شود‌.

در واقع مهمترین کاربردی که می‌توان برای پمپ‌های استیل 316 عنوان کرد، انتقال اسیدهای رقیق و کلریدی است. از این نوع پمپ برای انتقال آب شور دریا هم استفاده می‌شود. از پمپ‌های استیل 316 به عنوان یک پمپ کف‌کش نیز یاد می‌کنند؛ زیرا این پمپ قادر است که در دمای 50 درجه سانتی‌گراد نیز به خوبی کار کند و انواع مختلف فاضلاب و آب‌های آلوده و کثیف را جابه‌جا کند.

قیمت پمپ استیل به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت پمپ‌های استیل 316 نسبت به سایر پمپ‌های موجود در بازار بالاتر است؛ اما صنعتگران با خرید این نوع پمپ، هرگز از سرمایه‌گذاری خود پشیمان نخواهند شد؛ زیرا کیفیت و کارایی این محصول باعث می‌شود که هزینه‌های نگهداری یا تعمیر و تعویض پمپ به میزان بسیار زیادی کاهش یابد و هزینه‌ای که برای خرید صرف شده‌است، بعد از مدتی جبران شود.

عوامل متعددی روی قیمت انواع مختلف پمپ‌ استیل تاثیرگذار هستند. کیفیت قطعات، نوع ورق استیل به کار رفته در تولید بدنه پمپ، کاربرد پمپ، ابعاد، برند تولیدکننده و غیره، عواملی هستند که روی قیمت پمپ‌های استیل موجود در بازار تاثیر می‌گذارند. در زمان خرید پمپ بدنه‌استیل، حتما باید به نوع نیاز خود توجه داشته‌باشید و از بین مدل‌های مختلف، مدل مناسب‌ را انتخاب کنید.

دکمه بازگشت به بالا