پایان نخستین جشنواره ملی فیلم مستند ۱۷

پایان نخستین جشنواره ملی فیلم مستند ۱۷

پرتال پارسی/قم نخستین جشنواره ملی فیلم مستند ۱۷ با اجرای ۵۹ فیلم مستند، در قم به کار خود پایان داد.

 نخستین جشنواره ملی فیلم مستند ۱۷ که برگرفته از نام لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) است، طی آیینی با حضور استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز گذشته ۲۰ مهرماه به کار خود پایان داد.

در این جشنواره که به همت ستاد کنگره ملی شهدای استان قم، سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) و تعدادی از نهادهای فرهنگی و هنری حدود یک سال‌ونیم در جریان بود، ۵۹ فیلم مستند پیرامون زندگی شهیدان و جانبازان دوران دفاع مقدس تولید و در مهرماه جاری به مدت هشت روز در شهر قم اکران شد.

جایزه هیئت داوران این جشنواره به تصویربردار فیلم برای «نبل برای الزهرا» و جوایز بخش‌های مردمی و آزاد نیز به کارگردانان مستندهای «جمعه دوم آبریل»، «در صف حسین»، «ننه حسین» و «اِی اِم ردیف ۱۶۰۰» رسید.

در این جشنواره همچنین علی بیطرفان یکی از هنرمندان پیشکسوت عرصه دفاع مقدس قم نیز به صورت ویژه مورد تجلیل قرار گرفت.

شهدا را آن‌گونه که بودند، معرفی کنیم

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری پنج‌شنبه شب در آیین پایانی جشنواره ملی فیلم مستند ۱۷ در تالار مرکزی شهر قم، اظهار داشت: قهرمانان همواره جاودانه‌اند، نه تنها دنیای اسلام، حتی دنیای غیر اسلام و غیر شیعه نیز به قهرمان‌های خود افتخار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما در کشورمان هزاران قهرمان داریم، ولی عده‌ای شایسته‌تر و شناخته شده‌تر هستند، بیان کرد: تا نام شهیدانی مانند سلیمانی، حججی و زین‌الدین برده می‌شود، همه در داخل و خارج کشور آنان را به عنوان شهیدان شاخص می‌شناسند.

رئیس جامعه مدرسین بیان کرد: موقعی که می‌خواهیم در مورد شهیدان مستند بسازیم، باید به مخاطبان بگوییم که شهید ما در همین جامعه پرورش یافته، ولی لطف الهی شامل حال او شده، پرواز کرده و از دنیا و تعلق‌های آن رها شده‌است.

وی با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم به یک جوان و یا نوجوان بگوییم که راه شهیدان دست یافتنی است باید شهدا را آن گونه که بودند، معرفی کنیم، تصریح کرد: شهیدان به محضی که حضرت امام(ره) فرمودند، جبهه‌ها نیاز به رزمنده دارند، روانه شدند و آن ناله‌های شب و حال و هوای جبهه آنان را ساخت و راه صد ساله را در یک شب طی کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان با تاکید بر اینکه کنگره‌هایی که برگزار می‌کنیم باید پیوست فرهنگی، هنری و رسانه‌ای داشته باشد، گفت: ما دیر سراغ هنرمندان رفتیم، و به آنان مسیر و راه برای فیلم‌سازی نشان ندادیم.

حسینی‌بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: باید به سوی هنرمندان، سینماگران آغوش بازکنیم تا عزیزانی که هنر خدادادی دارند، هنرشان را در مسیر معرفی شهیدان به عنوان بهترین انسان‌ها به نمایش بگذارند.

وی خطاب به هنرمندان گفت: این سپاهیان از این به بعد شما را رها نمی‌کنند، سراغتان خواهند آمد، آماده باشید، مسئولیت سنگینی بر عهده دارید.

قرائت بیانیه هیئت داوران 

در ادامه این آیین، بیانیه هیئت داوران جشنواره قرائت شد که در آن آمده است:

«این نخستین باری است که برای یادواره شهدای یک استان و لشکر، مسوولان یادواره، جشنواره فیلم مستند برگزار می‌کنند، هیات داوران این اقدام شایسته و همت بلند را ارج نهاده، و دست پُرمهر دبیر و دست‌اندرکاران جشنواره را می‌فشارد.

از دیگر تدابیر ارزشمندی که در برگزاری این جشنواره رخ می‌نماید، استعدادیابی همراه با آموزش و ترییت نسل جدیدی از مستندسازان جوان و علاقه‌مند به این حوزه در استان نه چندان بزرگ قم است.

حدود ۶۰ اثر مستند پیرامون زندگی شهیدان و جانبازان قم با استفاده از ظرفیت‌های بومی و محلی این استان ساخته شده و این اقدام نشان از عمق اعتماد و دوراندیشی مدیران جشنواره دارد، هیات داوران تلاش و پشتکار فیلمسازان جوانی که با جسارت و شجاعت برای اولین بار، فیلم مستند تولید نموده‌اند را ارج نهاده، و با توجه به نقاط قوت یاد شده، جهت ارتقا و پیشرفت فیلم‌سازان شرکت کننده بیان نکته‌هایی را ضروری می‌داند.

متاسفانه ساختار اکثر فیلم‌ها، شبیه و نزدیک هم بوده، و تنوع در ساختار چندان به چشم نمی‌آمد؛ نوآوری و خلاقت که ذاتی هنر و هنرمند است، ضعیف جلوه می‌نمود و این آغاز یک حرکت بزرگ است که اکنون در مسیر آن قرار گرفته‌ایم و برای پیمودن این راه از هیچ کوششی دریغ نکنید که راه طی نشده بسیار است.

هیئت داوران تمام آثار را با نگاه فنی و هنری و محتوایی مورد بازبینی و ارزیابی قرار دادند و آثار منتخبی که شایسته دریافت جایزه و تقدیر شناخته شدند، دیدگاه و نظر جمعی هیئت داوران است.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا