کابینت روشویی استاندارد چه ویژگی هایی دارد ؟

کابینت روشویی امروزه به یکی از ملزومات در طراحی دکوراسیون سرویس بهداشتی مدرن تبدیل شده است. روشویی‌ کابینتی علاوه بر یکپارچه سازی فضا و کمک به زیبایی آن، مکان مناسبی برای نگهداری لوازم بهداشتی است. امروز انواع روشویی کابینتی از نظر جنس، قیمت، طرح و ابعاد در بازار موجود است. گاهی اوقات به دلیل محدودیت فضا، ابعاد استاندارد کابینت روشویی در اولویت قرار می گیرد و پس از آن به سایر عوامل مانند جنس، نوع کابینت و … پرداخت می شود.

استاندارد

استاندارد روشویی برای مدل ‌های مختلف آن باید رعایت شود. برای مثال چنانچه روشویی کابینتی بدون پایه باشد، ارتفاع روشویی از زمین تفاوتی ندارد. درحالیکه برای روشویی ایستاده، مهم است که ارتفاع مناسب رعایت شود. در این مقاله سعی داریم با راهنمایی در انتخاب ابعاد استاندارد روشویی کابینتی به شما کمک کنیم تا مناسب ترین کابینت روشویی را برای منزلتان تهیه کنید.

ابعاد استاندارد روشویی کابینتی چگونه است؟

استاندارد قد روشویی باید طوری باشد که از زمین فاصله مناسبی داشته باشد تا تمامی افراد با هر قد و سایزی بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. شیرآلات معمولا به صورت توکار و روکار نصب می ‌شوند. فاصله شیر تا روشویی به ویژه در مدل توکار، نباید زیاد باشد. برای انتخاب ابعاد استاندارد روشویی کابینتی باید به عرض آن نیز توجه داشت. عرض روشویی باید به گونه ای باشد که پس از نصب، فاصله کافی برای ایستادن فرد جلوی آن وجود داشته باشد. نکته مهم دیگر، فاصله درب تا روشویی است. این فاصله باید به گونه ای باشد تا مانع باز و بسته شدن درب سرویس بهداشتی نشود. توصیه می شود در سرویس های بهداشتی کوچک از روشویی کوچک بدون پایه استفاده کنید.علاوه براین سایز روشویی باید به‌گونه ‌ای انتخاب شود که لوله‌ های آب گرم و سرد به خوبی پشت آن مخفی شوند.

انتخاب سایز مناسب کابینت روشویی

ابعاد استاندارد کابینت روشویی برای آسایش و راحتی افراد خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است. شما می توانید متناسب با قد و انتظاراتتان از ابعاد آن را اندازه گیری کرده و سفارش دهید. برای تعیین ابعاد استاندارد روشویی توجه به نکات مهمی از جمله فاصله تا آینه، شیرهای اهرمی و معمولی و فاصله آن تا زمین حائز اهمیت است. بهترین کار این است که محصولی با ابعاد استاندارد خریداری کنید تا برای همه افراد در تمامی سنین قابل استفاده باشد.

از جمله نکات لازم در هنگام اندازه گیری ابعاد استاندارد کابینت روشویی عبارت اند از:

  1. عرض استاندارد کابینت روشویی چهل تا 55 سانتی متر است.
  2. طول مناسب کابینت روشویی چهل تا شست سانتی متر است.
  3. ارتفاع معمول کابینت روشویی 80 سانتی متر است.
  4. فاصله تا درب سرویس بهداشتی 70 تا 80 سانتی ‌متر است.
  5. حداکثر ابعاد روشویی 110 در 110 سانتی ‌متر است.

عرض کابینت روشویی باید چگونه باشد؟

در انتخاب ابعاد استاندارد کابینت روشویی و نیز عرض آن، لازم است ابتدا به فضای سرویس بهداشتی توجه کنید. اینکه قرار است کابینت کجای سرویس بهداشتی نصب شود؟ و در محدوده مورد نظر چقدر فضا دارید؟ پس از آن محل قرارگیری لوله‌ های ورودی و خروجی آب و فاضلاب را در نظر بگیرید. عرض کابینت باید به گونه ای باشد که روی لوله ها را بپوشاند.

مرحله بعدی تعیین محل قرارگیری شیر روشویی است. دانستن این که شیر روشویی در مرکز کابینت قرار دارد یا به سمت چپ و راست متمایل است، باعث می‌شود محل نصب کابینت به چپ یا به راست تغییر کند. نکته مهم بعدی در نظر گرفتن فضای لازم برای بازشدن در سرویس بهداشتی و همین طور در و کشو‌های کابینت است. در پایان لازم است کابینتی انتخاب کنید که فضای کافی برای رفت ‌و آمد و راحتی افراد باقی بگذارد.

تعیین ارتفاع استاندارد کابینت روشویی

تعیین ارتفاع روشویی از جمله بخش هایی است که دقت بالاییرا می طلبد. ارتفاع نصب روشویی کابینت دار دیواری اهمیت زیادی دارد. زیرا اگر شما این اندازه را درست رعایت نکنید باعث اذیت شدن استفاده کننده از روشویی خواهد بود.

در صورتی که در ارتفاع بالاتری نصب شود دسترسی و تسلط به شیر روشویی سخت می شود و در صورتی که در ارتفاع پایین تر از حد مجاز نصب شود باعث می شود استفاده کننده احساس کمر درد داشته باشد. بنابراین نصب دقیق روشویی باعث تسلط استفاده کننده به شیر روشویی می شود.

همانطور که در بالا اشاره شد ارتفاع استاندارد برای نصب روشویی دیواری ۸۵ تا ۹۰ سانتی متر است. البته با توجه به این که اعضای خانواده از چه میانگین قدی برخوردارند، می توان این اندازه را تغییر داد. همچنین در تعیین ابعاد استاندارد روشویی کابینتی، بهتر است عمق حوضچه برای روشویی کمتر از 10 سانتی متر نباشد.

کابینت روشویی مناسب سرویس بهداشتی های کوچک

در سرویس های بهداشتی کوچک، وجود روشویی کابینتی علاوه بر دادن جلوه زیبا، باعث می شود که فضا بزرگ تر به نظر برسد. به علاوه فضای زیر کابینت ها خالی می شود که کارتان در تمیز کردن کف سرویس بهداشتی را بسیار راحت می کند. معمولا برای سرویس های کوچک، انتخاب روشویی کابینتی سفید یا روشن بهترین انتخاب است.

چرا که رنگ سفید فضای شما را روشن ‌تر و جادارتر جلوه می‌ دهد. همچنین، برای استفاده بهینه از فضای سرویس بهداشتی می‌ توانید به سراغ روشویی‌های کابینتی که در کنج قرار می‌ گیرند، بروید. همچنین بهترین انتخاب در سرویس هایی با قضای کوچک، نصب کابینت روشویی دیواری است.

از آنجایی که این مدل کاملا به دیوار پیچ می ‌شود و اغلب در ابعاد کوچک طراحی و اجرا می‌ شود. از بخش زیری این مدل روشویی می ‌توان برای قرار دادن دمپایی ‌ها و سطل زباله استفاده نمود.

کابینت روشویی مناسب سرویس بهداشتی های بزرگ

اگر محدودیت فضا ندارید از مدل ایستاده استفاده کنید. این مدل بهترین انتخاب برای یک سرویس بهداشتی بزرگ است. این نوع روشویی ‌ها فضای کابینتی بیشتری به نسبت روشویی کابینتی دیواری دارند و فضای کافی برای قرار گرفتن لوازم بهداشتی و شوینده ‌ها را در اختیار شما قرار می دهد.

در این مدل روشویی کابینتی می توانیم طراحی های مختلفی برای پایه ها و مدل روشویی و سنگ های انتخابی آنها داشته باشیم. در اکثر کابینت ‌های ایستاده فضای کافی برای قرار دادن لوازم بهداشتی تا انواع شوینده وجود دارد.

این عامل کمک می ‌کند نظم و ترتیب فضای شما به خوبی حفظ شود. ویژگی دیگر مدل ایستاده، استحکام و ایمنی آن است. یکی از بزرگترین مزایای روشویی کابینتی ایستاده را می توان به نصب آسان آن نسبت داد. توجه داشته باشید که هرگز روشویی کابینتی ایستاده را بدون اتصال به دیوار سرویس بهداشتی قرار ندهید. این محصولات باید به دیوار متصل باشند.

کدام کابینت روشویی برای کدام دکوراسیون مناسب است؟

روشویی‌ های کابینتی از تنوع طرح و رنگ گسترده‌ای برخوردارند. برای انتخاب مدل مناسب علاوه بر ابعاد استاندارد روشویی کابینتی  باید به نکات زیر توجه کنید:

منظور از سبک مدرن فضایی خلوت، مرتب و ساده است. توصیه ما به شما در سبک‌ های مینیمال و مدرن استفاده از کابینت روشویی دیواری است. برای این نوع روشویی، جنس پی وی سی با طرح ساده و یکدست بهترین انتخاب است. برای هماهنگی هر چه بیشتر، می توانید از یراق آلات و کاسه روشویی توکار بهره بگیرید.

  • سبک کلاسیک:

منظور از سبک کلاسیک فضایی با دکور مجلل و لوکس است که کابینت روشویی ایستاده بهترین انتخاب برای چنین فضایی است. کابینتی مجلل با پایه های انحنا دار، جزئیات، کنده کاری و

کلام آخر

روشویی کابینت دار می ‌تواند یک عامل موثر در ایجاد فضای مدرن و زیبا در سرویس ‌بهداشتی باشد. در واقع استفاده از این سبک روشویی، باعث می ‌شود که فضای سرویس‌ها با دکوراسیون مدرن خانه امروزی هماهنگی بیشتری داشته باشند. همانطور که گفته شد اولین و مهم ترین عاملی که در انتخاب کابینت مناسب خانه شما موثر است، متراژ سرویس ‌بهداشتی می باشد.

از بهترین راهکارهایی که به شما در انتخاب روشویی کابینتی مناسب کمک می ‌کند، تصویرسازی فضا است. اندازه‌ گیری دقیق، تعیین محل قرارگیری کابینت، سنگ مناسب روشویی کابینتی و حتی تعیین فضای مناسب برای آینه، به شما کمک می ‌کند تا بهترین مدل و سبک کابینت روشویی را برای سرویس ‌بهداشتی انتخاب و خریداری کنید.

تزئینات انتخابی فوق العاده است. استفاده از رنگ‌ های روشن مانند طلایی و کرم در تزئینات روشویی، زسرویس بهداشتی جزء فضاهایی است که نیاز بسیاری به نظافت و حفظ بهداشت دارد. به همین جهت باید در انتخاب دکوراسیون سرویس بهداشتی به این نکته توجه بسیاری کرد.

روشویی یکی از مکانهایی است که بهداشت محیط را فراهم می کند. با انتخاب روشویی مناسب می توانید بهداشت و نظم محیط را فراهم کنید.

استفاده از روشویی های کابینتی محیطی به دور از آلودگی ایجاد می کند. از آنجایی که محیط سرویس بهداشتی مرطوب است، فضای مناسبی برای گسترش میکروب و آلودگی می باشد برای همین استفاده از روشویی کابینتی استاندارد وسایل مورد استفاده در سرویس بهداشتی را از آلودگی دور می کند.

از نظر طراحی و دکوراسیون داخلی استفاده از روشویی کابینتی باعث برقراری نظم در فضا می باشد. ذخیره سازی وسایل شوینده سرویس بهداشتی در کابینت نظم و ترتیب را در فضا برقرار می کند.

روشویی کابینتی فضایی منظم و یکپارچه به وجود می آورد

انواع روشویی کابینتی استاندارد

مدل دیواری: برای فضاهای کوچک بهترین انتخاب است.این نوع از نظر بصری فضای باز ایجاد می کند و حجم کمی اشغال می کند. نظافت آنها بسیار راحت است چون پایین آنها خالی است و به راحتی قابل شستشو می باشد.

مدل پایه دار یا ایستاده: برای فضاهای بزرگ تر قابل استفاده است. این نوع بسیار جادار بوده و نظم دکوراسیونی بالایی دارد. استحکام و ایمنی روشویی کابینتی پایه دار بیشتر است. این مدل نیاز به نصب ندارد.

روشویی کابینتی به دو صورت پایه دار و دیواری موجود است

ابعاد روشویی کابینتی استاندارد

ارتفاع: اگر از روشویی دیواری استفاده می کنید ارتفاع مهم نیست. ولی در پایه دار باید ارتفاع آن طوری باشد که شیر روشویی فاصله مناسبی با کاسه داشته باشد. اصولاً ارتفاع آن را 80 سانتی متر در نظر می گیرند.

عرض روشویی کابینتی استاندارد باید به گونه ای باشد که بتوان به راحتی روبروی آن ایستاد. در سرویس بهداشتی به داخل باز می شود پس در انتخاب عرض آن به اندازه در ورودی دقت کنید. اصولاً عمق 40 تا 55 سانتی متر را در نظر می گیرند.

طول باید طوری باشد که تاسیسات روشویی پشت آن مخفی شود. اصولاً 40 تا 60 سانتی متر را برای طول انتخاب می کنند.

روشویی کابینتی برای هر سبکی مورد استفاده است

کیفیت روشویی کابینتی استاندارد

کیفیت کابینتی که انتخاب می کنید به جنس آن بستگی دارد. باید در انتخاب به جنس توجه کنید. در گذشته از جنس فلز و چوب استفاده می کردند. از آنجایی که سرویس بهداشتی محیطی مرطوب و بخار دارد چوب و فلز خیلی زود فرسوده شدند. ام دی اف جای آنها را گرفت ولی مقاومت زیادی در برابر رطوبت نداشت.

امروزه برای روشویی کابینتی استاندارد از پی وی سی استفاده می شود. جذب رطوبت و بخار پایینی دارد. نظافت آن راحت است. سطح یکدستی دارد که باعث زیبایی است. قیمت روشویی کابینتی مناسبی نیز دارد.

روشویی کابینتی با ابعاد مناسب و رنگ متناسب با فضا تاثیر بسیاری در دکوراسیون سرویس بهداشتی دارد

بنابراین برای انتخاب دقیق ابعاد استاندارد کابینت روشویی، حتما به مقدار فضای سرویس بهداشتی خود توجه کنید. انتخاب مدلی نامتناسب با فضای سرویس بهداشتی موجب می شود یک روشویی کابینتی کوچک در دکوراسیون سرویس بهداشتی بزرگ گم شود. از طرفی فراهم کردن مدلی بزرگ برای فضای کوچک سرویس بهداشتی، اصلا کار هوشمندانه ای نیست.

 

دکمه بازگشت به بالا