یک کارشناس بهداشت توصیه کرد: برای کاهش عوارض آلودگی هوا، خانه را مرطوب نگه دارید، همچنین آب و مایعات فراوان بنوشید.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی کمری اظهار کرد: کودکان، سالمندان و زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای، قلبی و عروقی، تنفسی و آسم از گروههای حساس و مستعد ابتلا به بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا و بسیار آسیبپذیر هستند.
وی با بیان اینکه هوای آلوده باعث افزایش اختلالات تنفسی مانند آسم و برونشیت میشود، افزود: ژنتیک فرد، ابتلا به بیماریهای زمینهای و نوع تغذیه بر حساسیت فرد به آلودگی هوا تاثیرگذار است.
این کارشناس یادآور شد: در شرایط آلودگی هوا برای کسانی که خروج از منزل ضرورتی ندارند، ماندن در خانه بهترین راهکار است تا خود را از مواجهه با هوای آلوده دور نگهدارند. همچنین بهتر است در و پنجرهها را بسته و درصورت داشتن دستگاه تهویه هوا آن را در حالت بازچرخش قرار دهید.
وی گفت: خانه را مرطوب نگه دارید و از کشیدن سیگار اجتناب کنید؛ همچنین با توجه به این که آلودگی هوای سبب تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه میشود بهتر است با نوشیدن آب و مایعات از خشک شدن گلو جلوگیری کنید.
کمری ادامه داد: با استفاده از دستگاههای بخور میتوان رطوبت خانه را متناسب کرد. در این شرایط کشیدن سیگار و استفاده از وسایل گرمایشی مثل شومینه سبب کاهش کیفیت هوا در منزل میشوند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از گلها و گیاهان آپارتمانی و استفاده از دستگاههای تصفیه کننده هوا میتواند در بهبود کیفیت هوای داخل خانه موثر باشد.
این کارشناس بهداشت با بیان اینکه نرمش و ورزش در روزهای آلوده باید در منزل یا باشگاههای ورزشی مسقف و دارای سیستم تهویه انجام شود، افزود: از ورزش کردن در فضای باز به ویژه فعالیتهای سنگین و طولانی مدت مثل دویدن و دوچرخهسواری که سبب افزایش میزان تعداد تنفس میشود، خودداری شود.
وی گفت: از ماسک مناسب آلودگی هوا استفاده کنید. ماسکهای مناسب در این شرایط آلودگی شامل انواع ماسکهای N۹۵، KN۹۵ و FFP۲ هستند که میتوانند با استفاده از استانداردهای شناخته شده بینالمللی تا ۹۵ درصد ذرات معلق را فیلتر کنند.
کمری یادآور شد: افراد دارای بیماریهای قلبی و تنفسی و زنان باردار قبل از استفاده از این ماسکها با پزشک خود مشورت کنند. در ضمن کسانی که مبتلا به آسم هستند حتما اسپریهای مخصوص خود را همراه داشته باشند.
وی ادامه داد: براساس تحقیقات صورت گرفته آلودگی هوا ممکن است سبب تشدید شیوع و عوارض برخی بیماریها شود، بنابراین در روزهایی که هوا در شرایط ناسالم است از احوال دوستان، همسایگان و خویشاوندان سالمند دارای بیماریهای قلبی و تنفسی آگاه شویم.