نمایشگاه آثار مسلم علمزاده با عنوان «این خانه عزادار حسین (ع) است» روز جمعه ـ ۱۳ مردادماه ـ در گالری هنر، فرهنگسرای ارسباران گشایش مییابد.
به گزارش پرتال پارسی، نمایشگاه «این خانه عزادار حسین (ع) است» حاصل یک سال طراحی و اجرا بر روی ۱۵ اثر دیورامای هنرمند مسلم علمزاده است که به صورت قابهای قابل نصب بر روی دیوار ساخته و ارائه شده است.
این آثار در واقع نمونههای ساختهشده از روی تصاویر بناهای موجود در شهرهای تهران، مشهد و بوشهر هستند که حاصل چند سال عکاسی و گردش در محلات مختلف این شهرها توسط هنرمند بوده و بخشی از این بناها دیگر موجود نیست.
گفتنی است، دیوراما (Diorama) یا ژرفانما، ساخت ماکتهایی سهبعدی در اندازههای واقعی یا بهصورت نمونههای مینیاتوری است که در هنر امروز، با هدف آموزش و سرگرمی، چشماندازهایی از رویدادهای تاریخی، منظرههای طبیعی و نماهای شهری را به نمایش میگذارند.
هنرمند نمایشگاه «این خانه عزادار حسین (ع) است» در تاریک و روشن این جهان «عینی» جستجویی آغاز کرده و اشیائی (خانه و ضمایم آن) از آن را با گذر از جهان «ذهنی» خویش تبدیل به «ابژه»ی هنری ساخته است.
«خانه» وقتی تبدیل به «ابژه»ی هنری شده که در اندازه جدید(مینیاتوری) و به واسطه «بازنمایی» ارائه و «نماد» پرچم (در عزای امام حسین (ع) و یارانشان) بر آن «ضمیمه» شده است؛ این یک «گزینش» است توسط هنرمند «آگاه» و «درک» او نسبت به این اشیاء. اگر «خانه»ها را نمادی از نوع مشخصی از شیوه زندگی کردن بدانیم، هنرمند اصرار بر «بازنمایی» آیین «عزا»ی امام حسین (ع) بر بستر آن داشته، چراکه معتقد است: «ریشههای طریقت شیعی از همین شیوه های زندگی کردن زنده مانده است».
به دلیل «تغییر» در اندازهها، جزئیاتی از فضای بیرونی خانه در یک «لحظه» بر مخاطب (سوژه) نمایان خواهد شد که پیش از این امکان درک آن برای او وجود نداشت. اینجا، به جای ورود «مخاطب» به خانه، خانه و ضمایم آن در «ادراک» مخاطب وارد خواهد شد؛ مخاطب می تواند «خانه»ی «عزادار» را با خود هر کجا خواست ببَرد، و آن را همچون تابلویی بر دیوار بیاویزد. در این لحظه و مکان است که آگاهی هنرمند و بازنمایی او در «هویت» دستکاری شده خانه به عنوان محلی برای سکون و آرامش تبدیل خواهد شد به محلی برای هشدار! هشدار که گویا چیزی درحال «فراموشی» است و شاید از این پس، باید منتظر تابلویی از آن باشیم.
بر اساس اعلام فرهنگسرای ارسباران علاقهمندان به هنر دیوراما میتوانند همه روزه به جز روزهای تعطیل تا ۲۲ مردادماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ تا ۱۸ با مراجعه به نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه و یا با شماره ۲۲۸۷۳۳۹۹ تماس حاصل کنند.
انتهای پیام