یکی از مزیت های عایق الاستومری ساخت جدید، استفاده ی آسان و بدون پیچیدگی ازآن می باشد .همچنین در مقایسه با عایق های سنتی، مانند پشم شیشه و… که تبعات استفاده از آن ها آسیب به محیط زیست را به دنبال داشت، امروزه عایق الاستومری هیچ گونه تهدیدی برای محیط زیست به شمار نمی رود. انواع عایق الاستومری مانند نخ دار مسلح یا عایق فوم الاستومری بدون هالوژن به دلیل نوع ساختار سلولی بسته ای که دارند، از جذب و عبور رطوبت ویا حرارت جلوگیری کرده وبنابراین در برابر تغییرات جوی محافظ مناسبی بوده و به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای عایق کاری تمامی تاسیسات می باشد.
از مهمترین نکاتی که درمورد عایق سازی ساختمان ها باید مورد توجه قرار بگیرد، نوع سیستم حرارتی و برودتی ساختمان موردنظر، محدوده ی جغرافیایی و توجه به سطحی که در تماس با محیط می باشد است. یک نوع مناسب برای عایق کاری سازه هایی مانند ساختمان ها، عایق پلی یورتان بدون هالوژن است که به دلیل نوع ساختار ومقاومت بالایی که در برابر حرارت دارد اغلب به عنوان محافظی در مقابل رطوبت به کار برده می شود.
کاربردهای لاستیک NBR
بد نیست بدانید که بیشترین تولید لاستیک نیتریل یا NBR توسط دوکشورچین وتایوان می باشد. همان طور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، عایق الاستومریNBR از مقاومت بالایی برخورداراست.این مقاومت حتی در برابر سوخت های مایع و روغن ها نیزقابل مشاهده است و به همین دلیل درواقع کاربرد اصلی آن در ارتباط با همین مواد می باشد. این نوع عایق دارای نام های تجاری نیپل (Nipol) و یوروپرن (Europrene) نیز می باشد و به جرأت می توان گفت از بهترین عایق های تولید شده برای عایق کاری لوله و یا دیوارهای تاسیسات مختلف می باشد.
اما این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که لاستیکNBR که یک نوع لاستیک مصنوعی است، دارای قیمت بالایی بوده و بنابراین بسیار مهم است که علاوه برمقاومت بالایی که در برابرضربه و فشار دارد، در برابرساییدگی و فرسایش در اثر حرارت بالا نیز ازدوام وعمربالایی برخوردار باشد. از دیگر کاربردهای مهم NBR، در صنعت اتومبییل می باشد که در بخش های مختلف کاربرد دارد مانند شلنگ هایی که برای حمل سوخت و یا روغن مورد استفاده قرار می گیرند. برای درزگیرهایی مانند درزگیر یاتاقان، یا برای محفظه ی روغن، برای لنت ترمز و یا درزگیر پمپ آب نیز از آن استفاده ی فراوانی می گردد.
به جزکابردهای مفید لاستیک NBR در زمینه ی تجهیزات اتومبیل، می توان کابردهای دیگرآن در سایر بخش ها مانند ساخت دستکش،عایق کاری لوله ها، تولید کفش کار و حتی ظروف را نیزنام برد. بهتر است مطلب برای انتخاب یک عایق مناسب باید چه مواردی را رعایت کرد؟ را هم مطالعه نمایید و برای به سایت فراعایق سر بزنید. همان طور که اشاره کردیم NBR یکی از پرکابردترین محصولات مورد استفاده درلاستیک سازی و دیگر صنعت های مهم می باشد.یکی از مؤلفه های اصلی در جلب رضایت مشتریان، مقاومت مثال زدنی آن دربرابرضربات و آسیب های محیطی مختلف می باشد که سبب شده افراد، تنها با یک بار صرف هزینه از ورود خسارت های جبران ناپذیربه تاسیسات خود ممانعت نمایند.
راهنمای لازم درباره عایق الاستومری
با توجه به اینکه عایق الاستومری در دهه ۵۰ میلادی اختراع و تولید شده است اما هنوز ممکن است برای برخی از افراد ابهاماتی در ز زمینه عملکرد ویژگی ها و مزایای این عایق وجود داشته باشد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با عایق الاستومری به طور کامل آشنا کنیم.
عایق الاستومری در واقع یک لاستیک مصنوعی می باشد که می تواند از ساختار سلول بسته یا سلول باز تولید شود و به شکل رولی یا لوله ای باشد. بهتر است بدانید که لبه خارجی این عایق از سطحی صاف برخوردار است که به عنوان یک حائل بخار عمل می کند، همچنین بدانید از که خیلی مهم است. به خاطر داشتن ویژگی انعطاف پذیری در عایق الاستومری در مقایسه با عایق های سخت مثل شیشه سلولی،فوم فنولیک پلی ایزو نسبت به ترک خوردگی و شکستگی و یا از بین رفتن متریال کمتر حساس است. یکی دیگر از ویژگی های عایق الاستومری این است که فاقد فیبر و ترکیبات آلی است.
عایق الاستومری سلول بسته به دلیل داشتن توانایی استثنایی که در کنترل چگالش در سیستم های مکانیکی با دمای پایین دارد. این نوع عایق بیشتر برای سیستم های تهویه مطبوع و همین طور لوله کشی ها و سیستم های برودتی استفاده می شود. این نوع عایق بخاطر سلول بسته بودن، اجازه نفوذ بخار آب آب را به داخل آن می دهند به همین خاطر بهترین انتخاب برای محافظت از لوله ها و تجهیزات می باشد. همچنین عایق الاستومری در مقابل یکی از مهمترین مشکلات و نگرانی ها در صنایع مختلف ایجاد خوردگی در زیر عایق، مقاوم است.
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد استفاده از عایق الاستومری منجر به صرفه جویی در هزینه ها می شود، زیرا زمانی که بخار آب یا آب یا رطوبت به داخل عایق نفوذ کند موجب از بین رفتن سیستم های مکانیکی گران قیمت خواهد شد. بنابراین با استفاده از این نوع عایق ها از نفوذ بخار آب جلوگیری می شود در نتیجه نیاز به صرف هزینه زیاد برای سیستم های مکانیکی نمیشود. چنانچه سیستم عایق کاری به درستی طراحی انتخاب و نصب شود می تواند به خوبی هدر رفتن یا افزایش گرما و چگالش را مدیریت کند.
همچنین موجب میشود طول عمر سیستم مکانیکی افزایش یابد توجه داشته باشید که عایق الاستومری سلول بسته برخلاف سلول باز آن زمانی که با رطوبت در تماس قرار می گیرد بازده حرارتی خود را از دست نمی دهند و هرگز موجب رشد قارچ و کپک نمی شود. یکی از اساسیترین نکاتی که باید در زمان انتخاب عایق طراحی و نصب آن در نظر گرفته شود، ضخامت آن می باشد. عواملی مثل دمای خط لوله آب یا گاز، سایز آن، نوع لوله، رطوبت نسبی، دمای محیط و اینکه آیا از محافظه جکت خارجی برخوردار است یا خیر در انتخاب ضخامت عایق الاستومری موثرند.
کاربرد عایق الاستومری
عایق الاستومری کاربردهای بسیار زیادی دارد که در این مطلب به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد پس با ما همراه باشید. کاربردهای عایق الاستومری عبارتند از:
- عایق کردن تجهیزات و لولههای آب سرد
- عایق کاری لوله های سیستم های تهویه
- عایق کاری لوله های آب گرم و آب سرد خانگی
- عایق کردن لوله های سیستم های برودتی
- عایق لوله VRF
- عایق کاری لوله های کرایوژنیک
- عایق کاری صوتی برای لوله ها و داکت ها
- برای ایجاد مقاومت در برابر اشعه uv
- آستر داکت
- ریپینگ داکت
در شرایطی که عایق بدون هیچ روکشی در برابر اشعه یو وی قرار داده شود با گذشت مدت زمانی ممکن است تخریب شود به همین خاطر تولید کننده بایستی روکشی مخصوص برای محافظت از آن در برابر اشعه uv در نظر گرفته شود.