مهم ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته ای که گذشت

مهم‌ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته‌ای که گذشت

از پیش بینی طوفان قوی در ایالت «فلوریدا»ی آمریکا گرفته تا تایید اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» از جمله مهم ترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بوده اند.

به گزارش پرتال پارسی حوادث مختلف یافته ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت های محیط زیستی در سراسر دنیا هفته گذشته نیز در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.

رخدادهای دیگری چون سیل در تایلند یا افزایش پوشش گیاهی در قطب جنوب به دلیل گرمای جهانی بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهم ترین این رویدادها را به اختصار مرور می کنیم:

سیل در بوسنی و هرزگوین جان ۱۶ نفر را گرفت

بر اثر جاری شدن سیل ناشی از بارش شدید باران در بوسنی و هرزگوین دست کم ۱۶ نفر جان باختند.

مقامات محلی بوسنی و هرزگوین اعلام کردند در حوادث مرتبط با بارندگی های شدید و جاری شدن سیلاب در بخش هایی از این کشور دست کم ۱۶ تن جان خود را از دست داده اند.

مقامات محلی همچنین اعلام کردند عملیات جست وجو و نجاتِ سایر حادثه دیدگان ادامه دارد.

رسانه های محلی می گویند یک نوزاد نیز در میان قربانیان بوده است.

افزایش پوشش گیاهیِ قطب جنوب به دلیل گرمای جهانی

پوشش گیاهی در سراسر شبه جزیره قطب جنوب طی چند دهه گذشته بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است و کارشناسان معتقدند که عامل این تغییر بحران آب و هوایی است که باعث گرم شدن این قاره یخی شده است.

تجزیه و تحلیل داده های ماهواره ای نشان داد در سال ۱۹۸۶ کمتر از یک کیلومتر مربع پوشش گیاهی در جنوبگان وجود داشته اما تا سال ۲۰۲۱ تقریباً ۱۲ کیلومتر مربع پوشش سبز در این منطقه مشاهده شده است. محققان دریافتند که گسترش گیاهان عمدتا خزه ها از سال ۲۰۱۶ میلادی سرعت گرفته است.

رشد پوشش گیاهی در قاره ای که یخ و سنگ بر آن غالب است نشانه ای از رسیدن گرمای جهانی به قطب جنوب است. دانشمندان هشدار دادند که این گسترش می تواند راهی برای ورود گونه های مهاجم بیگانه به اکوسیستم بکر قطب جنوب باز کند.

سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد

آژانس بهداشت سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد استفاده از اولین آزمایش تشخیصی «ام پاکس» (آبله میمونی) را تایید کرده است ابزاری کلیدی در کشورهایی که با شیوع این بیماری مبارزه می کنند.

بنابر اعلام مرکز کنترل بیماری اتحادیه آفریقا بیش از ۸۰۰ نفر در سراسر آفریقا به دلیل ابتلا به آبله میمونی جان باخته اند جایی که این بیماری به طور رسمی در ۱۶ کشور شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه ای اعلام کرد: تأیید استفاده اضطراری از این آزمایش در گسترش ظرفیت تشخیصی در کشورهایی که با شیوع بیماری ام پاکس مواجه هستند حیاتی خواهد بود.

این آزمایش که سنجش Alinity m MPXV نام دارد امکان تشخیص ویروس ام پاکس از سواب های گرفته شده از ضایعات انسانی را فراهم می کند.

خشکسالی و کاهش بی سابقه سطح آب در رودخانه آمازون

با تشدید خشکسالی در سراسر برزیل سطح آب در شاخه های اصلی رودخانه آمازون به پایین ترین حد خود رسیده است.

کارشناسان می گویند برخی از مناطق مرکزی این کشور بیش از ۱۵۰ روز است که بارندگی نداشته اند.

روز جمعه سطح آبِ رودخانه «نگرو» در «مانائوس» در ایالت «آمازوناس» واقع در شمال غرب برزیل به ۱۲.۶۶ متر رسید که این کمترین میزان از زمان شروع رصد سطح آب در سال ۱۹۰۲ است.

ویدئویی که توسط خبرگزاری رویترز تهیه شده نشان می دهد شاخه دیگری در نزدیکی مانائوس در حال خشک شدن است و بستر رودخانه ها در مناطق وسیعی آشکار شده است و مردم در حال راه رفتن روی زمین خشک دیده می شوند.

سیل در تایلند هزاران خانواده را تحت تاثیر قرار داده است

رسانه های محلی تایلند روز یکشنبه گزارش دادند سیل گسترده بیش از ۳۰ هزار خانواده را در سراسر این کشور تحت تاثیر قرار داده و عملیات امداد و نجات در حال انجام است.

روزنامه «بانکوک پست» خبر داد ۲۰ استان شمال و شمال شرقی این کشور هنوز برای مقابله با تأثیرات سیل در تلاش هستند.

به گفته وزارت پیشگیری و کاهش بلایای تایلند سیل در چندین منطقه ۳۴ هزار و ۳۷۳ خانواده را تحت تاثیر قرار داده است.

همچنین دست کم ۲۶ نفر در سراسر این کشور به دلیل سیل از تاریخ ۱۶ اوت امسال تاکنون کشته شده اند.

رودخانه های جهان در ۲۰۲۳ با خشک ترین سال در ۳ دهه اخیر مواجه شدند

طبق گزارش آژانس هواشناسی سازمان ملل سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) جریان رودخانه ها در سراسر جهان در بحبوحه گرمای بی سابقه به پایین ترین حد رسید و این رویداد منابع آب را در عصر تقاضای رو به رشد آن به خطر انداخت.

بر اساس گزارش وضعیت منابع آب جهانی که توسط سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در روز دوشنبه منتشر شد تنش شدیدی بر ذخایر جهانی آب با ۵ سال متوالی جریان کمتر از حد نرمال در رودخانه ها و ورودی مخازن وجود داشته است.

این گزارش بر اساس داده های مربوط به ۳۳ سال قبل نشان داد که خشکسالی های طولانی جریان رودخانه ها را در بخش های بزرگی از آمریکای شمالی مرکزی و جنوبی کاهش می دهد و حوضه رودخانه های می سی سی پی و آمازون در سال ۲۰۲۳ سطح پایین آب را گزارش کردند.

عفونت شدید کووید می تواند مرکز کنترل مغز را ملتهب کند

متخصصان علوم پزشکی می گویند عفونت شدید کووید می تواند باعث التهاب در مرکز کنترل مغز و در نتیجه بروز آسیب هایی شود که ممکن است تنگی نفس خستگی و اضطراب طولانی مدت را در برخی بیماران توجیه کند.

اسکن های ام آرآی با وضوح بالا از ۳۰ بیمار بستری شده با کووید در اوایل همه گیری قبل از معرفی واکسن ها نشانه هایی از التهاب را در ساقه مغز پیدا کردند؛ ساختاری کوچک اما حیاتی که بر عملکردهای بدن مانند تنفس ضربان قلب و فشار خون حاکم است.

اسکن ها نشان می دهند عفونت های شدید کووید می تواند یک واکنش ایمنی را تحریک کند که ساقه مغز را ملتهب می کند و در نتیجه آسیبی ایجاد می کند که باعث بروز علائم بلندمدت تا ماه ها پس از ترخیص بیماران می شود.

نزدیک شدن طوفان سهمگین به فلوریدای آمریکا؛ یک میلیون نفر دستور تخلیه گرفتند

با نزدیک شدن طوفان قوی موسوم به «میلتون» به ایالت فلوریدای آمریکا که یک طوفان «رده ۵» و خطرناک ارزیابی شده ساکنان محلی در حال آماده باش برای تخلیه منازل خود هستند.

این منطقه در حالی دوباره با چنین توفند خطرناکی تهدید می شود که اخیرا نیز تحت تاثیر طوفان دیگری موسوم به «هلن» بوده و خساراتی را متحمل شده است.

در کمتر از ۲ هفته پیش طوفان هلن این نواحی را درنوردید و در حالی که شرایط زندگی رو به بهبود می رفت این بار طوفان میلتون مردم محلی را تهدید و آنها را وادار به تخلیه خانه هایشان کرده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا