امحای دارو و قاچاق یک موضوع قدیمی بین سازمان اموال و وزارت بهداشت است که در حال حاضر پیچیده تر می شود و هر کدام اعمال دیگری را طبق قانون نمی پذیرند.
به گزارش پرتال پارسی، اواسط آبان ماه سال جاری، عدم ورود سازمان اموال اموال به حل مشکل ترخیص کالا از گمرکات منسوخ شده با بیانیه این سازمان در اعتراض به وزارت بهداشت همراه شد؛ وزارت بهداشت گفت: علیرغم مکاتبات نه تنها در مورد این سرم ها، بلکه در مورد کلیه داروها، قانون برای اطمینان از رعایت قانون و تحویل داروهای دور ریخته شده و کالاهای قاچاق، دفع منظم آن را برای سال ها الزامی می کند.
هزینه ها و پیامدهای انحلال
به گفته تملیکی، 70 درصد داروهای قاچاق از ایران صادر و در کارخانجات داخلی تولید می شود که قابل بازرسی و تایید وزارت بهداشت و عرضه در اختیار مصرف کنندگان است، اما بدون نیاز به آزمایش حجم بالای دارو به دلیل نیاز داخلی نیست. . و شرایط فعلی در عین حال هزینه بالای دفع داروهایی که باید توسط مالک پرداخت شود و امکان ورود به بازار داروهایی که قبل از دفع مصرف نمی شوند افزایش یافته است، بنابراین این سازمان با استناد به ماده 40 قانون «موسسات» “. داروها باید به وزارت بهداشت ارائه شود تا نسبت به حذف یا مصرف آنها اقدام کند.
چندی پیش که قوه قضائیه تصمیم به تعیین تکلیف اموال گرفت، دوباره سرنوشت دارو بالا گرفت و اعلام سازمان اموال نشان از عدم مکاتبه با وزارت بهداشت و در نتیجه ساماندهی نشدن همه داروها داشت. .
“دوباره مواد مخدر را حذف کنید”
اما این موضوع به همین جا ختم نشد و واکنش های بعدی دو سازمان به مواضع یکدیگر موضوع را بیش از پیش پیچیده کرد; وزارت بهداشت همچنان بر حذف داروها تاکید کرد و با استناد به ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که فقط مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باید برای مصرف انسان درخواست شود. داروها، شرایط نگهداری بدون نظر در مورد رطوبت و روشنایی مواد قاچاق خارج از زنجیره رسمی توزیع وزارت بهداشت. بنابراین وزارت بهداشت به دلیل عدم اطمینان از سلامت آنها اجازه مصرف دارو را نمی دهد.
آزمایش دارو مقرون به صرفه نیست
موضع وزارت بهداشت در خصوص بررسی داروهای قابل استفاده این است که تمامی محموله ها باید مورد بررسی و آزمایش قرار گیرند که صرفه اقتصادی ندارد.
طبق قانون، حتی اگر 10 درصد دارو قابل استفاده باشد، باید آزمایش شود
اخیراً تملیک همسو با مواضع وزارت بهداشت مجدداً از دعاوی برای طرح موضوعات دیگر استفاده کرده است.
طبق قانون، تمامی داروها و تجهیزات پزشکی باید توسط هلال احمر و سازمان بهداشت تحویل شود و اگر حتی 10 درصد دارو قابل مصرف باشد، طبق ماده 27 قانون، وزارت بهداشت باید آن را آزمایش کند. . بر اساس تبصره 2 ماده 6 قاچاق کالا و ارز و آیین نامه اجرایی آن، وزارت بهداشت موظف است نتایج را آزمایش و به صراحت اعلام کند.
این یک آزمون 30 ساله است
وی گفت: ما از شرایط سخت و محدودیت ها و محدودیت های وزارت بهداشت در ایام ولیعهد آگاه هستیم، اما باید با این داروها شرایط را مدیریت کنیم. ملک شخصی صرف نظر از بودجه مصوب، هزینه زیادی دارد. بودجه ای را برای نگهداری، تجویز و دفع فنی داروها اختصاص می دهد و تنها درخواستش از وزارت بهداشت تهیه آن است و اقدامات بعدی توسط خود وزارتخانه انجام می شود.
البته میر معینی گفت: در انبارهای سازمان علاوه بر دارو، انواع تجهیزات پزشکی و مواد اولیه تولید دارو وجود دارد و با رضایت متخصصان، داروهای تولید داخل به راحتی قابل شناسایی است. اگر سازنده و سلامت و اعتماد او وارد چرخه مصرف شود.
چند وقت پیش میلیاردها دارو سوخت!
دعوای دارویی سازمان تملیکی و وزارت بهداشت هنوز حل نشده و به نظر می رسد این اصول در آینده نزدیک حل نخواهد شد، بلکه از داروهای حل نشده تشکیل شده و از بین رفته است.
تکرار مشکلات مواد مخدر در تجارت
این اولین مورد وزارت بهداشت و سازمانهای چرخه تجارت نیست، اما اخیراً بر سر داروهای وارداتی و ذخیرهسازی شده بین این وزارتخانه و گمرک اختلاف نظرهایی وجود دارد که در برخی موارد حتی بر سر تعیین داروهای مهم کرونا به توافق نرسیده است. حل اختلاف تا حدودی حل شده و دارو تجویز شده است، اما همچنان مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
در حال حاضر کشور از نظر تامین و واردات دارو و یا ورود ارز در وضعیت خاصی قرار دارد، اما در همه حال سوالاتی درباره وجود دارو و نحوه واردات آن وجود دارد. حتی زمانی که برخی از این موارد پس از بن بست به سازمان اموال واگذار می شود، سابقه خاص خود را دارد و از چارچوب خاصی پیروی نمی کند.
انتهای پیام/