«سلام من حسین ماهینی هستم کاپیتان سابق تیم پرسپولیس. ۲۰۰ میلیارد تومان قدرت خرید دارم و می خواهم برای سرمایه گذاری پر سود از شما مشورت بگیرم و…» این ها ادعاهای فرد شیادی است که با اسم «حسین ماهینی» در تماس های تلفنی و پوشیدن لباس پرسپولیس در ملاقات های حضوری اعتماد چندین نفر را جلب کرده و مشخص شد که با همین روش حداقل سه میلیارد تومان کلاهبرداری و از اسم این فوتبالیست سوءاستفاده کرده است.
به گزارش پرتال پارسی خراسان نوشت:خبرساز شدن دستگیری فردی که با جعل هویت یک فوتبالیست مطرح کشورمان صفحه اینستاگرامی راه اندازی کرده و از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری می کرده بهانه ای شد تا از عجیب ترین کلاهبرداری های مشابه بگوییم.
برای بیشتر ما در سال های اخیر پیش آمده که در شبکه های اجتماعی پیامی از یک دوست فامیل همکار یا آشنا که از او توقع درخواست یکهویی پول نداریم دریافت می کنیم. اما وقتی با او تماس می گیریم متوجه می شویم که حساب کاربری اش هک شده و این پیام برای تمام شماره هایی که در گوشی اش داشته ارسال شده است. اما بعضی کلاهبردارها یک قدم بالاتر رفته و خودشان را به عنوان یک آدم معروف جا می زنند تا با جلب اعتماد مردم جیب آن ها را خالی کنند. به همین دلیل است که این روزها باید خیلی حواس مان باشد که پیام های دریافتی مان از یک شخصیت واقعی است یا «کیکه!» و نباید به آن توجه کنیم.
به تازگی رئیس پلیس فتا پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی که با جعل هویت یک فوتبالیست مطرح در کشور اقدام به راه اندازی یک صفحه اینستاگرامی کرده بود و از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری می کرد خبر داده است. رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در همین باره گفته: «یکی از فوتبالیست های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می کند. سپس کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی های انجام شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۳۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه و شهرت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی ضاعت از کاربران کلاهبرداری می کند… مجرم پس از دستگیری به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد»(منبع خبر: پرتال پارسی). اما این فوتبالیست معروف تنها چهره سرشناسی نیست که کلاهبرداران به اسم او سوء استفاده کرده اند. در پرونده امروز زندگی سلام با هم چند پرونده مشابه و جنجالی در چند سال اخیر را مرور خواهیم کرد.
خوابیدن در خانه مردم به نام «حسین ماهینی»!
«سلام من حسین ماهینی هستم کاپیتان سابق تیم پرسپولیس. ۲۰۰ میلیارد تومان قدرت خرید دارم و می خواهم برای سرمایه گذاری پر سود از شما مشورت بگیرم و…» این ها ادعاهای فرد شیادی است که با اسم «حسین ماهینی» در تماس های تلفنی و پوشیدن لباس پرسپولیس در ملاقات های حضوری اعتماد چندین نفر را جلب کرده و مشخص شد که با همین روش حداقل سه میلیارد تومان کلاهبرداری و از اسم این فوتبالیست سوءاستفاده کرده است. یکی از شاکیان این کلاهبردار در ویدئو پربازدید گفته: «با این آقا در منطقه سعادت آباد تهران آشنا شدم. خودش را بازیکن پرسپولیس معرفی کرد. گوشی اش را به من نشان داد که ۱۰۰میلیارد نقد دارم و می خواهم با راهنمایی شما آپارتمان بخرم. بعدش هم خودروی من را برد یک ساعت گران قیمت هم داشتم گفت این را هم به من بده می خواهم شبیه اش را برای خودم بخرم». مالباخته دیگری هم می گوید: «من بیرون بودم که خانمم زنگ زد و گفت آقای حسین ماهینی به خانه ما آمده و الان منتظر شماست. او آن شب خانه ما هم ماند و خوابید!»
گرفتن تلفن همراه و لپ تاپ به نام «حسین کعبی»
سال ۹۵ یک نفر که از نظر چهره بی شباهت به حسین کعبی بازیکن معروف خوزستانی نبود دست به یک کلاهبرداری عجیب زد. او با جعل کارت لیگ برتر فوتبال این بازیکن به اسم کعبی از مردم کلاهبرداری می کرد. بعد از این که چند نفر به منزل پدر این بازیکن مراجعه و از او طلب پول کردند مشخص شد فردی علاوه بر پول تعداد زیادی تلفن همراه و لپ تاپ از حدود ۵۵نفر کلاهبرداری کرده است. خوشبختانه این کلاهبردار در یک مراسم عروسی شناسایی و دستگیر شد. او بعد از دستگیری گفته بود پول هایم در دبی تعلیق شده بود و به محض رسیدن همه چیز را به شما پس خواهم داد!
جمع کردن پول برای شب یلدا به اسم «خداداد عزیزی»
سال ۹۸ در شرایطی که خداد عزیزی بارها اعلام کرده بود فعالیتی در اینستاگرام ندارد اما افرادی با استفاده از شهرت او به دنبال سرکیسه کردن مردم بودند. عجیب این که صفحه ای که از آن حرف می زنیم توانسته بود در مدت کوتاهی ۲۵۰هزار فالوئر جمع کند و با انتشار یک استوری و شماره حساب از کاربران خواسته بود به مناسبت شب یلدا به آن حساب پول واریز کنند. البته خداداد بیکار نماند و به محض مطلع شدن از این موضوع مسئله را با پلیس فتا در میان گذاشت و با انتشار یک پیام ویدئویی از مردم درخواست کرد که گول این صفحه مجازی را نخورند و در نهایت مشخص نشد آن صفحه چه مبلغی را به نام این بازیکن به جیب زده است!
درخواست کمک مالی با تقلید صدا «بهرام رادان»
ساخت صفحه ای به اسم «بهرام رادان» و تقلید صدای این بازیگر راهی بود که فردی برای کلاهبرداری به اسم او انتخاب کرده بود. معاون اجتماعی پلیس فتا درباره این کلاهبرداری گفته بود: «فردی که مقلد صدا بود با ساخت صفحه ای به اسم بهرام رادان و تقلید صدای او کاربران خانم و آقا را فریب می داد و به این بهانه که الان مشکل مالی دارم از آن ها کلاهبرداری می کرد. وقتی این اتفاق افتاد رادان خارج از کشور بود و وکیلش این ماجرا را پیگیری می کرد.» با دستگیری این فرد مشخص شد او نه با چهره ای مشابه که فقط با تقلید صدا توانسته کلاهبرداری کند.
برادر «حسین رضازاده» هستم خودرو بدهید!
یک شیاد با معرفی خود به عنوان دکتر آرمان رضازاده و با این ادعا که برادر قهرمان وزنه برداری ایران است ده ها نفر را فریب داده و دست به کلاهبرداری میلیونی از آن ها زده است. این فرد که از لحاظ چهره و هیکل شباهت زیادی به حسین رضازاده داشته به بهانه های تهیه زمین یا خرید خودرو برای فدراسیون های ورزشی کلاهبرداری های متعددی انجام داده است. بعد از دستگیری این فرد حسین رضازاده که با شنیدن این خبر بسیار متعجب شده بود گفته: «واقعا عنوان مرا جعل کرده و رفته اند کلاهبرداری! نمی دانم چه بگویم! چطوری مرا جعل کرده اند؟ من که دیگر مشخص هستم و همه مرا دیده اند.»
واریز پول برای حضور در یک مستند به نام «مجید مظفری»
چند سال پیش در شبکه های اجتماعی از طریق سایتی که در زمینه جراحی پلاستیک فعالیت داشت خبری مبنی بر ساخت مستندی به کارگردانی «مجید مظفری» درباره جراحی زیبایی بینی منتشر شد. یک فرم از طرف اداره کنندگان این سایت قرار داده شده بود تا افرادی که مایل هستند در این مستند حضور پیدا کنند آن را پر و هزینه ای را واریز کنند و از تخفیف ویژه ای برای عمل جراحی پلاستیک خود برخوردار شوند. گفته شده که طی چند روز تعدادی از علاقه مندان به جراحی پلاستیک بینی به صرف حضور یکی از هنرمندان سینما به این سایت اعتماد و فرم حضور در این مستند را پر و هزینه ای را واریز کردند. اما چند روز بعد «مجید مظفری» بازیگر تئاتر سینما و تلویزیون ضمن تکذیب ساخت این مستند بیان کرد: «متاسفانه در روزهای اخیر شاهد سوء استفاده از نامم برای ترغیب بسیاری از افراد برای جراحی پلاستیک بوده ام که از همین تریبون هرگونه همکاری با این سایت را تکذیب می کنم.»
اقدامات خلاف به نام وکیل «مهدی طارمی»
در روزهایی که مهاجم آن روزهای پرسپولیس در اردو بود ناگهان خبر از دستگیری یک جاعل حرفه ای همه را شگفت زده کرد. فردی که خود را به عنوان وکیل مهدی طارمی معرفی کرده بود تا بتواند از نام مهاجم تیم ملی سوء استفاده کند با اجاره یک واحد آپارتمان لوکس در شمال تهران اقدام به راه اندازی خانه فساد کرده بود که با اعتراض همسایه ها و دخالت پلیس ماجرا برملا شد.به گزارش« آنلاین» در همین خصوص عبدالصمد ابراهیمی وکیل مهدی طارمی گفت: «متأسفانه شخص مدنظر با استفاده از نام و عنوان جعلی افرادی را فریب داده و مرتکب کلاهبرداری شده است. این فرد اقدامات زشت و خلاف شرع و عرف جامعه هم مرتکب شده است که بر همین اساس و با هماهنگی مهدی طارمی شکایتی تنظیم و تسلیم مراجع قانونی خواهیم کرد.»
انتخاب بازیگر برای پایتخت به نام « مهران احمدی»
شرکت در کلاس های بازیگری «مهران احمدی» و انتخاب شدن توسط او برای هنرنمایی در سریال ها و فیلم های ایرانی وعده جذابی به نظر می رسید که آگهی آن در فضای مجازی در زمانی که سریال پایتخت از تلویزیون پخش می شد منتشر شد. اما وقتی زمان برگزاری این کلاس ها فرا رسید و خبری از «مهران احمدی» نشد مشخص شد که ماجرا کلاهبرداری بوده است. او با انتشار یک پست در اینستاگرام به سوء استفاده از نامش واکنش نشان داد و نوشت: «متاسفانه برخی افراد سود جو و فرصت طلب اقدام به نشر اکاذیب و برگزاری کلاس و انتخاب بازیگر در فضای مجازی کرده اند آن ها با اسم بنده یا تشابه اسمی با من داشته یا دارند که جعلی و دروغ است. از همین جایگاه اعلام می دارم که بنده فعلا در هیچ کلاس بازیگری در هیچ آموزشگاه یا موسسه ای و برای هیچ پروژه سینمایی تلویزیونی یا تئاتری در ارتباط با انتخاب بازیگر فعالیتی ندارم. خدا صبرمون رو زیاد کنه واقعا متاسفم.»
«اصغر فرهادی»ام! بازیگر نمی شوید؟
همزمان با آغاز فیلم برداری «قهرمان» اصغر فرهادی در شیراز اداره ارشاد فارس در خصوص سوء استفاده برخی افراد در جذب بازیگر برای این پروژه سینمایی هشدار داد. مدیر گروه سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با توجه به این که پروژه ساخت فیلم سینمایی «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی در شهر شیراز آغاز شده بود خبر داد که برخی افراد سودجو با سوء استفاده از نام اصغر فرهادی و ادعای همکاری با این پروژه آگهی های واهی و غیرواقعی برای جذب بازیگر به منظور حضور در این فیلم سینمایی منتشر کرده اند.
جعل آهنگ به اسم «احسان خواجه امیری»
همیشه در کلاهبرداری ها پای پول در میان نیست. نزدیک یلدا ی ۹۳ یک اتفاق عجیب در مارکت موسیقی اتفاق افتاد و قطعه ای به نام «یلدا» که فردی به نام حسام صالح آن را خوانده بود به اسم احسان خواجه امیری منتشر شد. عجیب این که نسخه کامل نشده این قطعه لو رفته بود و خواننده اصلی گفته بود کسانی این کار را کردند که در روزهای اول ساخت این ترانه به من کمک زیادی کردند و شنونده با یک بار گوش کردن می فهمد که خواننده شخص دیگری است. احسان خواجه امیری خواننده پاپ کشورمان بعد از جعل نامش روی یک ترانه با گلایه نوشت :«همه جور کلاهبرداری دیده بودیم این که به اسم آدم بیان آهنگ بدن بیرون دیگهنوبره! من هیچ آهنگ جدیدی بیرون ندادم. خدا این جوانان کلاهبردار رو شفا بده.»
قرض گرفتن در خواستگاری به اسم برادر «احسان علیخانی»
«احسان علیخانی» که سال ها در برنامه «ماه عسل» و بعد از آن هم با برنامه «عصر جدید» سوژه های خاصی را روی آنتن می برد و حالا هم با جوکر در شبکه نمایش خانگی حضور دارد. سوژه کلاهبرداران شده است. فردی به دلیل شباهت زیادش به علیخانی خود را در مراسم خواستگاری برادر این مجری معرفی کرده است و بعد با این شیوه که من ۳۰ میلیون چک دارم و خجالت می کشم از احسان قرض بگیرم از خانواده دختر اخاذی می کند و متواری می شود. بعد از بازداشت این پسر مشخص شد او در مراسمی در کیش یک عکس یادگاری با علیخانی گرفته است و با همین روش از ۱۰ خانواده دیگر به همین شکل کلاهبرداری کرده است.
انتهای پیام