عضو هیئت علمی روانشناسی دانشگاه آزاد:
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه تأکید کرد: روانشناسان باید از برچسبزنیها و تشخیصهای عجولانه پرهیز کنند، چراکه این امر میتواند در تشدید بیماری شخص اثرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی خادمی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: روانشناسان اندیشیدن بر رفتار و افکار را تجریه میکنند.
وی با بیان اینکه روانشناسان باید برای آنالیز دردهای مراجعان پیشنیازهایی داشته باشند، افزود: ضروری است روانشناسان تسلط و تخصص لازم را در خود ایجاد کنند و یکی از بهترین زمان فراگرفتن این تخصصها در دوران دانشجویی است که از وظایف اصلی دانشجویان به شمار میرود.
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با تأکید بر اینکه رسیدن به آمادگی روانشناختی یکی از پیشفرضهای اصلی است، عنوان کرد: آشنا بودن و به کار گرفتن نظام ارجاع که یکی از مهمترین چالشهای نظام روانشناسی است امر مهمی محسوب میشود، چراکه موجب کنترل هزینههای بیمار شده و احتمال فرسودگی بیمار را کاهش میدهد.
خادمی با ذکر مثالی از اینکه تشخیص و ارجاع به موقع بیماری در مراجعه به پزشک عمومی، روند درمان بیمار را تسهیل میکند، افزود: روانشناسان نمیتوانند در تمام عرصههای علم روانشناسی تخصص و مهارت لازم را داشته باشند، به همین دلیل توجه به نظام ارجاع در این حرفه باید مورد توجه قرار گیرد.
استاد تمام دانشگاه آزاد اسلامی، پایبندی به اصول حرفهای روانشناسی و در نظر گرفتن اخلاقیات را نیز از موارد قابل نیاز در علم روانشناسی دانست و ادامه داد: روانشناسان باید از برچسبزنیها و تشخیصهای عجولانه پرهیز کنند، چراکه این امر میتواند در تشدید بیماری شخص اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: این کارکردها با آیتم مهارت که در آموزشهای رسمی و حیطههای دیگر مانند خوب گوش کردن، توجه کردن، همدلی و همراه بودن با بیمار کسب میشود، میتواند در شکلگیری فضای قابل اعتماد برای بیمار مؤثر واقع شود.
خادمی با تأکید بر اینکه روانشناسی علم تجربه و هنر است، ادامه داد: خلّاقیت و هنر روانشناسان در تشخیص بیماری و به کار بستن نسخه ویژه برای هر بیمار نمود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه روز روانشناس الهامبخش توجه به سلامت افراد جامعه است، بر ضرورت سلامت جامعه بهعنوان یکی از شاخصههای سلامت سازمان بهداشت جهانی و در پی آن سلامت معنوی جامعه تأکید کرد.
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره به تاریخچه شکلگیری رشته روانشناسی در این دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه آزاد ارومیه برای نخستینبار در سال ۱۳۸۵ در مقطع کارشناسی روانشناسی موفق به جذب دانشجو شد و برای نخستینبار در سال ۱۳۹۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در مقطع کارشناسی ارشد در گرایشهای بالینی، عمومی و استثنایی دانشجو جذب کرد.
خادمی افزود: سال ۱۳۹۰ برای نخستینبار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در مقطع دکتری و گرایش روانشناسی عمومی جذب دانشجو کرد و در حال حاضر این دانشگاه در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.