راهنمای جامع راه اندازی خط تولید سس کچاپ

در این مقاله به معرفی و نحوه راه اندازی خط تولید سس کچاپ می پردازیم. با همراه باشید!

چاپ

درباره سس کچاپ

سس کچاپ می‌تواند لذت یک غذای سالم را تکمیل کند. از میان قفسه‌های اختصاصی سُس در فروشگاه‌ها این نوع سُس همیشه جزو انتخاب‌های قطعی است. به‌راحتی می‌توان گفت سس کچاپ محبوب‌ترین و پرکاربردترین سس‌هاست. این محبوبیت بی‌دلیل هم نیست. کم نیستند کسانی‌که تصور خوردن پیتزا، لازانیا، انواع ساندویچ و غیره بدون سس کچاپ برایشان ممکن نیست. در ادامه با ما همراه باشید با معرفی خط تولید سُس کچاپ.

دستگاه های مورد نیاز خط تولید سُس کچاپ

برای راه اندازی خط تولید سُس کچاپ نیاز به دستگاه بسته بندی سس متعددی می باشد. با این حال شما میتوانید برخی از این دستگاه را حذف کنید و فرآیند را با استفاده روش های سنتی انجام دهید. در ادامه لیست کاملی از دستگاه های مورد نیاز خط تولید سُس کچاپ را معرفی میکنیم:

  1. مخزن همزن رب و نمک با ظرفیت 1000 لیتر میکسردار ( مخزن نمک زنی )
  2. ( فیلر ) قوطی
  3. دستگاه صافی توربو ( پالپر )
  4.  مخزن آب گوجه فرنگی 3000 لیتری با درب ورودی نفر
  5. تغلیظ کننده دو مرحله ( دیگ پخت یا اواپراتور )
  6. تانک محصول ( منبع ذخیره رب گوجه )
  7.  درب بند قوطی اتوماتیک
  8. تونل پخت یا تونل پاستوریزه دوشی برای قوطی و شیشه
  9. تاریخ زن حرارتی بر روی قوطی فلزی
  10.  میکسر کچاپ
  11. دستگاه سورتینگ ، تمام استنلس استیل
  12. دستگاه شستشوی گوجه پس از جدا سازی مواد آلوده و زائد
  13. دستگاه غلاف گذار درب سس
  14. دستی سس
  15. دستگاه خردکن ( کراشر ) – نوع حلزونی تمام استنلس استیل
  16. دستگاه پری هیتر ( هات بریک )
  17.  پاستوریزاتور
  18. پرکن دو نازله سس
  19. دستگاه درب بندی سس
  20. دستگاه تاریخ زن ( جت پرینت ) سس
  21. سس و رب
  22. دستگاه بسته بندی ساشه تک نفره

مرحله 1 : تهیه گوجه فرنگی با کیفیت

تولید کنندگان کچاپ( کچاپ گوجه فرنگی) به دنبال بهترین کیفیت برای محصولات خود هستند. گوجه فرنگی از نظر نوع رنگ، طعم، بافت و عملکرد، توسعه زیادی یافته است. سازگاری یک عامل مهم است، زیرا تغییرات جزئی در ویژگی های گوجه فرنگی می تواند عطر و طعم و رنگ محصول نهایی را تغییر دهد.

این میوه معمولا توسط جریان آب از کامیون ها به کارخانه منتقل می شود. این روش باعث می شود گوجه فرنگی ها شسته شوند و از ضربه دیدن آن ها در حالی که از کامیون به کارخانه منتقل می شوند، جلوگیری شود. گوجه فرنگی ها مرتب، شسته شده و خرد می شوند. بعد از آن، عمل پختن اولیه ، در مخازن فولادی ضد زنگ انجام می شود که باعث می شود باکتری ها از بین بروند.

مرحله 2 : پالپ گیری

گوجه فرنگی هایی که عمل خرد کردن و پخته شدن اولیه روی آن ها انجام شده، به دستگاه های پالپ گیری ارسال می شوند تا  دانه ها، پوست ها و ساقه ها را جدا کنند و پالپ مورد نیاز حاصل شود.

مرحله 3 : پخت مواد اولیه

رب گوجه فرنگی با بریکس 30/32 درجه از مخازن ذخیره سازی اسپتیک به مخزنی برای مخلوط کردن منتقل می شود. آب در یک حجم مناسب اضافه می گردد تا محتوای جامدات را در 15-16 درجه بریکس کاهش دهد. مقدار خمیر توسط یک ایستگاه توزین کنترل می شود که در آن درام قرار می گیرد.

در مخازن جداگانه ای آماده سازی شربت شکری انجام می شود. پودر شکر با یک نوار نقاله اضافه شده و آب از پیش گرم شده نیز به این مخلوط اضافه می شود و توسط جریان فلومتر مغناطیسی کنترل می شود. مواد موجود در مخزن تا غلظت 50/55 درجه بریکس مخلوط شده و سپس مخازن ذخیره ای فرستاده می شوند.

در مخازن دیگر، نشاسته و نمک آماده می گردند. مخازن ذخیره سازی برای نگهداری سرکه و آب معدنی نیز وجود دارد.

در نهایت تمام این موادی که در مخازن نگهداری می شوند، به مقدار مورد نیاز طبق دستورالعمل مورد نیاز مشتری، در مخلوط کن (گرمکن برای پخت)  ریخته می شود تا با هم مخلوط شوند.

باید در نظر داشت که در این مرحله به طور مستقیم میکرو عناصر دیگری مانند ادویه ها نیز به مخلوط اضافه می گردند.

پس از یک زمان مناسب  برای مخلوط کردن و پخت، محصول نهایی به مخزن ذخیره سازی عایق منتقل می شود.

مرحله 4 : انتقال به مخازن ذخیره سازی

اگر مخازن ذخیره ای انتخاب شده برای محصول نهایی نمی توانند در دمای 88-90 درجه سانتیگراد به صورت داغ، پر شوند پس باید از فرآیند پر کردن به صورت سرد، استفاده شود. در این مورد، کچاپ باید در دمای 32-37 درجه سانتیگراد با یک مبدل حرارتی  اسپتیک لوله ای خنک شود و سپس آن را به اتاقی دیگر منتقل می کنند تا برای پر کردن در ظروف مناسب آماده شوند.

توصیه می شود که همه مبدل های حرارتی موجود در خط تولید کچاپ گوجه فرنگی از فولاد ضد زنگ خاصی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شوند.(به علت ویژگی های شدید خورندگی کچاپ )

مرحله 5 : حذف هوا

برای جلوگیری از تغییر رنگ و رشد باکتری ها، سس گوجه فرنگی باید ضدعفونی شود. هوای بیش از حد ممکن است باعث شود روند بسته بندی مختل گردد.

مرحله 6 : پر کردن بطری ها

در مرحله پر کردن می توان از بطری هایی از جنس پلاستیک و یا شیشه استفاده کرد.

در مواردی که از بطری های پلاستیکی استفاده می شود ، پلیستر چند لایه ( پلی پروپیلن ) توصیه می شود که باید در نظر داشت که این موارد گران ترند، اما پر کردن آن ها تا دمای 95 درجه سانتی گراد به راحتی انجام می شود و همچنین مانع بهتری برای انتقال اکسیژن است.

پر کردن بطری ها با یک پرکننده( با ابعادی خاص) انجام می شود که این پر کننده خود مجهز به سیستم گردش است تا دمای محصول را در طول فرآیند تولید حفظ کند.

مرحله 7 : خنک کردن

بر ای اینکه طعم و عطر واقعی کچاپ از بین نرود لازم است که ظروف خنک شوند . این عمل خنک سازی ظروف کچاپ گوجه فرنگی ممکن است با استفاده از هوای سرد و یا آب سرد، صورت گیرد.

مرحله 8 : برچسب گذاری و بسته بندی

در نهایت، ظروف کچاپ با اطلاعات مربوط به محصول، حاوی مواد، تاریخ و محل تولید و مدت زمان نگهداری، برچسب گذاری می شوند. سس کچاپ ممکن است قبل از حمل و نقل دوباره بررسی شود. کل فرایند تولید کچاپ معمولا دو تا سه ساعت طول می کشد.

معمولا قوطی های سس با استفاده بسته بندی انجام می شود. دستگاه میکسر سس  پک در انواع مختلف اتوماتیک و نیمه اتوماتیک جهت بسته بندی سس در بازار موجود است. که متناسب با قیمت می توانید یکی ااگر شما نیز عاشق هله‌هوله و یا غذاهای فست فودی هستید، حتماً با سس کچاپ آشنا هستید. این سس از گوجه‌فرنگی‌های تازه تولید می‌شود و بهترین چاشنی برای دلپذیر تر شدن طعم انواع فست فود و ساندویچ است. سس‌های کچاپ را تاکنون در بسته‌بندی‌های متنوع که به‌وسیله برندهای مختلف تولیدشده‌اند، دیده‌اید، در این مطلب به شما بهترین فرمولاسیون سس کچاپ را ارائه خواهیم داد. پس با ما تا پایان همراه باشید.

سس کچاپ و انواع آن

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید، سس کچاپ اولین بار در قرن 17 میلادی، توسط یک خانم و در کشور انگلستان تولیدشده است. این چاشنی خوشمزه یکی از پرطرفدارترین سس‌ها در کنار فست فود و انواع ساندویچ است و ازآنجایی‌که سلیقه افراد با یکدیگر متفاوت است و هر شخص از طعم خاصی در غذا لذت می‌برد، امروزه این سس را در طعم‌های متفاوت و برای سلیقه‌های گوناگون تولید می‌کنند.

اولین سس کچاپ تولیدشده در انگلستان با استفاده از سرکه، شراب سفید، گوجه‌فرنگی رسیده و تازه، جوز هندی، نمک، فلفل و پوست لیمو تولیدشده است. امروزه برای دستیابی به عطروطعم بهتر، فرمولاسیون‌های بسیار متنوعی تهیه‌شده است که می‌توان به‌وسیله این فرمول‌ها سسی خوش‌طعم و عطر تولید نمود.

اولین کارخانه بزرگ و رسمی تولید سس کچاپ در دنیا، در سال 1876 در آمریکا توسط شخصی به نام هاینز احداث‌شده است. پیش از احداث کارخانه هاینز، سس‌ها حالت آبکی داشتند و برای غلظت بیشتر از گوجه‌فرنگی‌های نرسیده استفاده می‌کردند.

در کارخانه هاینز، با استفاده از بنزوات سدیم، علاوه بر اینکه غلظت این سس به حد موردنیاز می‌رسید، مدت نگهداری از سس‌ها نیز افزایش پیداکرده بود. امروزه و به دلیل تنوع‌طلبی افراد، سس‌های کچاپ در طعم‌های مختلف و بر طبق فرمولاسیون‌های متفاوت تولید می‌شوند.

انواع سس‌های کچاپ عبارت‌اند از:

  • سس گوجه‌فرنگی شیرین
  • سس گوجه‌فرنگی تند
  • سس باربیکیو
  • سس کچاپ با طعم سیر
  • و

تجهیزات موردنیاز برای تولید سس کچاپ

بعد از گذشت چندین سال و اثبات مضر بودن بنزوات سدیم، استفاده از این ماده در تولید سس ممنوع شد و حذف این ماده از سس، امکان تولید سس شیرین را نیز ممکن ساخت.

امروزه برای تولید سس کچاپ، از فناوری تبخیر در خلأ استفاده می‌شود. در این فناوری، غلظت سس بدون تغییر حالت و تغییر رنگ افزایش پیدا می‌کند و سس حاصل از این فناوری را می‌توان حتی در دمای اتاق بدون بروز فساد برای مدت طولانی نگهداری کرد. اولین گام در تولید سس‌های کچاپ خوش‌طعم و باکیفیت، خرید تجهیزات مرغوب و درجه‌یک است.

اگر به دنبال تهیه بهترین فرمولاسیون سس کچاپ برای راه‌اندازی خط تولید سس کچاپ هستید، ابتدا بهتر است تجهیزات زیر را تهیه نمایید.

  • دستگاه شستشو و خردکن تمام اتوماتیک
  • دستگاه پری هیتر
  • صافی توربو تمام اتوماتیک
  • مخازن نگهداری آب گوجه‌فرنگی تمام استیل
  • دستگاه تغلیظ
  • میکسر صنعتی و پاستوریزاتور
  • دستگاه پرکن
  • تجهیزات کامل بسته‌بندی
  • تجهیزات غلاف زنی و تاریخ‌زن
  • مخازن بزرگ و صنعتی

تهیه این تجهیزات اولین گام برای تولید انواع سس‌های گوجه‌فرنگی است. برای گام دوم بهتر است به دنبال بهترین فرمولاسیون برای تولید این چاشنی باشید. تهیه بهترین فرمولاسیون سس کچاپ به شما کمک می‌کند تا محصولی سالم و مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید نمایید. تهیه محصول درجه‌یک امکان رقابت در بازار داخلی و حتی بازارهای خارجی را برای شما ممکن خواهد نمود.

اکنون‌که دانستید برای احداث کارخانه تولید سس چاپ به چه تجهیزاتی نیاز است، زمان آن رسیده که با فرمولاسیون سس کچاپ آشنا شوید. اولین گام در تولید سس‌های کچاپ، تهیه گوجه‌فرنگی و تولید رب گوجه‌فرنگی مرغوب است.

رب گوجه‌فرنگی تولیدشده را با آب و شکر ترکیب می‌کنند و وارد مخازن پخت می‌کنند. میزان حرارت و مدت‌زمان پخت در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بعد از اتمام پروسه پخت در خلأ و رسیدن به غلظت موردنظر، در این مرحله سیر و پیاز و دیگر طعم‌دهنده‌ها را به سس حاصل اضافه می‌کنند.

اتمام پروسه خلأ، امکان اضافه کردن نمک و سرکه به سس را فراهم می‌آورد. اکنون زمان قرار گرفتن سس در دمای 93 درجه سانتی‌گراد است. در این مرحله سس حرارت می‌بیند و در صورت نیاز به آن مواد غلیظ کننده یا پایدارکننده اضافه می‌شود.

بعد از اتمام پروسه غلیظ سازی سس، زمان فرآیند پاستوریزه‌کردن سس است. گام آخر در تولید سس کچاپ، انتقال سس به قسمت دستگاه‌های پرکن و بسته‌بندی است. سس تولیدشده توسط این فرآیند، برای رعایت استانداردهای بهداشتی باید به مدت 2 هفته در انبارهای قرنطینه نگهداری شود. برای تولید انواع سس‌های کچاپ، این فرآیند یکسان است و تنها تفاوت در این میان، میزان و درصد مواد طعم‌دهنده است.

نتیجه‌گیری

اکنون‌که با فرآیند تولید سس کچاپ آشنا شدید و دانستید که برای راه‌اندازی کارخانه تولید این چاشنی دوست‌داشتنی به چه تجهیزاتی نیاز است، زمان آن رسیده که با تهیه بهترین فرمولاسیون سس کچاپ، خط تولید این چاشنی را راه‌اندازی کنید.

برای تهیه ، و … کافی است با ما تماس بگیرید. کارشناسان رادان ماشین به‌صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سؤالات شما و رفع نیازهایتان خواهند بود و شما در راه‌اندازی خط تولید انواع سس یاری خواهند کرد.

دکمه بازگشت به بالا