تاکید بر مدیریت واحد بحران در شهرداری‌های کشور

تاکید بر مدیریت واحد بحران در شهرداری‌های کشور

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر ایجاد واحد مدیریت بحران برای ارزیابی صحیح ریسک در تمامی شهرداری های کشور تاکید کرد و یادآور شد: مدیریت ریسک باید در شهرداری های کشور به همین صورت باشد.

به گزارش پرتال پارسی، علی نصیری در مراسم افتتاحیه نشست تخصصی مدیران بحران کلانشهرهای ایران که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: نباید در یک جا شهرداری دفاع، در جای دیگر مدیریت بحران و در جای دیگر HSE داشته باشیم. مکان یا هر ساختار جداگانه دیگری که به عنوان نگهبان عمل می کند. امنیت را به شیوه ای توزیع شده کاوش کنید. امنیت یک موقعیت مدیریت بحران برای یک سیاستمدار و سازمان آتش نشانی، خدمات شهری، توسعه شهری، حمل و نقل و ترافیک و غیره است. نیاز به چنین رهبرانی دارد که همه آنها باید یک نهاد سیاستگذار واحد باشند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بررسی مسیر تاریخی ایجاد مجمع کلان شهرهای کشور، ایجاد این مجمع را اتفاق مبارکی دانست که با هدف هم افزایی ایجاد شد. مدیریت بحران در این ساختار و راهگشای ایجاد کمیته مدیریت بحران است و افزود: با کنترل و تایید شهردار تهران به عنوان سرپرست کلان شهرهای کشور، سطح مدیریت بحران افزایش یافته است. زیر نظر این کمیسیون کمیسیونی در سطح کمیسیون و پنج کمیته تخصصی تشکیل شد که ریاست آن را شهرهای قم، تبریز، یزد، همدان و مشهد بر عهده داشتند و مدیریت بحران تهران نیز به عنوان رئیس کمیسیون انتخاب شد.
وی با تمرکز بر ترتیب جلسات این کمیسیون و زیرمجموعه های آن، گزارشی از فعالیت های انجام شده در تهران ارائه کرد و اظهار داشت که در قالب مجمع کلان شهرها تجربیات خود را به شهرستان ها و کلان شهرها منتقل خواهیم کرد. وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در سراسر کشور داریم این است که ارزیابی ریسک و نقشه ریسک به روز نداریم و دستگاه ها در برابر گزارش آن مقاوم هستند.

نصیری استفاده از این اطلاعات جامع را در ارزیابی صحیح ریسک مهم عنوان کرد و ارائه این اطلاعات به ما کمک می کند تا نقاط تلاقی شریان های حیاتی، نقاط خطر، کانال ها و گسل ها را بشناسیم و افزود: گاهی بررسی شامل نقاط لرزه خیز، مناطق سیل زده و آسیب پذیری می شود. و هنگامی که نقشه های خطر در تقاطع شریان های حیاتی قرار می گیرد، برخی از مناطق امن شهری تبدیل به مناطق خطرناک می شوند که باید برای رفع خطر در آن مناطق برنامه ریزی شود.

وی یادآور شد: این موضوع باید در بحث های شهرسازی، تراکم و سیاست گذاری که در طرح های جامع و تفصیلی به آن پرداخته می شود بسیار مورد توجه سیاست گذاران باشد. مدیریت بحران یعنی واکنش به بحران در جهان منسوخ شده است و مدیریت بحران اکنون به معنای مدیریت ریسک و ایمنی و مدیریت پیشگیری از حوادث است. بنابراین افزایش زیرساخت های آمادگی مانند ایستگاه های آتش نشانی و اورژانس باید اولویت دوم ما باشد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به ایجاد ستاد حراست در پایتخت به ریاست شهردار تهران خاطرنشان کرد: تفاوت ستاد حراست با ستاد مدیریت بحران در این است که این ستاد سیاست و امنیت را تامین می کند. یک ساختار دائمی و قانونی است. اما پایگاه دارای ساختار عملیاتی و موقتی است که هدف از آن رفع موانع اجرای تصمیمات است.

وی با بیان اینکه تمامی دستگاه های مربوطه در این قرارگاه وجود دارد گفت: در قرارگاه امنیت فیزیکی تهران 73 تلاش یا محور اقدام شناسایی کرده ایم و امنیت فیزیکی را محدود به حادثه قبلی نکرده ایم. ما همیشه با نگاهی احساسی به آخرین اتفاقات کشورمان نگاه می کنیم. مثلاً پلاسکو می شود، همه ما آتش را به یاد داریم. کلان شهر اتفاق می افتد، همه ما ساختمان را به یاد می آوریم و … لازم است یک بار برای همیشه تمام عناصر موجود شهر را به طور کامل قدر بدانیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، تابلوهای اطلاع رسانی، پارک ها، قنات ها، خطوط لوله، نقاط در معرض خطر سقوط و غرق شدن، مسائل ایمنی ترافیکی و ترافیکی و مسائل مدیریتی بر عهده این سازمان است. تجمعات جمعی در چارچوب وی به مواردی اشاره کرد که باید در این ارزیابی مورد توجه قرار گیرد.

برنامه‌های سناریویی نصیری، برنامه بررسی طوفان، بسته‌های کاهش خطرات محله، اردوگاه دائمی امنیتی، تخلیه و اسکان اضطراری، طرح جامع کمک هوایی، سامانه‌های هشدار سیل و زلزله و مخاطرات هواشناسی، بحث لجستیک بحران و شناسایی فرصت‌های کمک‌رسانی، تقویت زیرساخت‌ها. و عروق خونی، آغاز مطالعات خروج خط گاز از تهران، مطالعات مربوط به ایمنی ساختمان ها، توجه ویژه به مخاطرات شیمیایی، استقرار تیم های جستجو و نجات شهری، تدوین طرح های واکنش، استقرار آمادگی، امداد و نجات ساختمان فرماندهی ارکان در پنج منطقه تهران، انجام مانور سراسری، ساخت بیمارستان تروما، راه اندازی اولین شماره اورژانس کشور در قالب طرح SOS، ارتقای پست OOC، کمپین آموزش همگانی شهر آماده، راه اندازی. ایجاد مرکز آموزشی بین المللی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، تقویت گروه های تاب آوری موجود. تاب آوری با محوریت مسجد، مدرسه محور و متخصص، بحث بیمه بحران، توانبخشی جسمی، روانی و اجتماعی پس از حادثه، طرح جامع مدیریت بحران برای 10 سال آینده، هوشمندسازی سیستم ها، راه اندازی و شتاب دهنده شتاب دهنده. شرکت های دانش بنیان در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیردولتی به ایجاد 15 کمیته تخصصی زیر نظر مرکز تخصصی برای ساماندهی و فعال سازی ستاد مدیریت بحران در چارچوب فعالیت های مجموعه مدیریت بحران در تهران. گزارشی از اجرای اقدامات مذکور ارائه کرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا