به روزرسانی اطلاعات محیط زیستی جریره بوموسی

به‌روزرسانی اطلاعات محیط زیستی جریره بوموسی

مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بیان اینکه به روزرسانی مطالعات در جزایر سه گانه به ویژه جزیره بوموسی در دستور کار است گفت: پنج جزیره جنوب کشور شناسنامه دار شده اند.

محمد طالبی متین در گفت و گو با پرتال پارسی افزود: با توجه به اینکه جزایر سه گانه از نظر سیاسی اجتماعی و محیط زیستی از اهمیت بسیاری برای کشور برخوردار هستند بویژه در خصوص جزیره بوموسی سیاست کشور در جهت ایجاد توسعه و استقرار جمعیت است این سازمان در نظر دارد در صورت ایجاد امکانات و هماهنگی های لازم با دستگاه های ذیربط مطالعات انجام شده در این جزیره را به روزرسانی کند.

وی هدف از این کار را تحقق  توسعه در این جزایر به صورت پایدارو هماهنگ با توان اکولوژیک محیط زیست دریا و خشکی ذکر کرد.

مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین اقدامات انجام شده برای شناسنامه دار کردن پنج جزیره خلیج فارس گفت: مطالعات برای جزایر هرمز هنگام لارک بوموسی و هندورابی انجام شده است. در این مطالعات نقشه های پایه و مناطق حساس ساحلی دریایی و نقش های مورفولوژی جزایر و زیستگاه های دریایی تا عمق هفت متر دریا مشخص شده است.

وی اضافه کرد: مطالعات پایه انجام شده و مورفولوژی (ریخت شناسی) سواحل پهنه های حساس از نظر محیط زیست دریایی در این جزایر تعیین شده است ولی با توجه به اینکه محیط همواره در حال تغییر است این مطالعات نیازمند به روزرسانی هستند و ضروریست توان اکولوژیک و ظرفیت بارگذاری هر گونه کاربری در آن ها ارزیابی شود.

طالبی متین درباره هدف از شناسنامه دار کردن جزایر جنوب کشور گفت: با توجه به اینکه هریک از جزایر کشور ویژگی و پتانسیل های خاص خود را دارند هدف از تهیه شناسنامه برای جزایر شناخت و تعیین ویژگی ها و پتانسیل های هر جزیره برای حفظ و حراست از آن در درجه اول و پس از آن ایجاد توسعه پایدار در جزایر کشور است.

بیشتر بخوانید:

تدوین شناسنامه برای ۵ جزیره مهم خلیج فارس

شناسنامه دار کردن جزایر ایران به کجا رسید؟

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا