طی روزهای گذشته اعلامیه مبنی بر اینکه کسب و کارهای مجازی برای ادامه فعالیت باید «اینماد» را تهیه کنند، مورد بحث و انتقاد فعالان این صنعت قرار گرفت؛ اما صرف نظر از اعتبار نکات مندرج در نامه، زمان ارسال نامه نامناسب تلقی می شود و به گفته کارشناسان چنین الزامی در این مورد مناسب نبوده و ممکن است با برنامه دولت مغایرت داشته باشد. حمایت از کسب و کار دیجیتال
به گزارش پرتال پارسی، اگرچه پس از اعمال محدودیت هایی بر دو بستر خارجی، کسب و کارهای اینترنتی با مشکل مواجه شده اند، اما دولت در تلاش است تا به کسب و کارهای مجازی کمک کند. شاپرک) در خصوص الزام به دست آوردن این مطالب جهت اخذ کارتخوان. کسب و کار دیجیتال، سردرگمی و نگرانی را در میان فعالان این حوزه ایجاد کرده است.
در این اطلاعیه با رعایت الزامات شاپرک مبنی بر لزوم درج اطلاعات صحیح گیرنده های اینترنتی و اخذ علامت اعتماد الکترونیکی برای آنها و نیز الزامات مندرج در ماده 3 فصل سوم کتابچه راهنما، پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی (بانک مرکزی با رعایت قوانین مربوطه و ارائه درگاه پرداخت مجازی برای تجارت آنلاین با شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت در چارچوب قوانین نظارتی و صرفاً صاحبان نماد اعتماد الکترونیکی و در صورت لغو یا فسخ توکن الکترونیکی سرویس آنلاین ادامه نخواهد یافت.
بر اساس این اطلاعیه درگاه های پرداخت مجازی که قبلا فاقد نماد اعتماد الکترونیکی بوده اند موظفند حداکثر ظرف مدت سه ماه نسبت به دریافت نماد اعتماد اقدام کنند و پس از انقضای این مدت خدمات آنها ممنوع بوده و اقدامات عاجل انجام شود. باید در این زمینه اقداماتی انجام شود. علاوه بر لزوم تطبیق آدرس سایت پایانه های اینترنتی در سامانه مجتمع شاپرک (مقدار موجود در قسمت آدرس Access در سطح ترمینال) با آدرس سایت درج شده در پایگاه داده مرکز توسعه تجارت الکترونیک، مالک نماد باید با هویت گیرنده وارد شده توسط آن شرکت نیز مطابقت داشته باشد
در این راستا پایانه های اینترنتی فاقد نماد و یا عدم مطابقت با صاحب نماد ظرف مدت 6 هفته از تاریخ 3 آبان 1401 توسط شاپرک غیرفعال می شوند و مسئولیت هرگونه اختلال و عواقب بر عهده شرکت خواهد بود.
مرکز توسعه تجارت الکترونیک زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت ایجاد زیرساخت امنیتی و صدور نماد اعتماد الکترونیکی برای کسب و کارهای اینترنتی را بر عهده دارد. برای وب سایت های تجاری، این نماد برای مشروعیت بخشیدن و ایجاد مشاغل مجازی مجاز (کسب و کارهای اینترنتی و موبایلی) به منظور ساماندهی، احراز هویت و واجد شرایط بودن آنها صادر می شود.
این علامت برای مدت یک سال پس از تأیید وب سایت و تأیید هویت و صلاحیت مالک (حقیقی یا حقوقی) صادر می شود. این نشان به عنوان تاییدیه برای فروشگاه های آنلاین صادر می شود. هنگامی که مردم از طریق اینترنت خرید می کنند، مطمئن می شوند که سایت مربوطه به تعهدات خود در قبال مصرف کنندگان عمل می کند و حقوق مصرف کنندگان را به رسمیت می شناسد.
قانون اجباری خود قانون خوبی تلقی می شود که هم به نفع کاربران اینترنتی و هم مدیران کسب و کار آنلاین خواهد بود و از فیشینگ، پولشویی، حساب های اجاره ای و کاربران در سایت های شرط بندی به دام افتادن جلوگیری می کند، اما برای صاحبان مشاغل نیز نگران کننده است. اجرای این طرح انکارناپذیر است.
اگرچه شاپرک پیش از این موضوع الزام این محصول را برای مشاغل دارای درگاه پرداخت مطرح کرده بود، اما به گفته فعالان این صنعت، شرایط صدور نماد تجارت الکترونیک برای برخی از مشاغل فعال در حوزه مالی نامشخص است. در نتیجه این بار فعالان کسب و کار اینترنتی پس از انتشار این نامه و زمانی که کسب و کارهای دیجیتال به دلیل محدودیت در اینترنت تحت فشار قرار گرفتند وارد عمل شدند.
در همین رابطه رضا قربانی، رئیس کمیسیون فینتک اتحادیههای صنفی رایانهای منطقه تهران در گفتوگو با خبرنگار پرتال پارسی، خاطرنشان کرد: زمانی که شخصی از درگاه اینترنتی استفاده میکند، تمامی تراکنشهای وی قابل مشاهده است و هیچکدام قابل مشاهده نیست. شک باقی ماند. ، گفت: متأسفانه با وجود ظرافت های اقتصاد دیجیتال و شرایط فوق العاده ای که در دو ماه اخیر در کشور ایجاد شده و بسیاری از کسب و کارها در حال تعطیلی هستند، شاپرک اعلام کرده است که کاربران بدون مجوز اینترنت از کار افتاده اند. استفاده از درگاه پرداخت الکترونیک مجاز است.
وی خاطرنشان کرد: این بحث مدت ها است که ادامه دارد و چندین سال است که این بحث مطرح می شود که هرکس از سرویس کارتخوان استفاده می کند باید مجوز ثبت نام داشته باشد و هرکسی که می خواهد از درگاه های پرداخت آنلاین استفاده کند باید مجوز ثبت نام داشته باشد.
وی افزود: مرجع قانونی وی در دستور اجرایی قانون مبارزه با پولشویی بود، بحث پیچیده ای که از آن زمان تاکنون چه تعداد کسب و کار مستقر در اینترنت باید از روز اول جواز کسب دریافت کنند یا آن را دنبال کنند. این باعث کندی فعالیت آنها می شود.
به گفته وی، بخش اقتصاد دیجیتال ما تنها بخشی است که در سال های گذشته رشد قابل توجهی داشته است، بنابراین این طرح ادامه دارد و هر بار پس از بحث و گفتگو تغییراتی ایجاد می شود، اما هر کسب و کاری است که اطلاعاتی ندارد و نمی تواند از آن استفاده کند. درگاه پرداخت، عقب مانده است.
رئیس کمیسیون فینتک اتحادیه صنف رایانهای منطقه تهران گفت: مرکز توسعه و تجارت الکترونیک تغییراتی ایجاد کرده است که این مواد را سریعتر و راحتتر ارائه میکند و یا مواد غیر ستارهای را در اختیار افراد کم تراکنش قرار میدهد.
به گفته وی، پس از اجرایی شدن این مقررات، تعدادی از کسبوکارها درگاههای پرداخت را راهاندازی کردند، اما به این مواد دسترسی نداشتند، از جمله کسبوکارهایی که در صنعت ارزهای دیجیتال با روشی برای ارائه ارز دیجیتال تأسیس شدهاند. اگر نه، آن را دریافت نخواهند کرد، اما این بدان معنا نیست که چنین مشاغلی غیرقانونی یا مشکل ساز هستند، زیرا آنها سال هاست که از خدمات پرداخت اینترنتی کاملاً قانونی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه سوالاتی وجود دارد که پاسخ روشنی برای آنها وجود ندارد، تصریح کرد: بنگاه اقتصادی در چارچوب قانون روی کار آمده است اما به جای تعیین مجوز نظارتی و کسب و کار و انجام کارهای نظارتی، این نهاد مدعی است که ارائه نمی دهد. خدمات. مشکل این است که با افزایش فشار بر کسبوکارها، آن کسبوکارها دیگر آماده مقابله با آسیبهایی نیستند که نهادهایی مانند Shoprek میخواهند به اقتصاد دیجیتال وارد کنند.
رئیس کمیسیون فین تک اتحادیه های صنفی رایانه ای استان تهران در سخنانی گفت: متاسفانه در این شرایط عدالت وجود ندارد. برخی از سکوها خونی هستند و برخی سکوها ظاهرا خودی نیستند و نمی خواهند! این زمین های سرپوشیده توسط دانشجویان دانشگاه های معروف کشور ساخته شده است.
به گفته وی، در چند سال اخیر هیچ مقرراتی در زمینه پلتفرمهای ارزهای دیجیتال وجود نداشته و صرفاً اعلام شده است که به آنها سرویس نمیدهیم و در واقع با کنترلهای بعدی. در روزهای گذشته فقط می توانیم به آنها بگوییم تعطیل شوند، زیرا کسانی که واقعاً در این شرایط هستند، کار می کنند، خسته شده اند.
اما پس از ادامه انتقادات، نامهای به امضای رضا باقری عسل، نایب رئیس کمیسیون راهبردی اقتصاد دیجیتال، خطاب به مدیرعامل شاپرک منتشر شد و از آنها خواسته شد درخواست این مطالب را پس بگیرند. قبل از تصمیم گیری نهایی یک کارت خوان بگیرید.
یااری در این نامه با اشاره به نامه مورخ 28 آبان ماه، شرکت های پرداخت یار را ملزم به اخذ این مطالب جهت همگام سازی اطلاعات شرکت های دریافت کننده، بررسی این موضوع می کند. عدم الزام به دستیابی به این ماده برای شروع فرآیند کسب و کار به دستور کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال انجام می شود. همچنین به موجب بند 4 بند «ز» مصوبه شصت و هفتمین جلسه شورای تنظیم و بهبود مشاغل (ابلاغی 145858/80 مورخ 23.07.1401) تعیین این محصول به عنوان یکی از موارد ذیل اتخاذ شد. توسط کارگروه اقتصاد مجوزهای کسب و کار به فرمت دیجیتال منتقل شده است. بر این اساس، بر اساس ضوابط داخلی کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، لغو محصول مذکور به عنوان مجوز افتتاح کسب و کار مورد تایید کمیسیون راهبردی اقتصاد دیجیتال قرار گرفته و تصمیم آن پیگیری می شود. گروه ویژه بنابراین ابلاغ شرکت شبکه الکترونیکی کارت پرداخت (شاپرک) به شرکت های پرداخت یار مبنی بر الزام استفاده از این ماده مغایر با مصوبات شورا در خصوص مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار و اختیارات و تصمیمات کمیسیون ویژه است. کارگروه اقتصاد دیجیتال بنابراین، ضمن دعوت از حضرتعالی برای گزارش به کارگروه، از شما میخواهیم هر چه سریعتر نسبت به لغو دستور الزام شرکتهای پرداخت به دریافت این مطالب تا تصمیم نهایی توسط اقتصاد دیجیتال ویژه که کار میکند، اقدام لازم را انجام دهید. . گروه
همچنین سیدرضا فاطمی امین، وزیر امنیت نیز در خصوص الزام کسبوکارهای مجازی به منظور استفاده از خدمات پرداختکنندگان، از سالهای گذشته بر اساس مصوبه مجلس و آییننامههای مربوطه در این زمینه به دریافت این مطالب اشاره کرد. دولت، وزارت دادگستری مورد تایید رئیس این وزارتخانه نیز آمده است، برای جلوگیری از پولشویی و نقض فضای مجازی در سایت های فروش اینترنتی باید نشان اعتماد دریافت کنند.
وی گفت: این اقدام در راستای تصمیم سال گذشته بانک مرکزی مبنی بر دریافت نماد اعتماد به تمامی وب سایت های فروش آنلاین فعال انجام شده است، در حالی که در واقع برای درگاه های فروش آنلاین فعال در فضای مجازی، نیاز به علامت اعتماد وجود دارد. بانک مرکزی تصمیم درستی گرفته است
وی افزود: این ماده یکی از معدود مواردی است که هم در دولت و هم در مجلس تصویب شده و از این حیث از حمایت قوی برخوردار است.
وزیر صمت همچنین با اشاره به سازوکار شکایت از متخلفان سایبری در اینماد گفت: خوشبختانه با مکانیزمی که برای شکایت خریدارانی که از سایتهای فضای مجازی خرید میکنند و از آنها شکایت میکنند، این افراد میتوانند روی اینماد کلیک کنند. وارد سیستم آن شوید و شکایت خود را در آنجا ثبت کنید.
وی در ادامه افزود: این شکایات در هیأت داوری بررسی و به واحد متخلف مهلت هفت روزه داده می شود و در صورت عدم رضایت مشتری در این مدت، واحد حذف خواهد شد. از سایت حذف شد
فاطمی امین خاطرنشان کرد: فرآیند دریافت این ماده با سرعت بالایی انجام می شود و مشکلی برای دریافت آن وجود ندارد که این امر باعث تسهیل در ارائه خدمات و افزایش اطمینان می شود.
انتهای پیام