اگه مثل من عاشق آشپزی هستید و دنبال راه هایی برای بهتر کردن طعم غذاهاتون می گردید حتما تا حالا به استفاده از اسانس های خوراکی فکر کردید. یکی از این اسانس ها که به شدت توصیه می کنم توی آشپزی خونه ازش استفاده کنید اسانس سیب هست. به طعم شیرین و ملایم سیب فکر کنید مخصوصاً وقتی توی مربا یا دسرهای خونگی حسش می کنید! این اسانس یه طعم دهنده عالیه که می تونه تجربه آشپزی رو به یه سطح دیگه ببره. اما بذارید بریم سر اصل مطلب و درباره فواید و کارایی این اسانس بیشتر بدونیم.

چرا اسانس سیب؟
تا حالا شده مربا یا غذای خونگیتون کمبود یه طعم خاص رو داشته باشه؟ اسانس سیب دقیقاً برای همین مواقعه! این اسانس نه تنها عطر دلنشینی به غذا می ده بلکه طعم طبیعی و ماندگاری هم اضافه می کنه که توی مربا و دسرها واقعاً جادو می کنه. از طرفی برخلاف طعم دهنده های مصنوعی که طعم های غیرطبیعی و تند دارن اسانس سیب خیلی ملایم و خوشمزه ست و به راحتی توی مواد حل می شه.
کاربردهای اسانس سیب در مرباها
اسانس سیب توی تهیه مرباهای میوه ای مثل مربای سیب مربای هلو و حتی مربای گلابی کاربرد زیادی داره. شاید فکر کنید مربای سیب خودش طعم کافی داره ولی اضافه کردن چند قطره از این اسانس می تونه عمق طعم رو بیشتر کنه و حس شیرینی طبیعی میوه رو برجسته تر کنه. به ویژه اگه مربا بعد از مدتی تو یخچال یه کم طعم خودش رو از دست بده اسانس سیب مثل یه نجات دهنده عمل می کنه.
تاثیر اسانس سیب توی دسرهای خونگی
دسرهایی مثل کیک شیرینی و ژله با اسانس سیب خوش طعم تر می شن. بارها شده که توی خونه کیک درست کنم و حس کنم یه چیزی کمه؛ چند قطره اسانس سیب اضافه می کنم و اون کیکی که یه کم معمولی بود یه کیک عطرآگین و بی نظیر می شه. حتی برای کسایی که عاشق ژله های میوه ای هستن این اسانس گزینه فوق العاده ایه. اگه با طعم های ساده ژله حال نمی کنید چند قطره از این اسانس می تونه مزه خاص تری بهش بده.
استفاده از اسانس سیب در غذاهای روزمره
اسانس سیب فقط مخصوص مربا و دسر نیست! اگه عاشق آشپزی خلاقانه هستید می تونید ازش توی انواع غذاها مثل سس ها سوپ های میوه ای یا حتی سالادهای میوه ای استفاده کنید. من خودم چند بار توی سالاد میوه ازش استفاده کردم و طعمش بی نظیر شده. حتی وقتی سالاد چند روز تو یخچال بمونه طعم و عطر سیب از بین نمی ره و تازه تر حس می شه.
غذا یا دسر |
کاربرد اسانس سیب |
مرباهای میوه ای |
افزایش عمق و طعم طبیعی میوه |
کیک و شیرینی |
بهبود طعم و اضافه کردن عطر دلپذیر میوه |
سالاد میوه |
حفظ عطر و طعم تازه در طولانی مدت |
ژله های میوه ای |
ایجاد تنوع در طعم های ژله و تقویت طعم های میوه ای |
سس ها و سوپ ها |
افزودن طعم ملایم سیب به غذاهای خاص |
تجربه های ناموفق و درس های گرفته شده
حالا اینجا بیام یکم درباره تجربه های نه چندان موفقم بگم. دفعه اولی که از اسانس سیب استفاده کردم واقعاً حواسم نبود و مقدار زیادی ریختم! نتیجه؟ یه غذای بیش از حد شیرین و بی مزه! مهم ترین نکته ای که یاد گرفتم این بود که تو استفاده از اسانس ها احتیاط کنید و کم کم اضافه کنید چون اگه زیاد بریزید ممکنه طعم غالب بشه و غذاتون رو خراب کنه. چند قطره کافیه تا طعم مطلوب رو بگیرید.
چطور بهترین اسانس سیب رو انتخاب کنیم؟
وقتی دنبال اسانس سیب هستید باید مطمئن بشید که خوراکی باشه. بعضی از اسانس ها فقط برای مصارف آرایشی یا بهداشتی طراحی شدن و مصرف خوراکی ندارن. بنابراین همیشه برچسب ها رو چک کنید. همچنین بهتره از اسانس هایی استفاده کنید که طبیعی باشن و مواد شیمیایی کمتری توشون به کار رفته باشه.
پرسش و پاسخ
۱. آیا اسانس سیب باعث تغییر رنگ مربا یا دسر می شه؟ خیر اسانس های خوراکی معمولاً شفاف هستن و تاثیری روی رنگ غذا یا مربا ندارن. بنابراین شما می تونید بدون نگرانی از تغییر رنگ ازش استفاده کنید.
۲. چه مقدار اسانس سیب باید توی مربا یا دسر بریزیم؟ مقدار پیشنهادی معمولاً چند قطره هست. چون اسانس ها خیلی غلیظن و طعم شدید دارن همیشه کم کم به غذا اضافه کنید تا از طعم اون مطمئن بشید.
۳. آیا می تونم اسانس سیب رو جایگزین عصاره طبیعی سیب کنم؟ بله اما توجه کنید که اسانس ها غلیظ تر از عصاره های طبیعی هستن پس به مقدار کمتری نیاز دارید. اگه از عصاره طبیعی استفاده کنید ممکنه طعم ملایم تری داشته باشه ولی اسانس می تونه یه طعم قوی تر و بیشتر به غذا اضافه کنه.
جمع بندی
اسانس سیب یه انتخاب عالی برای اضافه کردن طعم و عطر تازه به غذاها و مرباهاست. این اسانس به ویژه توی دسرها و مرباهای خونگی معجزه می کنه و می تونه طعم های تکراری و کسل کننده رو به چیزی متفاوت و خاص تبدیل کنه. البته فراموش نکنید که تو استفاده ازش اعتدال داشته باشید تا نتیجه مطلوبی بگیرید. شما هم اگه تجربه ای توی استفاده از این اسانس داشتید حتماً توی کامنت ها به اشتراک بزارید.
نکات مهم در استفاده از اسانس سیب
استفاده به اندازه چند قطره برای هر دستور کافیه |
اسانس های طبیعی و خوراکی رو انتخاب کنید |
تو غذاهایی مثل سس ها و مرباها خیلی خوب جواب می ده |
من از اسانس سیب برای اولین بار توی مربای هلو استفاده کردم ولی راستش توقع داشتم طعمش بیشتر حس بشه. یه کم کم رنگ بود. نمی دونم باید بیشتر می ریختم یا نه؟
خب من از این اسانس برای کیک سیب استفاده کردم. نتیجه عالی بود! طعم ملایمی داشت ولی احساس می کردم شاید چند قطره بیشتر بهترش می کرد.
یه سوال! آیا این اسانس ها بعد از چند ماه توی یخچال عطر و طعم خودشون رو از دست نمی دن؟ من برای نگهداریش شک دارم.
یه سوال! آیا این اسانس ها بعد از چند ماه توی یخچال عطر و طعم خودشون رو از دست نمی دن؟ من برای نگهداریش شک دارم.
دفعه اولی که اسانس سیب رو زدم خیلی خوشمزه شد ولی به نظر می رسه یه کم زیاد ریخته بودم. دیگه طعم مربا حس نمی شد و همش بوی سیب می داد!
راستش من تو سالاد میوه امتحان کردم. طعم خوبی داد ولی همسرم خیلی خوشش نیومد. گفت طعمش مصنوعی به نظر میاد. کسی راه حلی داره برای ملایم تر کردنش؟
من از همین اسانس سیب برای ژله استفاده کردم خیلی بهتر از چیزی بود که فکر می کردم. فقط حیف که نمی دونستم چقدر باید بریزم و یه ذره زیادی شد.
چرا اسانس سیب تو کیک من اصلاً حس نمی شد؟ شاید باید مارک بهتری بخرم یا اینکه دلیل دیگه ای داره؟
یه مشکل دارم چند بار این اسانس رو امتحان کردم ولی طعمش به نظرم زیاد طبیعی نمیاد. کسی می تونه برند خوبی برای اسانس سیب معرفی کنه؟
نمی دونم چرا هر چی می ریزم طعم مربای من خیلی فرقی نمی کنه. شاید این اسانس ها بیشتر برای دسرهای دیگه باشه تا مربا؟
به نظرم اگه دنبال یه طعم دهنده ملایم هستید اسانس سیب عالیه. من توی انواع کیک ها و مرباها امتحان کردم و همیشه راضی بودم.
من زیاد به اسانس ها اعتماد نداشتم ولی این دفعه که امتحان کردم خیلی خوب بود. فقط کاش بدونم چطور می تونم این طعم رو توی خورشت ها هم امتحان کنم؟
خیلی دنبال یه طعم دهنده جدید بودم که حس تازگی بده این اسانس واقعاً کارم رو راه انداخت. ولی باید حواستون باشه زیاد نریزید!
کاشکی طعمش قوی تر بود برای من اون چیزی که دنبالش بودم نشد. هرچند کیفیتش خوبه ولی شاید برای همه مناسب نباشه.
تو سالادهای میوه ای خیلی خوشمزه شده ولی به نظرم برای استفاده توی غذاهای دیگه مثل دسرهای شیرین یکم ضعیفه.
چرا اینقدر طعمش کم حس میشه؟ من انتظار بیشتری داشتم. شاید چون از اسانس های دیگه استفاده کردم فکر کردم اینم مثل اونا باشه.
من ازش راضی بودم ولی همسرم گفت که بو زیاد می ده. چطور می شه یه مقدار کمتر استفاده کرد که طعمش خیلی غالب نشه؟
می خواستم بدونم کسی از این اسانس توی مربای سیب استفاده کرده؟ به نظر شما می شه با مربای سیب هم ترکیبش کرد یا نه؟
من توی ژله استفاده کردم ولی یه مشکلی که داشتم این بود که بعد از چند ساعت عطرش کم شد. آیا راهی هست که طعم ماندگارتری داشته باشه؟
خب من که استفاده کردم نتیجه بدی نبود ولی احساس می کنم اسانس طبیعی نباشه. طعمش یه خورده به مصنوعی بودن می زنه.
از تجربه من : اگه دنبال یه طعم دهنده خوشمزه و ملایم هستید این اسانس عالیه. ولی برای غذاهای سنگین تر فکر نکنم خیلی مناسب باشه.