عمومیکسب و کار ویژه

سیر تازه را چگونه ترشی کنیم؟

سیر ترشی یادآور دوستی و رفاقت است: «می گویند جز دوست می توانی بنوشی». این امر در مورد سیر آب پز نیز صدق می کند. در برخی خانه‌ها، بطری‌ها و بشکه‌هایی که فصول و سال‌های زیادی دوام می‌آورند، با سیر و سرکه، یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌های آبستون، چاشنی می‌شوند.

اما برخی معتقدند که فقط سیر ترشی چند ساله خوشمزه و دلچسب است. از این رو در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ترشی هایی را به شما آموزش دهیم که طعمی شبیه کوزه های قدیمی و کوزه هایی که سال ها منتظر هستند را بسازید.
برای خرید و فروش سیر مرواریدی با شرکت تولیدی بازرگانی یزدفودی تماس بگیرید.

نوع 1: طرز تهیه سبزیجات سیر ترشی

عناصر:

1/4 فنجان نمک

5 فنجان سرکه سفید

1 کیلوگرم سیر تازه

1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز

4 سر شوید تازه

دستور تهیه سیر ترشی:

نمک، فلفل و سرکه را در قابلمه ای با هم مخلوط کرده و 10 دقیقه بجوشانید.

در همین حال، سیر را در 4 شیشه استریل شده (250 گرم در هر شیشه) بریزید. اما جایی برای مایع تخمیر شده بگذارید. سپس در هر شیشه 1 سر شوید اضافه کنید.

مایع ترشی داغ را با استفاده از یک پارچه بین 4 لیوان تقسیم کنید. حباب های هوا را بردارید، لبه های شیشه ها را تمیز کنید و درب شیشه ها را بگذارید.

شیشه ها را در یخچال قرار دهید. این سیر ترشی باید به مدت 3 هفته در یخچال بماند. بعد از 3 هفته می توانید استفاده کنید و لذت ببرید. البته بعد از مصرف باید دوباره در یخچال قرار داد. این ماریناد تا 4 ماه پس از تهیه قابل استفاده است.

نوع 2: طرز تهیه ترشی سیر و شراب خرما

عناصر:

سس سویا 5 قاشق

سرکه خرما 8 لیوان

8 فنجان سرکه بالزامیک

2 کیلوگرم کامل

دستور تهیه سیر ترشی:

لایه رویی سیر را بردارید و مراقب باشید حبه ها را از یکدیگر جدا نکنید.

سیر را کاملا بشویید و آبکش کنید.

بعد از آبکشی روی یک پارچه تمیز پهن کنید و بگذارید 3-4 روز بماند. این باعث خشک شدن سیر می شود.

سرکه بالزامیک و خرما را در تابه بریزید تا با هم مخلوط شوند.

سیر خشک شده را به سرکه اضافه کنید و قابلمه را روی آتش گاز قرار دهید.

در قابلمه را به مدت 20 دقیقه بگذارید تا سیر نرم شود. اگر پخت بیش از 20 دقیقه طول بکشد، سیر له می شود.

زمان اضافه کردن سس سویا فرا رسیده است. وقتی سیر نرم شد سس سویا را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سس سویا، حرارت را خاموش کنید.

وقتی سیر سرد شد، آن را به طور مرتب در یک شیشه بریزید و روی آن را با سرکه بپوشانید. بنابراین سیر با سرکه پوشانده می شود. سپس در شیشه را محکم ببندید.

اگر یک ماه صبر کنید، پیاز ترشی چند ساله خواهید داشت.

نوع 3: طرز تهیه سیر با رب انار

جزء:

سرکه به میزان لازم

2 کیلو سیر

اون کیف جی 2

2 فنجان دانه انار را اضافه کنید

دستور پخت سیر پخته شده:

مانند روش قبل، اولین لایه سیر را بردارید، مراقب باشید حبه های سیر جدا نشوند. آنها را بشویید و سپس بگذارید چند روز خشک شوند.

سرکه، شیره خرما و رب انار را در ظرفی ریخته و مخلوط کنید. سپس سیر خشک را اضافه کنید.

قابلمه را به مدت 4 دقیقه روی شعله بجوشانید.

وقتی سیر نرم شد، آن را در یک شیشه تمیز بریزید. مخلوط سرکه را روی سیر بریزید تا کاملا روی آن بپوشد. در شیشه را ببندید و یک ماه منتظر سیر ترشی خوشمزه باشید.

این به طور طبیعی اتفاق می افتد. در واقع پیاز می تواند سبز یا آبی باشد. این به دلیل یک واکنش شیمیایی بین اسید موجود در سرکه و اسید آمینه موجود در پیاز است. برای این منظور بهتر است از نمک دریا استفاده کنید. همچنین توصیه می کنیم پیاز را دور از آفتاب نگه دارید.

با این حال، خوردن سیر آبی/سبز کاملا بی خطر است.

چگونه از سیر ترشی استفاده کنیم؟

زیتون، تنقلات، سالاد و…

کامل یا ورقه شده در سالاد

سرخ شده با سبزیجات معطر

گوشت کبابی در روغن زیتون مرینیت می شود

برای نان سیر رنده شده و با کره مخلوط می شود

نکات مهم در تهیه سیر ترشی خانگی

سس سویا در 30 روز ترشی های شما را به ترشی سیر با ماندگاری تبدیل می کند. این به دلیل خاصیت خمیری سس سویا است.

در تهیه سیر خرد شده اصول و قواعد چندان مهم نیست. آنچه بسیار مهم است میزان سرکه ای است که استفاده می کنید.

ترشی نوع اول را جلوی آفتاب نگذارید. باید در ظرف شفاف در یخچال نگهداری شود.

اگر می خواهید ترشی هایتان تند و تند باشد، داخل آن آب نبات بریزید.

اگر سرکه انگور ندارید، می توانید از سرکه سیب استفاده کنید.

با بالا رفتن سن سیر ترشی نرم تر و شیرین تر می شود.

دکمه بازگشت به بالا