از پنجره دوجداره باد میاد

امروزه عایق‌بندی و درزگیری درب و پنجره دوجداره در ساختمان‌ها از نکاتی است، که اغلب افراد به آن توجه دارند. مردم معمولا تمایل دارند، که منزل خود را عایق کنند وعلاوه بر داشتن آسایش از میزان هزینه‌های خود نیز بکاهند. بهتر است بدانید، که بهترین راه‌حل برای عایق‌بندی ساختمان، نصب و درزگیری درب و پنجره دوجداره است. شرکت‌های تولیدکننده درب و پنجره دوجداره امروزه محصولاتی را تولید کرده‌اند، که با ارائه آن‌ها، به عایق‌بندی ساختمان‌ها کمک بزرگی می‌کند. در این مقاله قصد داریم، به بررسی نقش درب و پنجره‌های دوجداره در عایق‌بندی منازل بپردازیم.

پنجره دوجداره

تنظیم دمای محیط داخل خانه و جلوگیری از ورود آلودگی‌های صوتی محیط خارج، از مسائلی است که همیشه مورد بحث قرار گرفته است. اغلب افراد در فصل‌های مختلف زمستان و تابستان به این موضوعات فکر می‌کنند و به دنبال راهی برای حل این مشکل هستند.

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از درب و پنجره های دوجداره در صنعت ساختمان‌سازی، عایق‌بندی و امکان درزگیری و در نتیجه جلوگیری از ورود صدا، سرما در فصل زمستان و گرما در فصل تابستان است.

سیستم تولید و مهندسی درب و پنجره‌های دوجداره، استفاده از پروفیل مخصوص و یراق آلات ، آب بندی‌ها، لوازم درزگیری و فریم درب و پنجره دوجداره، باعث عدم نفوذ آب و غبارهای معلق در هوا به داخل محیط می‌شود.

همین موضوع در فصل‌های بارندگی و سرما، افراد را بیشتر دچار دردسر می‌کند. از جمله مشکلاتی که درباره درزگیری و عایق‌بندی برای افراد وجود دارد، می توان به جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت، ورود سرما و گرما، همچنین نفوذ جریان هوای آلوده و ذرات معلق در هوا اشاره کرد.

استفاده از درب و و آلومینیومی یکی از مطمئن‌ترین روش‌های عایق‌بندی و کنترل هوای داخل ساختمان‌ها است. این نوع درب و پنجره‌ها به دلیل دارا بودن ساختار و متریال خاص می‌تواند تا حدود تقریبا صد درصد مانع ورود و خروج حرارت و ذرات مضر معلق در هوا شود.

عایق بندی و درزگیری درب و پنجره دوجداره

یکی از باورهای غلطی که در بین افراد مختلف وجود دارد، آن است که فکر می‌کنند، پنجره‌های دوجداره مانند پنجره‌های معمولی هستند. این در حالی است، که نقش اصلی درب و پنجره دوجداره در ساختمان‌ها، عایق‌بندی حرارتی و صوتی می‌باشد.

در واقع قسمت‌های مختلف درب و پنجره‌های دوجداره، باعث عایق‌بندی ساختمان می‌شود. این قسمت‌ها مانند برد شیشه دوجداره، نقش کلیدی در عایق‌بندی درب و پنجره‌های دوجداره دارد. زیرا ساختار شیشه دوجداره به گونه‌ای است که مانع ورود و خروج انرژی گرمایی و سرما می‌شود. اگر شیشه‌های دوجداره به خوبی تولید شده باشند، تاثیر چشمگیری بر کاهش هزینه‌های برق و گاز خواهد گذاشت.

معمولا لاستیک‌های درزگیری که در پروفیل‌های مختلف به کار می‌روند، نقش مهمی در عایق‌بندی و درزگیری پنجره دوجداره دارد. این امر به دلیل موادی است، که در ساخت این نوع لاستیک‌ها استفاده می‌شود. نقش اصلی لاستیک‌های درزگیر، محکم کردن و جلوگیری کردن از تبادل حرارت و صدا می‌باشد.

عموما چسبی که در اطراف درب و پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود، اهمیت بسیار بالایی دارد. درزگیری درب و پنجره های دوجداره، پس از نصب کامل آن‌ها انجام می‌شود، اما اگر با گذر زمان، باز هم مشکلی برای درب و پنجره‌های دوجداره رخ دهد، می‌توان از چسب های مخصوص درزگیری آن‌ها را عایق‌بندی کرد.

شیشه دوجداره، لاستیک درزگیر و چسب عناصر اصلی برای عایق‌بندی و درزگیری درب و هستند و سایر قطعات نیز تکمیل‌کننده این عایق‌بندی هستند. رگلاژ پنجره دوجداره نیز در عایق‌بندی و درزگیری نقش  موثری دارند. اگر درب و پنجره‌های دوجداره به درستی رگلاژ نباشند، نمی‌توانند عایق خوبی برای هوا و صدا باشند.

در ادامه این مقاله، به بررسی عایق‌بندی کردن درب و پنجره دوجداره در برابر صدا، روش‌های مناسب برای درزگیری در گرما و سرما، انواع چسب‌ها و لاستیک‌ها برای درزگیری و عایق‌بندی و روش رگلاژ کردن صحیح درب و پنجره‌ها بپردازیم.

عایق بندی درب و پنجره دوجداره در برابر صدا

فضای بیرونی محل کار، اتاق و یا منزل ما، اغلب پر از منابع مختلف آلودگی صوتی است. این موضوع عموما باعث سلب آرامش و عدم تمرکزمان می‌شود. صدای موسیقی، رفت و آمد وسایل نقلیه، مکالمات بلند همسایه‌ها و بازی کودکان از جمله منابع آلودگی صوتی هستند. در حال حاضر، برای جلوگیری از نفوذ آلودگی‌های صوتی به ساختمان‌های جدید، اقداماتی در مورد آکوستیک کردن دیوارها و کف صورت می گیرد. البته در ساختمان‌های قدیمی این کار انجام نشده است.

به منظور جلوگیری از ورود سر و صدا باید برای عایق صوتی درب و پنجره‌ها و اکوستیک کردن دیوار، سقف، کف و دیگر اجزای ساختمان اقدام کرد. اکوستیک و عایق‌بندی صوتی به چند طریق انجام می‌گیرد، که در ادامه این مطلب به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

به طور کلی برای عایق‌بندی فضای داخلی ساختمان در برابر آلودگی صوتی، می‌توان از دو راه استفاده کرد. اولین راه، استفاده از جاذب‌ها است. این روش ساده‌تر از سایر روش‌ها است. این کار با اضافه کردن سطوح جذب‌کننده صدا و یا پژواک، مانند پنل‌های آکوستیک، امکان‌پذیر است. در این روش برای عایق‌بندی سر و صدا، می‌توان از پنل‌های ۳ سانتی‌متری تزیینی نیز استفاده کرد.

روش دوم برای عایق‌بندی صوتی ساختمان، استفاده از دیفیوزها است. این راه مانعی در برابر عبور آلودگی‌های صوتی به شمار می‌رود. این پنل‌ها طوری ساخته شده‌اند که امواج صوتی با برخورد به آن‌ها در مسیرهای متفاوت پراکنده شوند و در نتیجه مانع بازگشت صوت می‌شوند.

برای عایق‌بندی صوتی ساختمان، ۶ روش وجود دارد. در این بخش به معرفی روش‌های مختلف برای عایق‌بندی صوتی می‌پردازیم:

عایق بندی با استفاده از آکوستیک کف

برای عایق کردن کف ساختمان در برابر آلودگی صوتی، می توان از مصالح جاذب صدا، همانند پد جاذب صوت، فرش و موکت، یا حتی کفپوش‌های مخصوص استفاده کرد. این مصالح نسبت به سایر مصالح، میزان جذب آلودگی صوتی بالاتری دارند. حتی انواع مختلف آن‌ها نیز میزان جذب صوتی متفاوتی دارند. مثلا موکت‌های برجسته در جذب صدا عملکرد بهتری نسبت به موکت های معمولی دارند.

عایق بندی صوتی به وسیله پرده ها

پرده‌ها می‌توانند مانعی برای عبور صدا و عایق‌بندی صوتی باشند. پارچه‌های سنگین مانند مخمل و پشم، اگر به عنوان پرده قرار بگیرند، می‌توانند عملکرد عایق‌بندی مناسبی داشته باشند. البته پارچه‌هایی وجود دارند که با تکنولوژی پیشرفته تولید شده‌اند و جنس آن‌ها، نوعی پلی‌استر اصلاح شده است. این پارچه‌ها قدرت جذب بالایی دارند و صدا را از خود عبور نمی‌دهند.

یکی از عوامل موثر در نفوذ آلودگی‌های صوتی، مناسب نبودن درب و پنجره است. درب و پنجره ساختمان‌ها  تاثیر زیادی بر عایق شدن ساختمان نسبت به صوت، گرد و غبار و جریان هوا دارند. معمولا درب و پنجره‌های قدیمی شامل درب و پنجره‌های آهنی و بعضی پروفیل‌های آلومینیومی، عایق‌بندی مناسبی ندارند و سرو صدای زیادی را به داخل منزل منتقل می‌کنند.

برای عایق‌بندی پنجره‌های قدیمی می توان از مواد درزگیر به طور موقت استفاده کرد، اما برای گرفتن نتیجه طولانی مدت بهتر است، درب و پنجره‌های قدیمی ساختمان را با درب و پنجره‌های دوجداره جدید تعویض کنید. البته لازم نیست نگران باشید، این کار بدون تخریب امکان‌پذیر است. در صورتی که کیفیت درب و پنجره‌های دوجداره ساختمان خوب باشد، حداقل تا ۷۰ درصد از نفوذ سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می‌شود.

استفاده از درب های چوبی به عنوان عایق صدا

برخی اوقات منابع مختلف آلودگی‌های صوتی مربوط به محیط داخلی ساختمان می‌باشد. به همین منظور شاید بخواهیم، اتاق خود را از نظر صوتی عایق‌بندی کنیم. برای آکوستیک کردن اتاق‌ها، می‌توانیم از درب ورودی اتاق شروع کنیم. باید برای اتاق خود دربی انتخاب کنیم، که در هنگام بسته بودن، کاملا با چارچوب مماس شود. وجود کوچک‌ترین فاصله‌ای در بین چارچوب و درب، باعث ورود صوت به اتاق خواهد شد. همچنین با توجه به معماری داخلی ساختمان می‌توانیم از از درب دوجداره برای اتاق‌های ساختمان استفاده کنیم، تا از آلودگی‌های صوتی به داخل اتاق‌ها نفوذ نکند.

عایق بندی منافذ دیوار با استفاده از درزگیر

جالب است بدانید، که وقتی از منافذ مختلف هوا عبور کند، آلودگی‌های صوتی نیز از آنجا عبور خواهد کرد. پس بهتر است، با بستن یا عایق‌بندی منافذی مانند محل عبور سیم آنتن، دریچه هود، کانال‌ها و جعبه‌های تقسیم، عایق صوتی بهتری در داخل ساختمان ایجاد کنیم. برای این کار می‌توانیم از فوم، چسب و یا مواد درزگیر استفاده کنیم. در حالت رنگ آمیزی پنجره، قیمت پنجره دوجداره هافمن رنگی نسبت به سفید تقریبا ۱۵ تا ۲۰ درصد اضافه میشود.

عایق بندی و آکوستیک کردن دیوارها

برای عایق‌بندی دیوارها می‌توان از مصالح آکوستیکی استفاده کرد. بلوک‌های آکوستیک باعث افزایش ضخامت دیوارها می‌شوند و از ورود و خروج صدا به طرز چشم‌گیری جلوگیری می‌کنند.

درزگیری درب و پنجره دوجداره برای سرما و گرما

از مشکلات رایج در فصل‌های گرم و سرد ورود سوز یا خروج خنکی هوا از درزهای درب و پنجره‌ها می‌باشد. یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از ورود سرما در زمستان و خروج خنکای داخل در تابستان، عایق کردن و بستن درزها است.

معمولا برای گرم نگه داشتن منازل و جلوگیری از ورود سوز و سرما در زمستان و ممانعت از خروج خنکی داخل در تابستان، راهکارهای مختلفی وجود دارد. از آنجا که درب‌ها، ورودی اصلی هر ساختمانی هستند، خود به خود در هنگام باز و بسته شدن سرمای زیادی را وارد یا خارج می‌کنند و انرژی زیادی را هدر می دهند.

در واقع می‌توان گفت پنجره‌ها و درب‌ها، عامل اصلی ورود و خروج سرما می‌باشند. با عایق کردن درزهای درب و پنجره‌ها می‌توان از ورود و خروج سرما جلوگیری کرد و تا حد بسیار زیادی در میزان مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد. البته در بعضی درب و پنجره ها مانند انواع دوجداره میزان ورود و خروج سرما و هدر رفت انرژی نسبت به سایر مدل‌های دیگر بسیار کمتراست.

دکمه بازگشت به بالا