پرتال پارسی/ خراسان شمالی بر اساس مطالعه منتشر شده توسط مجله Plos Elsevier، پراستنادترین دانشمندان در سال 2022 شناسایی و معرفی شدند و 3 مدرس از مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفرین وارد فهرست پراستنادترین دانشمندان جهان شدند.
مرتضی سعادت طارقی در گفت وگو با خبرنگار پرتال پارسی، اظهار کرد: بر اساس بیانیه موسسه انتشارات علمی الزویر و بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه استنفورد در پایگاه اسکوپوس، فهرست دانشمندان پراستناد در تمامی رشته ها در زمره برترین ها قرار دارد. دو درصد از دانشمندان در رشتههای دانشمندان در دو دوره کوتاهمدت (بر اساس وضعیت استنادی ۲۰۲۱) و بلندمدت (کل عمر علمی آنها بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۲۰۲۱) و سه مدرس مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفرین شناسایی و معرفی شدند. در فهرست دانشمندان پراستناد قرار گرفته در جهان قرار گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس این فهرست، رئیس دانشگاه و دانشیار مهندسی مکانیک دکتر محمد خاتمی (برای چهارمین سال متوالی)، دکتر علی خرسند زک، عضو هیات پژوهشی و دانشیار گروه نانوفیزیک. (برای سومین سال متوالی) به عنوان دانشمند 2 درصدی پیشرو در دوره بلندمدت این فهرست، زمینه های علمی خاصی شناسایی و معرفی شد.
معاون پژوهشی و فناوری مجتمع آموزش عالی مهندسی اسفرین افزود: همچنین دکتر صدیقه عباسی عضو هیات پژوهشی و دانشیار گروه مهندسی شیمی (برای دومین سال متوالی) تقدیر و معرفی شد. در یک دوره کوتاه از این لیست.
معاون پژوهشی دانشگاه گفت که بر اساس ویرایش چهارم دادههای اسکوپوس که سالانه توسط Elsevier منتشر میشود و در 10 اکتبر 2022 منتشر میشود، 200409 محقق بینالمللی پراستناد در همه زمینهها وجود دارد. و همچنین 2 درصد برتر رشته های علمی. ، تعریف و اجرا شد.
این استناد رسمی الزویر، h-index، ارجاع به مقالات و فهرست خلاصه و پژوهشگران در 5 حوزه موضوعی اصلی، 22 حوزه موضوعی است.
وی افزود: پژوهشگران باید حداقل 5 مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس منتشر کرده باشند و توسط حدود 200 هزار محقق در سراسر جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته باشند.
سعادت طارقی گفت: مبنای اصلی این ارزیابی، نمایه استنادی و تعداد استناد به محصولات علمی پژوهشگران، تعداد استنادات بدون خوداستنادی، شاخص H محققین و استفاده از نمایه استنادی ترکیبی است. 2% از معیارهای ارزیابی این موسسه برای حذف محققان پراستناد فراتر رفتند.
لازم به ذکر است که در گزارش سال 2022، نام 715 محقق ایرانی در فهرست برترین دانشمندان بلندمدت قرار دارد و 1870 محقق نیز جزو 2 درصد بهترین دانشمندان در کوتاه مدت هستند. دیدگاه اصطلاحی پراستنادترین محققان جهان
انتهای پیام