اما به سرعت موج افکار عمومی را سوار کرد، مردم را عصبی کرد، روحیه بدی ایجاد کرد، خشونت آورد، مقاله ها و گزارش هایی در این باره منتشر شد… در این بین شاید نفهمیدیم که سیل چه چیزی را ویران کرد. حمله نه تنها علیه حجاب بلکه علیه خود حجاب هم بود… یکی می گفت حجاب خلاف شرع است، دیگری می گفت حجاب اجباری است و سومی می نویسد حفظ حجاب شرعی است و همین طور برای دلجویی. خودش امنیت با نبستن کمربند ایمنی با پلیس برخورد می کند، همچنین باید با فحاشی مقابله کند. دیگری فکر کرد تا اضافه کند که نام واقعی گشت آموزشی، گشت ایمنی روحیه بود، هیچکدام نمیدانستند که غذا خوردن است.
ما به سیل عادت کرده ایم. هر انتخاباتی سیل دارد. گاهی کاندیدایی فکر می کند گذشته از دست رفته است و گاهی کاندیدای دیگر سیل وعده ها را به جامعه می فرستد. گاهی سیل اصلاحات میخواهد ارزشهای دینی را بشوید، گاهی سیل ارزشها مردم و مطالباتشان را فرا میگیرد. با شروع این سیل برای کشتن دلالان تحریم، کارگزاران تحریم دوباره سرازیر خواهند شد و برجام را غرق خواهند کرد. یک بار سفارتهای عربستان و انگلیس مورد حمله سیل قرار گرفت و دوباره مردم به سمت صندوقهای رای کشیده شدند و فردی از صندوق بیرون آمد که دوست نداشتند. برگردیم به حجاب… اگر اظهارات رئیس جمهور در جماعت ائمه اطهار(ع) در روز جمعه و تاکید ایشان بر رویکرد منطقی و قانع کننده به موضوع حجاب نبود، معلوم نبود هیاهو کجا بود. . سیل که شروع شد کافی بود باجاب شانس آورد! اگرچه سیل خشم طبیعت آنها را فعلا از تیرانداز دور نگه داشته است، اما تجربه به ما می گوید که این سیل پایانی نخواهد داشت. پس از مدتی، سازندگان سیل از جای دیگری می آیند، یک تم جدید را تنظیم می کنند و یک بازی جدید را شروع می کنند.
تا زمانی که زیرساخت های اندیشه و سیاست ایجاد و منسجم نشود، کوچکترین بارانی شروع به سیل می کند. سیل های آینده بسیار ویرانگرتر هستند. زیرا پایه های نسل های باقی مانده پس از انقلاب مستحکم است و نسل های بعدی چنین استحکامی ندارند. افزایش حجابها، کاهش ارزشگرایان و شرکتکنندگان در نماز جمعه و جماعت از نشانههای مقابله با سیل است. اما شرکت در مراسم خاصی مانند عید قربان و محرم از نشانه های مثبت محسوب می شود.
راه حلی برای مقابله با سیل طبیعی وجود دارد. راه حل هایی که در صورت عدم امکان کاهش به صفر، آسیب را کاهش می دهند. سدسازی، جلوگیری از سیل، حفاظت از گیاهان و غیره. زیرساخت ها باعث کاهش شدت سیل می شود. در سیل سیاسی هم همینطور است. اگر بنیان اندیشه مستحکم نشود، اگر پایه ایمان متزلزل نشود، اگر مقاومت به راحتی قابل تحمل نباشد، اگر عشق نهادینه نشود، اگر خشم و نفرت مهار نشود، سیل ها با سرعت کم و اندک ما را خواهند برد. حمله کنند.
* چاپ شده در روزنامه «کوسه»/ یکشنبه 18 مرداد 1401